• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών: Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να συναντηθεί με εκπροσώπους των θιγόμενων από τα νέα ωρολογιακά προγράμματα κλάδων

June 29, 2020 542

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚΕΓΕ ΠΕ78

 

29/6/2020

 

Μετά την αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική αφαίρεση των μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών από το Λύκειο κι ενώ οι κινητοποιήσεις σύσσωμου του εκπαιδευτικού κλάδου είναι ήδη σε εξέλιξη, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να συναντηθεί με εκπροσώπους των θιγόμενων από τα νέα ωρολογιακά προγράμματα κλάδων, παρά το γεγονός ότι οι συλλογικότητες του χώρου αυτού έχουν ήδη δημοσιεύσει πληθώρα κειμένων με επιχειρήματα, στοιχεία και προτάσεις! Το Υπουργείο επιλέγει για ακόμη μία φορά να αγνοήσει τους καθηγητές των ειδικοτήτων που με ευθύνη του “εξαφανίζονται” από την εκπαίδευση, ενώ ήδη αποφάσισε αντιδημοκρατικά και χωρίς κανένα διάλογο την εξόντωσή τους και την υποβάθμιση των γνωστικών αντικειμένων που καλλιεργούν στους μαθητές κριτική σκέψη και τους προετοιμάζουν ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σύγχρονου σύνθετου κόσμου, ως αυριανοί πολίτες.

 

Ως Κοινωνικοί Επιστήμονες καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και υποκριτική, όλο αυτόν τον καιρό, στάση του Υπουργείου, το οποίο ενώ μας διαβεβαίωνε για τη σημασία των μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και για την πρόθεσή του να ενταχθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δεν δίστασε να τα εξαφανίσει από το ωρολόγιο πρόγραμμα, ακολουθώντας ξεκάθαρα οικονομικά – λογιστικά και όχι παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια, επιλέγοντας να στερήσει την οποιαδήποτε σύνδεση των μαθητών με την κοινωνική πραγματικότητα και καταδικάζοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία, διακυβεύοντας συνολικά τη μελλοντική ύπαρξη του κλάδου.

 

 

Η άρνηση του Υπουργείου να συζητήσει μαζί μας προδίδει έλλειψη τεκμηριωμένου σχεδίου και επιχειρημάτων και προσπάθεια να υποβαθμίσει επικοινωνιακά τον εξοστρακισμό των Κοινωνικών Σπουδών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ό,τι και να κάνει δεν θα καταφέρει να "θάψει" το ζήτημα. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δε θα δεχθούμε την υποβάθμιση τόσο του γνωστικού μας αντικειμένου, όσο και των Εικαστικών μαθημάτων, αλλά και κάθε άλλου γνωστικού πεδίου που συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών, δημιουργικών, ελεύθερων κι υπεύθυνων πολιτών. Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε την παροχή δημόσιας εκπαίδευσης με μαθήματα που άπτονται της Ιδιότητας του Πολίτη, των Δημοκρατικών αξιών και της Καλλιτεχνικής παιδείας, επειδή αποτελούν προϋπόθεση της κοινωνικής και πολιτικής ευημερίας του τόπου.

 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των ωρολόγιων προγραμμάτων Γυμνασίου και Λυκείου και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε απόφαση που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα των μαθητών μας για μόρφωση και στα δικαιώματά μας ως εργαζόμενων.

 

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών

Γενικής Εκπαίδευσης

(υπό σύσταση)

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search