• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Λιμάνι Μυτιλήνης: Μέσα σε δακρυγόνα και φωτιές έφτασε στις 02.45 το πλοίο με τις διμοιρίες ΜΑΤ - Έκρυθμη η κατάσταση και στα Μεστά Χίου (Photos|Video)

February 25, 2020 636

 

Εν μέσω δακρυγόνων και φωτιών έδεσε στις 02:45 της Τρίτης το πλοίο με τις διμοιρίες ΜΑΤ στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης, ενώ και νωρίτερα είχαν ρίξει χημικά στους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με το stonisi. 

Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι. Στις 2 τα ξημερώματα οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα προς τους συγκεντρωμένους, 

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Λέσβου για να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν την έλευση του πλοίου «ΠΗΓΑΣΟΣ» από την Αθήνα με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, με χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους διαλύσουν, σύμφωνα με το lesvosnews. 

 

Σκοπός των πολιτών ήταν να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες φτάνουν στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου. Περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην επιταγμένη από την κυβέρνηση Καράβα.

Επεισόδια σημειώθηκαν εντός του Λιμένα Μεστών λίγο πριν μεσάνυχτα της Τρίτης όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το συγκεντρωμένο πλήθος, σύμφωνα με το politischios.

Οι κάτοικοι και οι αιρετοί κατάφεραν να περιορίσουν τη δύναμη των ΜΑΤ στο ανατολικό τμήμα του Λιμένα με την κρίση να εκτονώνεται.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από τις 11:30 το βράδυ στο λιμάνι των Μεστών της Χίου και δεν επιτρέπουν τους συγκεντρωμένους πολίτες να μπουν μέσα σε χώρο του λιμανιού.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Οι πολίτες επιχειρούν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου που μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις στο νησί. Αργά το βράδυ υπήρξαν αναφορές ότι το πλοίο Blue Star Naxos αναχώρησε από Πειραιά περί τις 9 το βράδυ, φορτωμένο με 10 ακόμα διμοιρίες ΜΑΤ και άλλα οχήματα, και επίσης σταμάτησε να δίνει στίγμα.

Θυμίζουμε ότι από το λιμάνι του Λαυρίου απέπλευσε στις 2:30 περίπου το μεσημέρι το πλοίο «Πήγασος» φορτωμένο αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία δομών τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο.

Το πλοίο «Πήγασος» δηλώθηκε με βλάβη και δεν θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο για Λήμνο. Ακολούθως με κάθε μυστικότητα ναυλώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επιβιβάσθηκαν 10 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και οχήματα αντιμετώπισης διαδηλωτών όπως αύρα ρίψης νερού, σύμφωνα με πληροφορίες του stonisi.

«Καλούμε στις 11 το βράδυ στο λιμάνι της Μυτιλήνης για την "αποτροπή" της εισβολής των ΜΑΤ» ανέφερε νωρίτερα ο συντονιστής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραβασίλης.

topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search