• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άγρια καταστολή στο Σύνταγμα – Έπνιξαν με χημικά όλο το κέντρο της Αθήνας

July 09, 2020 578

Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα (Πέμπτη) στη Βουλή και αφορά στον περιορισμό των διαδηλώσεων. 

Συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου διεξήχθησαν σήμερα και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της χώρας.

Ειδικότερα, από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε πορεία στην οποία συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, το ΣΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

Εγκληματικό και στοχευμένο ντου από την αστυνομία

γύρω στις 8:30 το βράδυ έγιναν επεισόδια έξω από τα «λουλουδάδικα» στη Βουλή, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και λίγο αργότερα γύρω από το Σύνταγμα, στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου .

Με την πρώτη αφορμή και «ευκαιρία», η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, σε μια προφανώς στοχευμένη προσπάθεια να διαλύσει τις συγκεντρώσεις. Σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι εννιά μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Προσαχθέντες και συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σε βάρος εννιά ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές που δεν είχαν καμία σχέση με επεισόδια, ενώ εγκλωβίστηκαν άτομα στα γύρω στενά, σε μια εγκληματική ενέργεια κατά την οποία κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. 

Χιλιάδες διαδηλωτές παρέμειναν στο κέντρο της Αθήνας και στο Σύνταγμα παρά το κυβερνητικό σχέδιο καταστολής, σε συνδυασμό πάντα με τους λεγόμενους γνωστούς – αγνώστους  στο ρόλο ή των χρήσιμων ηλιθίων ή των προβοκατόρων. 

 

 

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο Σύνταγμα παρά το κυβερνητικό σχέδιο καταστολής, σε συνδυασμό πάντα με τους λεγόμενους γνωστούς – αγνώστους  στο ρόλο ή των χρήσιμων ηλιθίων ή των προβοκατόρων. 

Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Η διαδήλωση ανασυγκροτήθηκε άμεσα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 μ.μ.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search