Print this page

Το «εναλλακτικό» κάμπινγκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Στο Βίτσι και στο Γράμμο δεν ξέρω τι να κάνω!

July 31, 2020 534

Το «εναλλακτικό» κάμπινγκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Στο Βίτσι και στο Γράμμο δεν ξέρω τι να κάνω!

Το γεγονός ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει το κάμπινγκ της στον Γράμμο, όπου δόθηκε μια από τις πιο σκληρές και οι τελευταίες μάχες του Εμφυλίου Πολέμου θα μπορούσε να είναι και το ανέκδοτο της ημέρας αν δεν ξεχείλιζε το θράσος και η υποκρισία.

Μιλάμε για τη νεολαία ενός κόμματος που δεν χάνει ευκαιρία να κάνει τεμενάδες στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό που βομβάρδισε αλύπητα, 70 χρόνια πριν, χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ στον Γράμμο.

Καθώς δεν είμαστε λωτοφάγοι μπορούμε να δούμε ξανά το παραπ΄νω βίντεο με τις δηλώσεις του Τσίπρα για τον διαβολικά καλό Τραμπ για τις “ΗΠΑ που είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη και οι δυνατότητές τους να παρέμβουν για το καλό είναι εξαιρετικά σημαντικές”, για τις σχέσεις των δύο λαών που είναι “παραδοσιακές και ιστορικές”, αλλά και τους κοινούς μας στόχους και τις “κοινές αξίες που μοιραζόμαστε”.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, σε ομιλία του στο Συνέδριο για την Ελληνική Οικονομία, που οργάνωσε το ελληνοαμερικάνικο εμπορικό επιμελητήριο στις 3 Δεκεμβρίου 2018, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», δημοσιευμένη στις 4 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε στις επιδιώξεις των ΗΠΑ για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα και προχώρησε σε εγκωμιαστικά σχόλια προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την ένθερμη ευθυγράμμισή της με αυτές ακριβώς τις επιδιώξεις.

Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

«Ετσι οραματίζομαι τη χώρα μου τα επόμενα χρόνια. Μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται τον στρατηγικό γεωπολιτικό της ρόλο και θα ηγείται της συνεργασίας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε πραγματικά τη στρατηγική συνεργασία μας με τις ΗΠΑ», είχε πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Σεπτέμβριο του 2018 από τη Νέα Υόρκη, ενώπιον των Αμερικανών «επενδυτών».

ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ – ΥΠΟΤΕΛΗΣ …ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

Αλλά και πριν λίγες εβδομάδες, στην αρχή της ομιλίας του στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην παρουσία της αμερικανικής αντιπροσωπείας με ένα ντελίριο αμερικανοδουλείας, προκαλώντας με κυνισμό τον δημοκρατικό, προοδευτικό κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο συντηρητικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

Και λίγες εβδομάδες πριν, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018 ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για διαχρονικά κοινούς αγώνες και αξίες με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές κάλεσε τους εκπροσώπους των ΗΠΑ για πάρα πέρα διεύρυνση της συνεργασίας τονίζοντας: “Μας συνδέει μια ισχυρή στρατηγική σχέση αλλά και αγώνες για κοινές αξίες σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας … Από τον αγώνα για την ανεξαρτησία ενάντια στην αποικιοκρατία και την διακήρυξη της ανεξαρτησίας. Μέχρι τους αγώνες για την κατάργηση της δουλείας με τη σφραγίδα του Προέδρου Λίνκολν. Και από τους κοινούς αγώνες ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Μέχρι τις μεγάλες μάχες για την κατοχύρωση και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις.”

Τι άλλο να πει κανείς;

Η οικειοποίηση ενός αγώνα με τον οποίο οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι (ΚΚΕ εσ.) αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψαν κάθε δεσμό πρόκειται για μια ακόμη μαϊμουδιά παρόμοια με αυτή της επίσκεψης στην Καισαριανή και στη Μακρόνησο τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media