• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Δεν υπάρχει ηλικία στη μάθηση και αν κάποιος θέτει συνεχώς στόχους θα τους καταφέρει» - Το μήνυμα της αριστούχου 52χρονης από τη Λαμία

August 01, 2020 152

 

 

 

Η Αλεξάνδρα Κάκου δεν είχε απλά μία συνηθισμένη επιτυχία υψηλής συγκέντρωσης μορίων στις πανελλήνιες εξετάσεις… Κατάφερε να συγκεντρώσει 17.245 μόρια.

 

Η Αλεξάνδρα μένει στη Λαμία, είναι 52 ετών, παντρεμένη πάνω από 30 χρόνια και έχει δύο παιδιά «επιστήμονες», όπως τα χαρακτηρίζει, 24 και 26 ετών αντίστοιχα.

 

Με ατελείωτο διάβασμα εν μέσω καραντίνας και με το καλύτερο παράδειγμα τα ίδια της τα παιδιά μπόρεσε να αποτελέσει φωτεινή εξαίρεση τόσο στο Νομό μας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Η συνταγή της επιτυχίας της ήταν το οργανωμένο διάβασμα, ο συντονισμός και φυσικά οι ορθές επιλογές των προτεραιοτήτων της.

 

Πώς έγινε η αρχή…

 

Όλα ξεκίνησαν από κάποια άρθρα ανατομίας που της άρεσε να διαβάζει και από μία φιλική συζήτηση με τον παιδικό της φίλο και διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας, Παναγιώτη Μεγαλιό. Εκείνος ήταν και ο άνθρωπος που την έπεισε να ξεκινήσει και πάλι από τη Β’ Λυκείου.

 

Φυσικά η Αλεξάνδρα, στα 18 της είχε δώσει ξανά πανελλήνιες, στις οποίες είχε γράψει σχεδόν τα ίδια μόρια με την τωρινή της επιτυχία. Τότε ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και συνέχισε με πτυχίο σεφ καθώς και πτυχία ξένων γλωσσών. Αυτή τη φορά ο στόχος της ήταν να έχει έναν πανεπιστημιακό τίτλο σε σχολή νοσηλευτικής ή λογοθεραπείας.

Το μήνυμά της είναι ένα και ξεκάθαρο: «Δεν υπάρχει ηλικία στη μάθηση και αν κάποιος θέτει συνεχώς στόχους θα τους καταφέρει, αρκεί να το θέλει πραγματικά».

Τονίζει επίσης πως νιώθει πιο νέα από ποτέ και πως οι συμμαθητές της ήταν οι καλύτεροι συναγωνιστές της σε αυτή τη «μάχη» για την επιτυχία.

Τέλος η Αλεξάνδρα θέλει να ευχαριστήσει θερμά την αναπληρώτρια μαθηματικό, Ντίνα Καλτσούλα που υπήρξε συνοδοιπόρος για εκείνη σε όλα τα μαθήματα, τον καρδιακό της φίλο και διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας, Παναγιώτη Μεγαλιό, για την όλη στήριξη και φυσικά την οικογένειά της για τη μοναδική αγάπη που της προσφέρει.

 

Πηγή: lamiareport.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search