Print this page

Αστυνομική βαρβαρότητα με χημικά και πολύ ξύλο στα Εξάρχεια (φώτο και βίντεο)

July 05, 2020 471

 

 

 

Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στα Εξάρχεια, χθες βράδυ, ρίχνοντας χημικά και δέρνοντας αδιακρίτως.

Η αγριότητα είναι εμφανής στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η επίθεση των «σερίφηδων» έγινε τόσο στην πλατεία Εξαρχείων όσο και στον πεζόδρομο της οδού Κωλέττη, που ήταν γεμάτος τραπεζοκαθίσματα με εκατοντάδες θαμώνες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεκάδες αστυνομικοί όρμησαν με μηχανές μεγάλου κυβισμού ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα, ποδοπάτησαν κόσμο και χτυπούσαν με τα γκλομπς.

 


  
Την επιδρομή των εποχούμενων αστυνομικών ακολούθησαν πεζοπόρα τμήματα, που κατέφθασαν με κράνη, ασπίδες και πολεμική εξάρτυση. Επρόκειτο προφανώς για επίθεση κατόπιν σχεδίου. Όσοι, μάλιστα, προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν ή να φωτογραφίσουν τις βιαιότητες, ξυλοκοπήθηκαν άγρια σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες.

Ο λόγος της άγριας κρατικής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Εξάρχεια είναι η ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στην περιοχή προς τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών.

Προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να επιδείξει έργο με βάση το δόγμα «νόμος και τάξη» (το ίδιο ακριβώς που εφαρμόζει και ο Ντόναλντ Τραμπ), εκκενώνοντας καταλήψεις κτιρίων και πετώντας κυριολεκτικά τους πρόσφυγες στο δρόμο. 

prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.