• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταστροφή από την κακοκαιρία στην Εύβοια με δύο νεκρούς - «Θάλεια»: Πού βρέχει τώρα - Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

August 09, 2020 474

 

 

Η «Θάλεια» μπορεί να «αποχαιρετά» τη χώρα μας από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, ωστόσο, συνεχίζει την επέλασή της. Ολη νύχτα η έπληξε το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα φαινόμενα να είναι έντονα στην Στερεά, την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, η Αττική δέχεται «επίθεση» από τοπικές βροχές και καταιγίδες, σχεδόν σε όλη της την επικράτεια.

Βιβλική είναι η καταστροφή στην Εύβοια από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί τις τελευταίες ώρες, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για δύο ηλικιωμένους νεκρούς στα Πολιτικά.

 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή των Ψαχνών και των Πολιτικών, όπου οι καταστροφές είναι μεγάλες και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αγροκτήματα.

Φωτογραφίες «Εφ.Συν.»

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής με στόχο να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους, ενώ σε αρκετά σημεία το νερό ξεπέρασε το ενάμισι μέτρο.Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Ψαθά, στα Πολιτικά έχουν εντοπιστεί και δύο ηλικιωμένοι νεκροί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, 85 και 86 ετών αντίστοιχα

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι χείμαρροι δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των σωστικών αρχών.

Φωτογραφίες «Εφ.Συν.»

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα άρχισαν οι πρώτες κλήσεις για εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα, κυρίως στην παραλιακή περιοχή των Πολιτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πρώτη ώρα των επιχειρήσεων απεγκλωβίστηκαν περισσότερα από 25 άτομα ανάμεσα τους και 11μελής οικογένεια όπως επίσης και παιδιά που βρίσκονταν μόνα τους στο σπίτι, ενώ κινητοποιήθηκαν και χωματουργικά μηχανήματα να βοηθήσουνε δύσκολες περιπτώσεις. Όταν δε οι πυροσβέστες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν οχήματα της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά απεγκλωβισμένων σε ασφαλή σημεία τα πολλά νερά πέταξαν τα αστυνομικά οχήματα εκτός δρόμου.

Πολλά προβλήματα υπάρχουν και στο κάμπινγκ της περιοχής των Πολιτικών το οποίο πλημμύρισε και έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στις υποδομές του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ εκεί παραμένουν περίπου 65 άτομα.

Στη Χαλκίδα πολλά υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έγιναν δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού συνεχίζεται ο άστατος καιρός μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (09-08-2020). 

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν:

 

2. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (09-08-2020)

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕMY

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οι οποίες πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές στα νότια.

Από το απόγευμα και από τα βόρεια βελτιωμένος καρός.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Τη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι και τις πρωινές ώρες».

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και όμβρους στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά ηπειρωτικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Σ

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν στις Σποράδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια.

 

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

 

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.

 

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ

 

Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

 

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

 

 

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search