• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Προσαγωγή μελών της ΚΝΕ επειδή καθάριζαν μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

July 29, 2020 390

 

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, αυτή τη φορά εις βάρος μελών της ΚΝΕ, σημειώθηκε χθες στο Αιγάλεω. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της ΚΝΕ φρόντιζαν το σημείο όπου το απόγευμα προγραμματιζόταν εκδήλωση τιμής και μνήμης από σωματεία, φορείς και φοιτητικούς συλλόγους, την ώρα που εμφανίστηκαν «με αστεία προσχήματα», όπως λένε, οι αστυνομικοί για να τους προσαγάγουν. Για το θέμα παρενέβη εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προς τον Υπουργό Προ.πο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 

Σε μια νέα πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε η αστυνομία σε βάρος μελών της ΚΝΕ χθες το απόγευμα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, μέλη της Οργάνωσης προσήχθησαν στο ΑΤ Αιγάλεω τη στιγμή που καθάριζαν το μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, στο σημείο που δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1980, έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης).

 

Καθώς επιμελούνταν λοιπόν το χώρο όπου το απόγευμα είναι προγραμματισμένη εκδήλωση σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων στη μνήμη της δολοφονημένης ΚΝίτισας εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις και με γελοίες δικαιολογίες τους πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το 902.

Τελικά τα μέλη της οργάνωσης αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης. Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέροντας τα εξής:

 

«Σήμερα, Τρίτη 28 Ιούλη, ημέρα συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη δολοφονία της φοιτήτριας Παντείου, ΚΝίτισσας, Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας προχώρησε στην προσαγωγή 8 μελών της ΚΝΕ, που προετοίμαζαν το χώρο, όπου στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής της από το Φοιτητικό Σύλλογο Παντείου, καθώς και άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους και εργατικά σωματεία.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η καταστολή της κυβέρνησης, με στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τη νέα γενιά, τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θα πέσει στο κενό!

Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι η δράση των μελών της ΚΝΕ ενοχλεί το σύστημα και τις κυβερνήσεις του διαχρονικά. Το σύστημα ενοχλείται από το παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, γιατί με την αταλάντευτη στάση της συνεχίζει να εμπνέει τη νεολαία με τις αξίες της ανιδιοτέλειας, της συλλογικής δράσης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας κόντρα σε όσους μας τα στερούν.

 

Όσοι ονειρεύονται “σιγή νεκροταφείου” μπροστά στη νέα επέλαση στα δικαιώματα των νέων να αλλάξουν πλευρό! Η ΚΝΕ είναι εδώ για να μετατρέψει τους φόβους τους σε πραγματικότητα δυναμώνοντας τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας».

The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search