• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΗ, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Γ. ΘΕΟΤΟΚΗ (ΠΟΡΤΑ ΡΕΑΛΕ) - ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

July 04, 2020 4743

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΗ, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Γ. ΘΕΟΤΟΚΗ (ΠΟΡΤΑ ΡΕΑΛΕ)

"Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε να κλείσουν τα παιδιά των εργατών..." λέει ένα τραγούδι. Πράγματι, τρομοκρατημένη η κυβέρνηση της ΝΔ από τις μεγάλες αντιδράσεις που προκαλούν στους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει αλλά πολύ περισσότερο αυτά που πρόκειται να πάρει από εδώ και στο εξής, προετοιμάζει το έδαφος της κλιμάκωσης της καταστολής! Και όσο αυξάνεται ο φόβος της τόσο εντείνεται η καταστολή… Βεβαίως, ο φόβος αυτός εκπορεύεται από τους μεγαλοεργοδότες, οι οποίοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν την "επανεκκίνηση της οικονομίας" (της "ανάπτυξής" πριν από λίγο καιρό), για την αύξηση ουσιαστικά της κερδοφορίας τους, της οποίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι το τσάκισμα κάθε δικαιώματος των εργαζομένων, της ίδιας τους της ζωής! Όλα αυτά σε μια περίοδο που, πριν ακόμα από την εκδήλωση της πανδημίας, η νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι εδώ και που ετοιμάζονται να φορτώσουν τους εργαζόμενους και τον λαό με νέα "μνημόνια" πιο βαριά από τα προηγούμενα!

Έτσι, την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο, εμπνευσμένο από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χουντικής κοπής, για την απαγόρευση ουσιαστικά των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, για την απαγόρευση της διεκδίκησης καλύτερων όρων ζωής από τους εργαζόμενους, τον λαό. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για να διώκεται ποινικά, όποιος δεν υποτάσσεται στις εντολές των μεγαλοεργοδοτών, όποιος αγωνίζεται για να μην αποτελεί αυτός και τα παιδία του αντικείμενα εκμετάλλευσης!

Βεβαίως, το χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με κάθε τρόπο, της οργάνωσης ουσιαστικά των εργαζομένων, είναι στην προμετωπίδα των μέτρων κάθε κυβέρνησης είτε στην κρίση είτε στην "ανάπτυξη" είτε αυτά τα ονομάζουν "αναπτυξιακά" είτε "επανεκκίνησης της οικονομίας", δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο τι σημαίνει στην πράξη η φράση ότι το κράτος (των αφεντικών) έχει συνέχεια…

Το έγκλημα είναι προμελετημένο... Τον περασμένο Γενάρη για πρώτη φορά καταγράφεται σε επίσημο κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι ανάμεσα στους υπόλοιπους "κινδύνους ασφαλείας" που αναγνωρίζει, είναι και η "εμφάνιση λαϊκών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας"! Το κείμενο αυτό υπερψήφισε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό (μάλλον επειδή βρίσκει κάτι θετικό σε αυτό)! Αλλά και εδώ στη χώρα μας πριν από λίγα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε νόμο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαμαρτυριών για τους πλειστηριασμούς. Ακολούθησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας, ο οποίος εμπλουτίστηκε και "τελειοποιήθηκε" από την κυβέρνηση της ΝΔ πριν από λίγους μήνες, βάζοντας ακόμα περισσότερα εμπόδια στην διεκδίκηση των εργαζόμενων και έτσι έρχεται σήμερα το τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ για την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων να προσθέσει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής! Ό, τι δηλαδή δεν κατάφεραν την περίοδο της καραντίνας, νομίζουν ότι θα το πετύχουν τώρα...!

Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στην Αστυνομία να "εκτιμάει" με βάση μια σειρά από έννοιες και διατάξεις-λάστιχο το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς και τα κοινωνικά κινήματα, το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Και αναλόγως με το τι εκτιμάει η εκάστοτε αστυνομική αρχή, θα μπορεί να απαγορεύει ή ακόμα και να διαλύει μια συγκέντρωση, καθιστώντας μέχρι και "ιδιώνυμο αδίκημα" τη συμμετοχή ατόμου σε μια διαδήλωση που κατά τη γνώμη της δεν επιτρεπόταν να πραγματοποιηθεί, προβλέποντας μέχρι και φυλάκιση ενός έτους!

Με το νομοσχέδιο, για κάθε διαδήλωση θα υπάρχει η υποχρέωση να ορίζεται "οργανωτής", ο οποίος οφείλει να γνωστοποιεί εγγράφως "στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή" το περιεχόμενο και το σκοπό της διαδήλωσης, καθιστώντας την Αστυνομία "κριτή" του περιεχομένου μιας λαϊκής κινητοποίησης, επομένως και το αν δικαιολογείται με βάση τα αιτήματα η νόμιμη "άδεια". Μάλιστα, καθιστά τον "οργανωτή" υπεύθυνο "για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση", κλείνοντας έτσι το μάτι στους προβοκατόρικους μηχανισμούς κράτους και παρακράτους να "κάνουν παιχνίδι".

Δίνεται το δικαίωμα της απαγόρευσης της δημόσιας συνάθροισης από την αρμόδια αρχή, με κριτήρια που μπορούν να ερμηνευθούν κατά το δοκούν, όπως αν "επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια", αν "απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής" ή αν "πρόκειται για δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ο σκοπός της οποίας αντιτίθεται προς τον σκοπό ήδη προγραμματισμένης (...) συνάθροισης". Δηλαδή, μπαίνουν απαγορεύσεις ακόμα και σε μια διαμαρτυρία σωματείων, που θα αντιδράσουν π.χ. σε μια συγκέντρωση φασιστών.

Δίνεται επίσης στην Αστυνομία το δικαίωμα να απαγορεύει προκαταβολικά μια διαδήλωση με βάση τον "εκτιμώμενο αριθμό συμμετεχόντων"! Δηλαδή, η αστυνομική αρχή, εκτός από αξιολόγηση του "σκοπού" μιας κινητοποίησης, θα αξιολογεί και τη "συμμετοχή" σε αυτή και θα προβαίνει σε ανάλογες απαγορεύσεις ή περιορισμούς για το αν θα γίνει ή το πού θα κινηθεί μια συγκέντρωση.

Προβλέπεται ακόμα και "διάλυση μιας συγκέντρωσης" εφόσον πραγματοποιείται κόντρα σε απόφαση απαγόρευσης, εφόσον οι συμμετέχοντες δεν συμμορφώνονται προς τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν ή αν μετατρέπεται σε "βίαιη", πάντα κατά την κρίση της αρμόδιας αρχής.

Στο άρθρο 19 προβλέπει την δημιουργία ενός επίσημου χαφιεδομηχανισμού άλλων εποχών που τον ονομάζουν "Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας" στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που στόχο έχει -σύμφωνα με το κείμενο- την αντιμετώπιση της "ιδεολογίας της βίας" και "την πρόληψη των διαφόρων μορφών και εκφάνσεων της βίας", στις οποίες κατατάσσουν τη "ριζοσπαστικοποίηση", τον "βίαιο εξτρεμισμό", ακόμα και την "ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία"! Ούτε λόγος βέβαια για την εργοδοτική βία και τρομοκρατία, τη βία των απολύσεων, της ανεργίας και της αναδουλειάς. Τη βία που υφίσταται ο μεροκαματιάρης που δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, την καταπίεση στον συνταξιούχο που μετά από δεκαετίες δουλειάς φτάνει να ζει με επιδόματα φτώχειας.

Όλα με πρόσχημα την "δημοκρατία" και την εξυπηρέτηση των πολλών από κυβερνήσεις μειοψηφιών που υπηρετούν τους λίγους! Στο πλευρό τους ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που δεν βλέπουν κάτι κακό στο παραπάνω νομοσχέδιο!!!

Το παραπάνω τραγούδι με το οποίο αρχίσαμε έχει όμως και μια άλλη στροφή λίγο παρακάτω που λέει "και αυτοί (τα παιδιά των εργατών) με μια γροθιά σπάζουνε τα δεσμά, τα κάστρα καταργούνε των αστών..." Αν λοιπόν νομίζουν ότι επειδή φέρνουν ένα νομοσχέδιο θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός να παλεύει, είναι βαθιά γελασμένοι! Τους λέμε ξεκάθαρα ότι εμείς την απόφασή μας την έχουμε πάρει! Να πάρουν πίσω το κατάπτυστο νομοσχέδιο που τους ζήτησε η μεγαλοεργοδοσία. Ακόμα και αν το ψηφίσουν αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά και θα φροντίσουμε εμείς για αυτό!

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό του νησιού μας σε συλλαλητήριο το Σάββατο 11 Ιούλη, στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Γεωργίου Θεοτόκη. Να είμαστε όλοι εκεί!

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search