• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη λειτουργία των AIRBN εν μέσω covid-19

August 08, 2020 4073

 

Την στιγμή που ο Covid επιστρέφει δριμύτερος, ιδιαίτερα στην Κέρκυρα ανοίγει με διαφορετικό πρίσμα η συζήτηση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων. Καταρχήν πρέπει να περιγραφεί ποια είναι η κατάσταση στο νησί, όσον αφορά το AIR BNB. Υπάρχει μία πληθώρα σπιτιών που βρίσκονται συνδεδεμένα με τις διάφορες πλατφόρμες βραχείας ενοικίασης, όχι όμως με χαρακτηριστικά εταιρειών που διαθέτουν και διαχειρίζονται πολλά ακίνητα, όπως συμβαίνει στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στην περίπτωση της Κέρκυρας νοικιάζεται το ένα από τα δύο ακίνητα που διαθέτει μία οικογένεια (συνήθως υπάρχει δεύτερο σε κάποιο χωριό), ενισχύοντας έτσι το εισόδημα των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Επίσης με την ανακαίνιση ακινήτων που πρέπει να πληρούν κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις, όλοι οι κλάδοι που συνδέονται με την οικοδομή, ενισχυθήκαν οικονομικά με τις δουλειές που άνοιξαν. Υπάρχουν όμως και οι αρνητικές συνέπειες του φαινομένου, καθώς τα ακίνητα που έμειναν για μακροχρόνια μίσθωση είναι ελάχιστα, εκτινάσσοντας τις τιμές των ενοικίων στα ύψη και δημιουργώντας τρομακτικά προβλήματα εύρεσης στέγης. Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους Κερκυραίους δημότες, αλλά και μετακινούμενες ομάδες πληθυσμών στο νησί, όπως μπορεί να είναι οι φοιτητές ή οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές.

Το όλο ζήτημα έχει πάρει μια διαφορετική τροπή, με τα αυξημένα κρούσματα Covid το τελευταίο διάστημα. Η ανεπάρκεια του κεντρικού κράτους να προβεί σε εκτεταμένους ελέγχους, καθώς και η ελλειμματική ρύθμιση του τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, πρέπει να οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο διαβούλευσης για κανόνες και μέτρα που πρέπει να παρθούν. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, καταθέτουμε τέσσερις θέσεις που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα, πιο συγκεκριμένα:

  • Το ακίνητο που είναι δεσμευμένο στην βραχυχρόνια μίσθωση πρέπει να έχει διαφορετική είσοδο για τον εισερχόμενο τουρίστα.

  • Το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει άδεια ενοικιαζόμενου.

  • Θα πρέπει να φορολογείται με το ίδιο καθεστώς που φορολογούνται τα ενοικιαζόμενα.

  • Το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει ειδικό σήμα, που θα υποδεικνύει την λειτουργία του, ως δεσμευμένο σε βραχυχρόνια μίσθωση.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ με θέσεις και προτάσεις, προσπαθεί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία. Για εμάς τα παραπάνω μέτρα για να έχουν ουσία ειδικά στην πόλη, θα πρέπει να συνδυαστούν και με την άμεση εφαρμογή του κανονισμού αστικής λειτουργίας, που η δημοτική πλειοψηφία ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ακόμα δεν έχει φέρει όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ούτε καν στην επιτροπή διαβούλευσης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search