• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φτερό στον άνεμο… η βαριά βιομηχανία – Η τρομοϋστερία ξαναζεσταίνεται – Η κυβέρνηση θωρακίζει το κράτος πολιτικά, νομοθετικά, κατασταλτικά

August 02, 2020 409

 

Στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, ειδικά οι νησιωτικοί προορισμοί παρουσιάζουν εικόνες που τις προηγούμενες σεζόν θα έβλεπε κανείς τον Μάιο. Σε περιοχές όπως η Χερσόνησος Ηρακλείου αναμένεται να λειτουργήσει περίπου το13% των ξενοδοχειακών μονάδων, με τραγικές συνέπειες για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου. Όλα μαρτυρούν ότι η ελληνική καλοκαιρινή σεζόν δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά παρά την αναμενόμενη αύξηση της κίνησης τον Αύγουστο. Αν συνυπολογιστεί και η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, ίσως τελικά τον Αύγουστο να μπει ταφόπλακα στην φετινή αυταπάτη της …βαριάς βιομηχανίας.

Σε κάθε περίπτωση η περίοδος προσφέρεται για συμπεράσματα και κρίσεις. Η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού αποδεικνύεται σαθρή και εύθραυστη. Και εγκληματικές οι πολιτικές που μετέτρεψαν την ελληνική οικονομία σε μια ακραία εξαρτώμενη από τις τουριστικές αφίξεις χώρα. Οι θιασώτες του ευρωμονόδρομου, οι υπηρέτες των ευρωπαϊκών πολιτικών που διέλυσαν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της χώρας, προς όφελος του ξένου κεφαλαίου και βαθαίνοντας την εξάρτηση από αυτό, δεν δικαιούνται να νίπτουν τας χείρας τους και να καμώνονται τους αθώους. Είναι αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν.

Η ΕΕ δεν είναι κλαμπ αλληλεγγύης. Οι εγχώριοι ύμνοι στην ΕΕ, που καθημερινά κηρύττουν οι ντόπιοι λακέδες, στοχεύουν στον εξωραϊσμό της και στην αποσιώπηση των ευθυνών τους για τις εγκληματικές πολιτικές που δεκαετίες εφαρμόζουν. Η πολιτική και οι φορείς που οδήγησαν στη σημερινή δεινή θέση τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να φέρουν καμία θετική αλλαγή. Κάθε ευρώ που θα προέλθει από τα λεγόμενα ευρωπαϊκά ταμεία θα οδηγεί σε βάθεμα της εξάρτησης και εδραίωση του ζοφερού κλίματος για το λαό. Απαράβατη προϋπόθεση για να υπάρξουν αισιόδοξα σενάρια για το λαό και τον τόπο είναι ο αγώνας για την ανατροπή αυτή της πολιτικής.

Μέρα με τη μέρα, οι άνεργοι του τουριστικού κλάδου προστίθενται στους χρόνιους και εποχιακούς ανέργους και το αδιέξοδο γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Τα όποια επιδόματα (τα οποία όλο και με μεγαλύτερες καθυστερήσεις αποδίδονται), ακόμη και αν καταβληθούν δεν προσφέρουν άλλο από παρηγοριά σε ένα τεράστιο και χρόνιο πρόβλημα. Και αν στη μέση της τουριστικής σεζόν δεν φανερώνεται το μέγεθος του προβλήματος, από το φθινόπωρο τα οικονομικά αδιέξοδα θα στραγγαλίσουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που εμπλέκονται στο «τουριστικό προϊόν».

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζεται καθημερινά γι’ αυτή την εξαιρετικά άσχημη πραγματικότητα. Θωρακίζει το αστικό κράτος πολιτικά, νομοθετικά και κατασταλτικά. Ήδη τα σενάρια του τρόμου υφαίνονται ξανά. Αναθερμαίνουν τα ιδεολογήματα της ατομικής ευθύνης, ξαναστήνουν το τρομοθέατρο του Χαρδαλιά, κάνουν από τώρα λόγο για επανάληψη των απαγορευτικών μέτρων. Και όσο οι τουριστικές αφίξεις αποδεικνύονται κατώτερες και των πιο απαισιόδοξων σεναρίων, τόσο τροφοδοτείται το κλίμα του ζόφου. Προκειμένου να στρωθεί το χαλί των απαγορεύσεων, της φίμωσης και της καταστολής για το φθινόπωρο.

Ό,τι και αν κάνουν όμως, ο ελληνικός λαός και οι λαοί του κόσμου συνειδητοποιούν ότι δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κορονοϊό ή όποιον άλλο ιό -ήδη- συζητάνε. Η πολιτική τους είναι αυτή που γεννά την κρίση, την φτώχια την ανεργία, και τον τρόμο. Ο Σεπτέμβρης να αποτελέσει μια ελπιδοφόρα σελίδα για το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search