• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Διοχέτευαν τεράστια ποσά σε απίθανα site – Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του velonakaiklosti.gr!

June 28, 2020 61

 

 

Ένας γρίφος που παρέμενε άλυτος επί χρόνια και αφορά στα σκοτεινά χρόνια του ΚΕΕΛΠΝΟ και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, που διοχετεύτηκε σε ΜΜΕ φαίνεται λύθηκε τελικά.

Την περίοδο που το ΚΕΕΛΠΝΟ έδινε καταχωρήσεις  με πρόσχημα μεταδοτικές ασθένειες, υπήρχε ένα site που έγινε παροιμιώδες για το όνομά του και χαρακτήρισε όλο το σκάνδαλο του  αμαρτωλού ΚΕΕΛΝΟ. Το ανύπαρκτο site με την απίθανη ονομασία velonakaiklosti που είχε αναλάβει καταχωρήσεις 48.000 ευρώ, φαίνεται πως ανήκε στον όμιλο του επιχειρηματία Γ. Κουρτάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Θοδωρή Καραγιαννίδη στο tvxs.gr, όπως φαίνεται, το περιβόητο site είναι ένα από τα πολλά του ίδιου επιχειρηματία που περιλαμβάνονται στις λίστες των καταχωρήσεων. Φέρεται να έχει συνάψει τρεις διαδοχικές συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, δηλαδή λίγες μέρες πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Υπόθεση «καρμπόν» με το «Μένουμε Σπίτι»

Η εκτίμηση είναι ότι σε ΜΜΕ του συγκεκριμένου επιχειρηματία δόθηκαν την επίμαχη περίοδο 2013-2014, περίπου ένα εκατ. ευρώ με παρόμοιο τρόπο ενώ συνολικά 72 κλήσεις σε υπόπτους για κατάθεσή τους φέρεται να έχουν αποσταλεί για τις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από τον τρόπο που τα ποσά διοχετεύτονται σε πολλά ΜΜΕ των ίδιων επιχειρηματιών, αρκετά από τα οποία ανύπαρκτα, συμπεραίνει κανείς εύκολα ότι πρόκειται για υπόθεση σχεδόν πανομοιότυπη με τη διανομή των 20 εκατ. ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», ενώ η κυβέρνηση ΝΔ επιμένει να μην δημοσιοποιεί τις λίστες της κατανομής.

Ποιο ήταν το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι χαρακτηριστεί και η off shore του Δημοσίου καθώς το Υπουργείο Υγείας, την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου διοχέτευε τεράστια ποσά στο Κέντρο που είχε μορφή νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, προκειμένου να καταλήγει υπογείως και χωρίς τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε διάφορα ΜΜΕ. Ακόμη και «κρύπτη» με διάφορα αποκαλυπτικά έγγραφα, βρέθηκε στο πάρκινγκ του Κέντρου μετά από λίγα χρόνια.

 

Με πρόσχημα τις μεταδοτικές ασθένειες και ενώ για τους «κοινούς θνητούς» τα μηνύματα είχαν χαρακτηριστεί από το ΕΣΡ, «ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΜΗΝΥΜΑ» ώστε να μεταδίδονται δωρεάν, μια σειρά από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έγιναν αποδέκτες μεγάλων ποσών αυξάνοντας την επιρροή της κυβέρνησης.

Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ εξυπηρετούσε σωρεία προσλήψεων, χωρίς ΑΣΕΠ, για διάφορους παράγοντες ενώ χαρακτηριστικοί έχουν μείνει οι διάλογοι και οι αντιδικίες μεταξύ των παραγόντων της ίδιας κυβέρνησης για την «ποσόστωση» στις προσλήψεις.

Τέλος, όπως  φαίνεται από την επίμαχη σύμβαση του velonakaiklοsti, αυτή υπογράφεται από την πολυσυζητημένη Ανδρονίκη Θεοφιλάτου. Πρόκειται για τη διευθύντρια διοικητικού συντονισμού του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ, κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου, η οποία μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ, “αποκατάσταθηκε» από τον τότε Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς προσλήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τι βρέθηκε στην «κρύπτη» του ΚΕΕΛΠΝΟ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τη μεγάλη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μόνο για ένα έτος, το 2014, τα τιμολόγια που βρέθηκαν στην κρύπτη του υπογείου του ΚΕΕΛΠΝΟ και αφορούσαν μεταξύ άλλων και τις περίφημες συναλλαγές με ΜΜΕ, όπως το ανύπαρκτο σάιτ «Βελόνα και Κλωστή», ξεπερνούν τα 1.700.000 ευρώ.

Γι’ αυτή τη δικογραφία έχουν αποσταλεί κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις (να εξεταστούν δηλαδή ως ύποπτοι) για τα κακουργήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, σε σειρά πρώην στελεχών του τέως ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων ο Σταμάτης Πουλής, στενός φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη που κατέβηκε με την πλήρη στήριξη του αντιπροέδρου της ΝΔ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (δεν εκλέχθηκε), αλλά και η σύζυγος του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου.

Σύμφωνα με ένα από τα περίπου 40 πορίσματα που έχουν συνταχθεί για τα «έργα και τις ημέρες» του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο υπόγειο εντοπίστηκαν δύο αποθήκες του τμήματος οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες είχαν αποκρυβεί από τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου στο Μικτό Κλιμάκιο Ελεγκτών. Σε αυτές τις αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες έγγραφα, όπως φορολογικά στοιχεία και τραπεζικά παραστατικά και τα οποία αφορούσαν την ελεγχόμενη περίοδο ,μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν:

Περίπου 15.000 αποδείξεις δαπανών που πιστοποιούν την καταβολή χρηματικού ποσού 13.233.035,66 ευρώ από τους λογαριασμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ σε τρίτους.
Μεγάλος αριθμός φωτοτυπημένων τιμολογίων της περιόδου 2009-2014 .

Πλήθος τιμολογίων του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ των οποίων και τιμολόγια που αφορούν σε συναλλαγές με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίες στο σύνολο τους και μόνο κατά την χρήση 2014 ξεπερνούν το χρηματικό ποσόν του 1.700.000 ευρώ.

Συμβάσεις και εντολές πληρωμής της περιόδου 2012-2014 καθώς και βιβλία και διαταγές κίνησης των οχημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2009-2014.

Μεγάλος αριθμός αποδόσεων διαχειριστών – υπολόγων «μικρών ταμείων» του ΚΕΕΛΠΝΟ των ετών 2012-2014 με επισυναπτόμενα σε πολλές περιπτώσεις τα παραστατικά δαπανών και πολύ μεγάλος αριθμός τραπεζικών παραστατικών αποδεικτικών καταβολής ή μεταφοράς ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς προμηθευτών ή τρίτων για την περίοδο 2009-2014.

Όπως αναφέρει το Documento, μετά την ανεύρεση αυτών των στοιχείων το ΜΚΕ κατάφερε και ταυτοποίησε μεγάλο αριθμό τραπεζικών συναλλαγών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη συνέχεια αντιστοιχήθηκαν αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών με τους κατόχους τους . Μ΄αυτόν τον τρόπο ταυτοποιήθηκε και το μεγαλύτερο τμήμα των φερόμενων ως «αμαρτωλών συναλλαγών» που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009-2014.

ΠΗΓΗ: prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search