• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Eπαναλειτουργία των εκπαιδευτικών φιλαρμονικών σχολών ζήτησε η βουλευτής Σοφία Σακοράφα

July 06, 2020 439

 

Επίκαιρη ερώτησή της προς το υπουργείο Υγείας

Tην επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών φιλαρμονικών σχολών ζήτησε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, με επίκαιρη ερώτησή της προς το υπουργείο Υγείας, η οποία συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή. 

«Για πρώτη φορά εδώ και ενάμιση αιώνα οι Επτανήσιοι θα πανηγυρίσουν τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Άγιο Γεράσιμο ή τον Άγιο Διονύσιο, χωρίς τη μουσική τους. Θα τιμήσουν σφαγές, ολοκαυτώματα και εκτελέσεις αντιστασιακών, χωρίς τη φιλαρμονική τους», ανέφερε η βουλευτής, δεδομένου ότι στα μέτρα προστασίας έναντι του COVID 19 περιλαμβάνεται και η απαγόρευση διδασκαλίας και χρήσης πνευστών οργάνων - και με αφορμή αυτή την απαγόρευση, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών φιλαρμονικών σχολών όλης της χώρας επ' αόριστον και τουλάχιστον μέχρι 12 Ιουλίου 2020.

 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η βουλευτής επικαλέστηκε μελέτη που παρήγγειλε η Φιλαρμονική της Βιέννης και από την οποία προκύπτει ότι κατά την εκπνοή των μουσικών η μεταφορά αερολυμάτων είναι ακίνδυνη μέχρι τα ογδόντα εκατοστά.

 

«Ο στόχος μας όλο αυτόν τον καιρό δεν ήταν να εμποδίσουμε την πρόσβαση σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Ο στόχος ήταν να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία του πληθυσμού. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και επισήμανε ότι όλα αυτά τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν βασίστηκαν σε εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

«Έχετε επιτρέψει να ανοίξουν εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια, να γίνονται συναυλίες, συνέδρια και δραστηριότητες που απαιτούν πιο έντονη σωματική προσπάθεια. Ξέρετε τι κινδυνεύει να καταστραφεί; Κινδυνεύει να καταστραφεί η Φιλαρμονική της Κέρκυρας, η οποία πρώτη παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο, σύνθεση του ιδρυτή της Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, καθώς και οι μεγάλες φιλαρμονικές που ήρθαν από τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα και έπαιξαν πρώτες δημόσια τον Ολυμπιακό Ύμνο του 1826, όταν η πατρίδα μας δεν είχε αντάξιά τους μουσικά σύνολα, όπως η 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search