• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εκκίνηση: “Τι γίνεται τελικά με τη μεταφορά”;

July 22, 2020 4316

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η μεταφορά απορριμμάτων προς το εργοστάσιο της Κοζάνης άρχισε (;) τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Μια μεταφορά η οποία καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πραγματοποιηθεί, παρόλο που η δημοτική αρχή υπόσχονταν το αντίθετο ήδη απο τις πρώτες μέρες που ανέλαβε καθήκοντα και παρόλο που δεν βρισκόταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Ξεκίνησε τελικά με τυμπανοκρουσίες. Συνδέθηκε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί μας. Η φιέστα στήθηκε, όπως και στον Ερημίτη, και ο η δήμαρχος παρουσίασε την εικόνα ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Η λειτουργία αυτή κράτησε μόνο μία μέρα. Μετά την πραγματοποίηση του πρώτου δρομολογίου η φόρτωση των κοντέινερς για το επόμενο έχει σταματήσει. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην είσοδο του εργοστασίου, για να μη σταλούν τα απορρίμματα πίσω, τότε προκύπτουν ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα και την ορθότητα της διαδικασίας έτσι οπως αυτή σχεδιάστηκε και υλοποιείται απο τον ΣΥΔΙΣΑ.

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν. Ως Εκκίνηση ζητάμε από τη Δήμαρχο να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά απο ζητήματα που αφορουν το παρόν και το μέλλον της μεταφοράς. αρχικά, το Σάββατο ήταν μια πρόβα τζεναράλε, όπως η ίδια η κ. Υδραίου δήλωσε σε τοπικό μέσο, ή ήταν η έναρξη της εργολαβίας; Αν ήταν πρόβα πότε προβλέπεται να αρχίσει η εργολαβία; Τι συνέβη με το εργοστάσιο της ΔΙΑΔΥΜΑ και αρνήθηκαν αρχικά να δεχτούν τα απορρίμματα; Που είναι η προγραμματική σύμβαση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ; Πόσοι τόνοι θα μεταφερθούν μεχρι το τέλος του 2020; Τι προβλέπεται να γίνει με τα απορρίμματα που θα περρισέψουν; Μήπως το σκηνικό στήθηκε για την επίσκεψη του πρωθυπουργού; Τελικά υπάρχει σχέδιο;

Γιατί απ’ ότι φαίνεται όλα γίνονται με προχειρότητα και βιασύνη. Η δήμαρχος και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ υπέγραψε σύμβαση για τη μεταφορά, χωρίς να έχει υπογράψει τη σύμβαση με τη ΔΙΑΔΗΜΑ, ενώ στον προϋπολογισμό του ΦΟΔΣΑ δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι για τη μεταφορά. και αν η ΔΙΑΔΗΜΑ μπορούσε να δεχτεί για όλη τη χρονιά 23.700 τόνους, τώρα που μας έμειναν μόνο 5 μήνες το λογικό είναι να μην μπορεί να δεχτεί πάνω από 10.000. αυτό μάλιστα ακούγεται ότι θα είναι η τελική ποσότητα της μεταφοράς για φέτος. Αν είναι έτσι, όμως, η δήμαρχος γιατί έκανε ένα διαγωνισμό για τη μεταφορά με όρους που απαιτούσαν μεγαλύτερες ποσότητες και γιατί υπέγραψε για μεταφορά 18000 τόνων. Πολλά ερωτήματα εγείρονται και για τη νομιμότητα του διαγωνισμού της μεταφοράς, αν αλλάζει τόσο πολύ η ποσότητα των απορριμμάτων που τελικά θα μεταφερθούν. Πολλά ερωτήματα επίσης εγείρονται και για το πώς θα πληρωθεί ο εργολάβος της μεταφοράς, που έχει αναλάβει να μεταφέρει 18.000 τόνους και θα μεταφέρει μόνο 10.000

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αλλά και να ενημερώνει συνεχώς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κερκυραϊκό λαό για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οστώσο, δίχως να έχει βρεθεί λύση για τα δέματα και τι αυτά θα απογίνουν, δίχως να έχουν δωθεί στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων του ΣΥΔΙΣΑ, δίχως να γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις ποσότητες των χύμα απορριμμάτων που δεν μπορούν να μεταφερθουν, φαίνεται πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search