• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Οστεοπόρωση: Ένα κοινωνικό νόσημα»,

May 31, 2023 2235

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου, στην Ιόνιο Βουλή, η ομιλία με θέμα «Οστεοπόρωση: Ένα κοινωνικό νόσημα», η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και την AHEPA HJ-34 Corcyra Κέρκυρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την οστεοπόρωση, την κατανόηση της νόσου και την πρόληψή της.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του ιατρείου οστεοπόρωσης του Νοσοκομείου Metropolitan, κ Παπαϊωάννου Νικόλαος, ο οποίος ανέλυσε τη φύση και τις αιτίες της οστεοπόρωσης, καθώς και τη σημασία της πρόληψης και της διατήρησης της υγείας των οστών. Ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε τα τελευταία ευρήματα της επιστημονικής έρευνας για την οστεοπόρωση, επεξηγώντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Αναφέρθηκε στους παράγοντες κινδύνου, τη διαγνωστική προσέγγιση και τις θεραπευτικές επιλογές που είναι σήμερα διαθέσιμες για την αντιμετώπιση της νόσου, ενώ πρότεινε αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες και παρουσίασε πρακτικές συμβουλές για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και την ενίσχυση της υγείας των οστών.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο να αυξήσει την επίγνωση για την οστεοπόρωση, να ενισχύσει την πρόληψη και να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη κατανόηση της επιδημιολογίας της πάθησης. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν έντονο, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με τον κ. Παπαϊωάννου και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους ειδικούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας ευχαριστεί ιδιαιτέρως την AHEPA HJ-34 Corcyra Κέρκυρας για την άψογη συνεργασία, καθώς και το ταξιδιωτικό γραφείο Lord Travel για την ευγενική του χορηγία. Ανταποκρινόμενος δε στο θεσμικό του ρόλο, σκοπεύει να επαναλάβει παρόμοιες δράσεις και στο άμεσο μέλλον, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Καλούδης        Αναστασία Αποστολίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search