Print this page

Ισχυρή σύγκρουση «αντιλήψεων» για την υπόθεση Novartis στο πολιτικό σκηνικό - Οξύνεται η κρίση

June 27, 2020 467

 

 

   Μετωπική είναι η σύγκρουση κυβέρνησης και μέρους της αντιπολίτευσης σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Παρά την παραδοχή της ίδιας της φαρμακευτικής εταιρείας, βάσει επίσημων 
      εγγράφων για την προσπάθεια επηρεασμού αξιωματούχων στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί να επηρεάσουν αποφάσεις υπουργείων και θεσμικών φορέων, ώστε να προωθηθούν τα προϊόντα
και oi πηρεσίες της, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ουσία τους και να παρουσιάσει μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική, εμφανιζόμενη μάλιστα δικαιωμένη.
 
         Παράλληλα η αντιπολίτευση δεν εμφανίζεται σύσσωμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και η μάχη περί των αντιλήψεων» για το τι πραγματικά σημαίνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της
τ
Novartis με τις ΗΠΑ αλλά και τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα για την Ελλάδα, δίνεται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
Οι αποκαλύψεις της ίδιας της Novartis για υπαρκτό σκάνδαλο χρηματισμού και πολιτικών προσώπων μεταξύ άλλων και στη χώρα μας, μετά από την εξωδικαστική συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δημιούργησε έντονες αντιδράσεις και στην ελληνική πολιτική, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε «πυρετό» καθώς η υπόθεση σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον της δημοσιότητας.

 

Εκτός από την κυβέρνηση και τα στελέχη της, τα οποία παρά τις αποκαλύψεις, αποφάσισαν να αντιστρέψουν εντελώς τις αποκαλύψεις, εντείνοντας τους ισχυρισμούς περί σκευωρίας, βλέποντας μάλιστα δικαίωση, την ίδια στάση κράτησε και το ΚΙΝΑΛ.

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην εξωδικαστική συμφωνία των ΗΠΑ με τη Novartis κάνοντας λόγο για «deal», μεταξύ κυβερνήσεων που αποκρύπτει τους πραγματικούς υπεύθυνους, ρίχνοντας το βάρος του σκανδάλου, εξίσου στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστική για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση βάσει στοιχείων που έδωσε το FBI. Ο Α. Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι «η χθεσινή εξέλιξη στην Αμερική είναι ένας πραγματικός κόλαφος για την ελληνική δικαιοσύνη και για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν χειριστεί μέχρι σήμερα αυτή την υπόθεση Novartis» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφερόμενος στην αντίδραση του Ν. Παππά για τις παράνομες ηχογραφήσεις Μιωνή τόνισε ότι «σε κάθε εκπομπή που βγήκε έχει πει και μια διαφορετική ιστορία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 αναφορικά με τη Novartis δήλωσε:

Η απόφαση της Αμερικανικής δικαιοσύνης περί συμβιβασμού με τη NOVARTIS δημοσιεύθηκε ολόκληρη και γράφει ρητώς ότι η NOVARTIS πληρώνει πρόστιμο διότι με αθέμιτες πρακτικές προκάλεσε υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων της από γιατρούς και άλλους λειτουργούς της υγείας. Το κείμενο δεν λέει τίποτα για Υπουργούς, δεν λέει τίποτα για κυβερνήσεις όσο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης βγήκε και η NOVARTIS Hellas με Δελτίο Τύπου και γράφει ότι η Novartis στο συμβιβασμό της δεν δέχθηκε καμία κατηγορία περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα καθόσον όπως αποδεικνύεται και από τον εσωτερικό της έλεγχο αλλά όπως αποδείχθηκε και από την έρευνα της αμερικανικής δικαιοσύνης δεν υπήρξε καμία απόδειξη χρηματισμού πολιτικού στην Ελλάδα. Αυτό είναι επίσημο Δελτίο Τύπου της NOVARTIS Hellas.

Άρα τι ακριβώς να πει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μας είχαν φάει τόσα χρόνια για την έρευνα του FBI που θα βγάλει τα φοβερά στοιχεία για τους Έλληνες πολιτικούς και η έρευνα του FBI έκλεισε με ρητή αναφορά σε μη πολιτικούς.

Η χθεσινή εξέλιξη στην Αμερική είναι ένας πραγματικός κόλαφος για την ελληνική δικαιοσύνη και για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν χειριστεί μέχρι σήμερα αυτή την υπόθεση. Τι αποδεικνύεται; Ότι αν η ελληνική δικαιοσύνη αντί να ψάχνει επί 3,5 χρόνια τα πολιτικά πρόσωπα είχε επικεντρώσει την έρευνά της -την οποία είχε ξεκινήσει στην αρχή η κυρία Ράικου- στους γιατρούς και τους επαγγελματίες της υγείας, θα μπορούσε σήμερα και το ελληνικό δημόσιο να διεκδικεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Novartis. Σήμερα το ελληνικό δημόσιο παρακολουθεί τη Novartis Hellas να πληρώνει συνολικά 300 εκατομμύρια πρόστιμο στο Αμερικανικό κράτος, αλλά μηδέν ευρώ στο Ελληνικό κράτος.

Μετά από 3 χρόνια έρευνας δεν έχει προσκληθεί από την κυρία Τουλουπάκη ούτε ένας γιατρός και δεν έχει γίνει ούτε μία έρευνα για ένα δημόσιο νοσοκομείο. Αν έχουμε χάσει 3,5 χρόνια με σαπουνόφουσκες, δεν έχει ευθύνη η κυρία Τουλουπάκη που τώρα η NOVARTIS Hellas πληρώνει 200 – 300 εκατομμύρια στην Αμερική και στην Ελλάδα μηδέν; Δεν έχει ευθύνη που αντί να κάνει τη δουλειά της, έκανε τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ;.

Εγώ έχω κάνει αγωγή στη NOVARTIS, διεκδικώ μια μεγάλη αποζημίωση και θα γίνει και το εξής οξύμωρο. Όταν στο τέλος κερδίσω αυτήν την αγωγή θα έχω πάρει εγώ αποζημίωση από τη NOVARTIS και δεν θα έχει πάρει το ελληνικό δημόσιο. Για να καταλάβετε τι ανίκανοι είναι αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Καταφερόμενος κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ο υπουργός είπε τα εξής:

Ξέρετε ότι η κυρία Τουλουπάκη στην απολογία της έχει παραδεχθεί ότι έχει παραβιάσει το Σύνταγμα; Ξέρετε γιατί το έχει παραδεχθεί; Γιατί λέει ότι ο λόγος που έστειλε στη Βουλή τον φάκελο για το αδίκημα της παθητικής 3 δωροδοκίας είναι γιατί ήταν πεπεισμένη ότι βάσει της έως τότε νομολογίας το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας ήταν υπουργικό αδίκημα. Και ξέρετε τι είπε μετά για να δικαιολογήσει την αλλαγή της άποψής της;

Ότι ενώ αρχικά το σύνταγμα απαγόρευε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς να ασχοληθεί με αυτό το αδίκημα, επειδή η πλειοψηφία της Βουλής άλλαξε γνώμη αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το αδίκημα. Ξέρετε εσείς ότι μια απλή πλειοψηφία της Βουλής δεν μπορεί να αλλάξει το σύνταγμα και δεν το ξέρει η κυρία Τουλουπάκη;

Επειδή μας αρέσει η ανθρωποφαγία και θέλουμε να βλέπουμε πολιτικούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε να παραβιάζει ένας εισαγγελέας το σύνταγμα της χώρας και δεν θα μιλάει κανένας μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σε αυτό το σύνταγμα έχω ορκιστεί υπακοή ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου». «Η κυρία Τουλουπάκη έχει δυο δρόμους αυτή τη στιγμή.

Ή να μου ασκήσει δίωξη ή να μην μου ασκήσει. Το να με κρατάει σε ομηρία επ’ άπειρον δεν είναι δικαίωμά της. Τελεία. Θα πρέπει να καταλάβουμε σε αυτή τη χώρα, ότι όταν ένας Εισαγγελέας εξόφθαλμα παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών, ασχέτως αν είναι πολιτικά πρόσωπα, αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας.

Μικρότερη ήταν η αναφορά στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης, αρκέστηκε να σημειώσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ -και λογικά- το έχει πάει χαμηλά, διότι αυτό το οποίο έγινε είναι κόλαφος για όλους αυτούς τους σκευωρούς.

Σε σχέση με τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε:

Ο κύριος Παππάς σε κάθε εκπομπή που βγήκε -αν βάλετε τα βίντεο με τη σειρά- έχει πει και μια διαφορετική ιστορία. Για ποιο λόγο; Για να αποκρύψει το μείζον, ότι ακούγεται να λέει ότι ο Παπαγγελόπουλος έβγαζε πολλά λεφτά 4 από την εμπλοκή του σε μία προσπάθεια, ας το πούμε, διαιτησίας δικαστικών υποθέσεων.

Η αρχική θεωρία του κυρίου Παππά ήταν ότι το ηχητικό ήταν παραποιημένο. Η δεύτερη θεωρία ότι δεν ήταν παραποιημένο αλλά ήταν παράνομο. Η τρίτη θεωρία ότι δεν εννοούσε τον κύριο Παπαγγελόπουλο αλλά εννοούσε τον κύριο Παπασταύρου.

Η τέταρτη θεωρία ότι δεν εννοούσε τον κύριο Παπασταύρου, αλλά τον κύριο Μιωνή. Και η πέμπτη θεωρία «τελικά τα είπα, αλλά τα είπα λόγω παραληρήματος Μιωνή». Τι άλλο να σας πω τώρα;.

Σε σχέση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

Ο κύριος Παπαγγελόπουλος έστησε ένα σόου εχθές και αποχώρησε. Είναι προφανές γιατί αποχώρησε. Διότι υπάρχει ένας εκδότης, ο οποίος έχει κάνει σειρά αναρτήσεων στο Τwitter, στο οποίο προαναγγέλλει νέο ηχητικό στην εφημερίδα του, το Σάββατο.

Φαντάζομαι ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος δεν ήθελε Δευτέρα πρωί να πάει στην Προκαταρτική και να τον ρωτάνε για το νέο ηχητικό. Άρα στην ιδέα ότι κάποιοι μπορεί να έχουν νέα ηχητικά που αφορούν τον ίδιο, ο κύριος Παπαγγελόπουλος «έστριψε δια του αρραβώνος».

«Η Νέα Δημοκρατία έστησε σκευωρία για να μετατρέψει το ίδιο το σκάνδαλο σε σκευωρία»

Από πλευράς τους τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή και ζήτησαν «να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σχετικά με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές».

Αμέσως μετά προέβησαν σε δηλώσεις, κατά τις οποίες ο Φ. Κουβέλης, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «Δε μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία χώρα κασέτας». Επίσης συμπλήρωσε ότι η Novartis έχει την υποχρέωση να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που αυτό υπέστη.

Ολόκληρη η δήλωση Κουβέλη

Καταθέσαμε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζητάμε να πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο αναφορικά με τον έλεγχο παρανόμων πράξεων. Και παράνομες πράξεις είναι η καταγραφή συνομιλιών, παράνομη πράξη είναι η χρήση αυτών των συνομιλιών. Χρήση που έχει γίνει σε πολλαπλά επίπεδα και βεβαίως και από την Προανακριτική Επιτροπή.

Είναι μία υποχρέωσή μας αναφορικά με την υπόθεση που λέγεται νομιμότητα και σεβασμός των θεσμών της Δικαιοσύνης. Δε μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία χώρα κασέτας. Δεν προστατεύεται τίποτα εάν το επιτρέψουν αυτό, εάν το επιτρέψει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Βεβαίως όλα αυτά γίνονται αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis. Ένα σκάνδαλο που πιστοποιείται ως τέτοιο και με τον πρακτικό συμβιβασμό που έγινε στην Αμερική. Και η Ελλάδα βεβαίως, το ελληνικό Δημόσιο πρέπει άμεσα να διεκδικήσει τη ζημία η οποία καταγράφεται. Και η ζημία αυτή ανέρχεται, κατά τους υπολογισμούς και κατά το πρακτικό που υπεγράφη στην Αμερική, στο ποσό των 310 εκ. δολαρίων.

Η Όλγα Γεροβασίλη, επεσήμανε ότι «Έχει υποστεί πολλές ήττες η Νέα Δημοκρατία στην Προανακριτική Επιτροπή εξ ου και προβαίνει σε κινήσεις αντιπερισπασμού. Έρχεται χθές και η απόφαση κόλαφος για το συμβιβασμό ανάμεσα στο αμερικανικό Δημόσιο και τη Novartis, με την τελευταία να παραδέχεται ότι στη χώρα μας λειτούργησε παρανόμως, ότι επηρέασε αξιωματούχους προκειμένου να επηρεάσουν, με τη σειρά τους, αποφάσεις υπουργείων και οργανισμών».

Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

Με αυτή την αναφορά που καταθέσαμε, ζητούμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος όπως η ίδια κρίνει και να προστατεύσει το δικαιϊκό σύστημα ούτως ώστε να μην γίνει η Ελλάδα χώρα παρακρατικών πρακτικών, πόσο μάλλον να θεωρούνται και φυσιολογικές. Έχουμε εν προκειμένω, παράνομες ηχογραφήσεις και χρήση αυτών και βεβαίως ανοικτό το ενδεχόμενο, όπως ακούστηκε και κυκλοφόρησε δημοσίως, ότι εισερχόμαστε σε μπαράζ τέτοιων ηχογραφήσεων. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Το άλλο σκέλος αφορά αυτή καθεαυτή τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής η οποία έχει παραβεί όλο το δικαιϊκό σύστημα στη χώρα, με αυθαιρεσίες, καταπατήσεις δικαιωμάτων. Είδαμε την αυθαίρετη διακοπή των εργασιών της επιτροπής πριν προλάβει να ολοκληρώσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, άρα δεν προστατεύτηκε το δικαίωμα της ολοκλήρωσης της απολογίας του ως κατηγορουμένου.

Σας θυμίζω επίσης ότι βρισκόμαστε για δεύτερη φορά εδώ, με την πρώτη να αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες και την προσπάθεια που είχε γίνει να αποκαλυφθούν, πράγμα το οποίο η Δικαιοσύνη δεν επέτρεψε.

Έχει υποστεί πολλές ήττες η Νέα Δημοκρατία στην Προανακριτική Επιτροπή εξ ου και προβαίνει σε κινήσεις αντιπερισπασμού. Έρχεται χθες και η απόφαση κόλαφος για το συμβιβασμό ανάμεσα στο αμερικανικό Δημόσιο και τη Novartis, με την τελευταία να παραδέχεται ότι στη χώρα μας λειτούργησε παρανόμως, ότι επηρέασε αξιωματούχους προκειμένου να επηρεάσουν, με τη σειρά τους, αποφάσεις υπουργείων και οργανισμών. Και φυσικά το θέμα είναι οι υπερτιμολογήσεις. Αυτή είναι η ζημιά του αμερικανικού Δημοσίου. Η χώρα μας θα πρέπει να εστιάσει στα θέματα που την αφορούν και να προβεί στη διερεύνηση αυτού του σκανδάλου. Και βεβαίως αυτή η αποκάλυψη και συνομολογία από την πλευρά της Αμερικής και της Novartis αποτελεί κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έστησε σκευωρία για να μετατρέψει το ίδιο το σκάνδαλο σε σκευωρία!

«Έπεσε στο κενό, η άθλια κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ και του παραδικαστικού κυκλώματος που έστησε με την βαθειά δεξιά»

Το Κίνημα Αλλαγής, κινήθηκε στα ίδια πλαίσια με τη Νέα Δημοκρατία παραβλεποντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την ίδια τη Npovartis σε σχέση με τον επηρεασμό πολιτικών προσώπων, προς επηρεασμό αποφάσεων υπουργείων και θεσμικω΄ν φορέων για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ στρέφεται εξ ολοκλήρου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας τα στοιχεία που προκύπτουν από τα έγγραφα της Novartis, υποστηρίζοντας ότι «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis και οι ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών, ότι καμιά εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν υπήρξε, βάζουν οριστικά ταφόπλακα στην σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα κάνει λόγο για συκοφαντίες που θα κριθούν από το λαό και τη δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis και οι ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών, ότι καμμιά εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν υπήρξε, βάζουν οριστικά ταφόπλακα στην σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Έπεσε στο κενό, η άθλια κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ και του παραδικαστικού κυκλώματος που έστησε με την βαθειά δεξιά.

Δεν περιμένουμε να ζητήσουν συγνώμη από αυτούς που κατασυκοφάντησαν. Δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Τους αφήνουμε να αυτογελοιοποιούνται με τις ανακοινώσεις τους.
Ο λαός θα τους κρίνει. Και αυτοί που πρωτοστάτησαν στο παραδικαστικό θα απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Εξωδικαστικοί συμβιβασμοί που δεν αποτυπώνουν την αλήθεια ούτε αποδεικνύουν την έκταση και τους πραγματικούς υπεύθυνους των σκανδάλων

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αποφάσισε να επιτεθεί τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξίσου, σημειώνοντας πως «τέτοιου είδους εξωδικαστικοί συμβιβασμοί αποτελούν στην ουσία “deal” μεταξύ κρατών και μεγάλων εταιρειών. Ούτε αποτυπώνουν την αλήθεια ούτε πολύ περισσότερο αποδεικνύουν την έκταση και τους πραγματικούς υπεύθυνους των σκανδάλων».

Παράλληλα ο Περισσός, υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιαστούν ως δικαιωμένοι από την απόφαση των αμερικανικών αρχών, λαμβάνει χώρα προς συγκάλυψη της μπόχας που αναδύουν τα πάρε – δώσε με μεγαλοεπιχειρηματίες που όλες οι κυβερνήσεις είχαν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Τέτοιου είδους εξωδικαστικοί συμβιβασμοί αποτελούν στην ουσία “deal” μεταξύ κρατών και μεγάλων εταιρειών. Ούτε αποτυπώνουν την αλήθεια ούτε πολύ περισσότερο αποδεικνύουν την έκταση και τους πραγματικούς υπεύθυνους των σκανδάλων.

Απ’ αυτή την άποψη η προσπάθεια της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστούν δικαιωμένοι απ’ αυτήν την εξέλιξη υπηρετεί το γνωστό αποπροσανατολιστικό δικομματικό καβγά και τη συγκάλυψη της μπόχας που αναδύουν τα πάρε – δώσε με μεγαλοεπιχειρηματίες που όλες οι κυβερνήσεις είχαν.

Ωστόσο θέση για την υπόθεση έλαβε και ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλας, σε σημερινή δήλωσή του αναφέρει ότι ο εντολέας του «δικαιώνεται μέσα από τη συμφωνία ΗΠΑ-Novartis». Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και το Κίνημα Αλλαγής παραμένουν εκτεθειμένοι.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Τσοβόλα

Η ΝΔ και τα παπαγαλάκια της έσπευσαν να παραποιήσουν το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, που αποδίδει τεράστιες ευθύνες στις κυβερνήσεις των ετών περίπου 2012 και περίπου 2015.

Αντί να νοιώσουν ντροπή και να σιωπήσουν, αφού οι ΗΠΑ εισπράττουν περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια για δωροδοκίες και δωροληψίες που διαπράχθηκαν από την NOVARTIS HELLAS στη χώρα μας, αυτοί χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση ως σκευωρία και συγκαλύπτουν το σκάνδαλο NOVARTIS, αποφεύγοντας να διεκδικήσει η χώρα μας αυτά που δικαιούται.

Συγκεκριμένα, στη συμφωνία αυτή αναγνωρίζει η NOVARTIS ότι μαζί με τη NOVARTIS HELLAS και άλλους γνωστούς και αγνώστους, οι οποίοι συνειδητά και εσκεμμένα συνενώθηκαν, συνωμότησαν, συνασπίστηκαν και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπράξουν αδίκημα κατά των ΗΠΑ ως εξής:

Ευρισκόμενοι στο έδαφος των ΗΠΑ, μέσω των εργαζομένων και των πρακτόρων της, διέπραξαν διεφθαρμένες πράξεις σε συνέχεια μιας προσφοράς, πληρωμής, υπόσχεσης για πληρωμή και εξουσιοδότησης για την παροχή οτιδήποτε αξίας σε αλλοδαπό αξιωματούχο και σε οποιοδήποτε πρόσωπο, γνωρίζοντας ότι όλα ή ένα μέρος αυτών των χρημάτων και πραγμάτων αξίας θα ήταν, όπως και είχαν προσφερθεί, δοθεί και υποσχεθεί σε αλλοδαπό αξιωματούχο με σκοπό -μεταξύ άλλων-

Ι. να επηρεάσουν πράξεις και αποφάσεις του άνω αλλοδαπού αξιωματούχου υπό την επίσημη ιδιότητά του…

ΙΙ. να εξασφαλίσουν οποιοδήποτε παράνομο πλεονέκτημα και ΙII. να παρακινήσουν τον ως άνω ξένο αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του εντός μιας ξένης κυβέρνησης (δηλαδή της ελληνικής κυβέρνησης), ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να επηρεάσουν ενέργειες και αποφάσεις τής ως άνω κυβέρνησης και οργανισμών και οργάνων της, προκειμένου να βοηθήσουν τη NOVARTIS HELLAS στην απόκτηση και τη διατήρηση επιχειρηματικής δραστηριότητας για αυτή και με αυτή ή να κατευθύνουν επιχειρηματική δραστηριότητα προς την NOVARTIS HELLAS.

Αλήθεια, στο ανωτέρω περιεχόμενο δεν βρίσκει η ΝΔ και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ ανάμιξη κυβερνητικών παραγόντων; Τι θα περίμεναν να γράψουν ονόματα αξιωματούχων και κυβερνητικών παραγόντων, πράγμα που είναι θέμα της εσωτερικής ελληνικής δικαστικής διερεύνησης;

Και λίγη αλήθεια προς την ελληνικό λαό δεν βλάπτει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δικαιώνεται μέσα από αυτήν τη συμφωνία ΗΠΑ-NOVARTIS. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι βαριά εκτεθειμένοι για την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν το σκάνδαλο NOVARTIS HELLAS με αποπροσανατολισμό των δικαστικών ερευνών και με απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών επί δύο συνεχή έτη.

Επιτέλους, θα πρέπει η Ελλάδα να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να διεκδικήσει από τη NOVARTIS HELLAS, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αυτά που δικαιούται και είναι αποδεδειγμένα».

THEPRESSPROJECT.GR

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.