• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα του μπαζώματος στην Πειραϊκή

July 10, 2020 471

ΨΗΦΙΣΜΑ Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα του μπαζώματος στην Πειραϊκή

Ένα καθημερινό έγκλημα διαπράττεται μπροστά στην θάλασσα της Πειραϊκής με την συνέχιση του μπαζώματος που εκτελείται από τεχνική εταιρεία στο όνομα της Cosco και σε αυτή την καταστροφή παραμένουν θεατές η κυβέρνηση, το ΥΕΝ, η δημοτική αρχή Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής.

Το μπάζωμα συνιστά την άλλη όψη του περιβαλλοντικού εγκλήματος με τη βυθοκορήσεις που προσωρινά διεκόπησαν με δικαστική απόφαση, στην ίδια περιοχή που βρίσκεται στους σχεδιασμούς των κινέζων για την δημιουργία νέας προβλήτας για τα μεγαθήρια κρουαζιερόπλοια και αποτελεί μέρος του συνολικού επιχειρησιακού σχεδίου της Cosco το οποίο προβλέπει μία νέα ChinaTown μπροστά στην πόλη του Πειραιά με τσακισμένα τα εργατικά δικαιώματα, με δραματική επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με την επιδείνωση του συγκοινωνιακού προβλήματος που ήδη στον Πειραιά αποτελεί μόνιμο βραχνά για τους πολίτες του.

Σε καθημερινή βάση πέντε φορτηγίδες αδειάζουν τα μπάζα μολύνοντας και καταστρέφοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα στο όνομα μιας επένδυσης η οποία αποδεικνύεται καταστροφική για την πόλη, τους πολίτες και ευρύτερα για την Αττική, και μιας ανάπτυξης η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κερδοφορίας της Cosco.

Το κεντρικό πολιτικό και τοπικό κατεστημένο αδιαφορεί και στην ουσία συγκαλύπτει το έγκλημα που λαμβάνει χώρα στην Πειραϊκή και με τον τρόπο του δηλώνει συμμόρφωση και υποταγή στα σχέδια των κινέζων επενδυτών!!!

Οι ευθύνες όλων τους ήταν και είναι καθοριστικές!!!

Η δυσμενέστατη κατάσταση που διαμορφώνεται τόσο στην Πειραϊκή όσο και ευρύτερα στο λιμάνι του Πειραιά επιβάλλει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη κλιμάκωσης των αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον οργανωμένο ανυποχώρητο και μαζικό αγώνα του λαού του Πειραιά για να ματαιωθούν αυτοί οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί.

Η ΠΕΝΕΝ η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό αγωνιστικό ρόλο όλη την περίοδο κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, βρίσκεται και σήμερα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην περάσουν τα τερατώδη σχέδια της Cosco με το Master Plan, για να μην προχωρήσει το καταστροφικό έργο στην Πειραϊκή, για να διασφαλιστούν τα εργατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ανάγκες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search