• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η παραδεισένια παραλία της Κέρκυρας - Ένα επιβλητικό τοπίο με πάλλευκα, κάθετα βράχια και τιρκουάζ νερά - Δείτε τις φωτογραφίες

August 08, 2020 2116

Αν υπάρχει επίγειος παράδεισος, και μάλιστα παραθαλάσσιος, τότε βρίσκεται στην Κέρκυρα. Στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού των Φαιάκων, κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα, η ερημική παραλία Χωμοί -οι περισσότεροι την γνωρίζουν με την ονομασία Paradise, που ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα- προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, γι αυτό και αποτελεί ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά του νησιού.

Το τοπίο εδώ προκαλεί δέος και θαυμασμό στον επισκέπτη, με τους πανύψηλους, κάθετους λευκούς βράχους που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα να δημιουργούν ένα δραματικό, φυσική σκηνικό.

 

Η στενή βοτσαλωτή παραλία που δημιουργείται στα «πόδια» τους και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά του Ιονίου καλούν σε δροσιστικά, καλοκαιρινά μακροβούτια, που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι αυτό όσοι την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό και προμήθειες.

Κατά μήκος της ακτογραμμής στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας συναντώνται αρκετές εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές, μία από τις οποίες βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παραλίας. Αξίζει να επιβιβαστείτε σε κάποιο από τα καραβάκια που αναχωρούν από την Παλαιοκαστρίτσα ή την παραλία των Λιαπάδων και να γνωρίσετε από κοντά αυτό το συναρπαστικό και άγριο παραθαλάσσιο μέτωπο της Κέρκυρας.

Εκτός από τους Χωμούς, τα καραβάκια συνήθως πραγματοποιούν και στάσεις σε άλλες εντυπωσιακές και απομονωμένες ακτές της περιοχής όπως οι Λινιόδορο, Στελάρι και Γυαλί.

 

ΠΗΓΗ: newbeast.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search