• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ξύλο, χημικά και μαζικές προσαγωγές στην πορεία για την εισβολή της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ (βίντεο)

February 27, 2020 534

 

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από φοιτητές και φοιτητικές οργανώσεις από την ΑΣΟΕΕ προς τη ΓΑΔΑ για την χθεσινή εισβολή της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστημιο. Ξύλο και χημικά από στην αστυνομία στο ύψος της Αλεξάνδρας με την Πανόρμου καταγγέλλουν οι διαδηλωτές.

Όταν η πορεία έφευγε από τη ΓΑΔΑ, άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε ακαταλόγιστη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης στους διαδηλωτές, αφού προηγήθηκαν μικρής έντασης και διάρκειας επεισόδια.

Στη συνέχεια, μάλιστα, δε δίστασαν να επιτεθούν μαζικά με χημικά στον κόσμο της πορείας, ο οποίος διαλύθηκε προς τρεις κατευθύνσεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο κυνήγησαν όσους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Πανόρμου, με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να πνιγεί στα χημικά. Χημικά έπεσαν ακόμα και μέσα στο μετρό.

Παράλληλα, δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές κόσμου που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Χιλιάδες φοιτητές συμμετέχουν στη δυναμική πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, ως αντίδραση στα γεγονότα της Δευτέρας και Τρίτης στην ΑΣΟΕΕ.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, και πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Πατησίων και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας με στόχο να φτάσουν μέχρι το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Κεντρικά αιτήματα η επαναφορά του ασύλου, η καταδίκη της αστυνομικής βίας και η απομάκρυνση της αστυνομίας από τους πανεπιστημιακούς χώρους.

Αυτό που πυροδότησε τη δυναμική αντίδραση του φοιτητικού κινήματος ήταν το περιστατικό με τον ειδικό φρουρό, ο οποίος έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, τη Δευτέρα, αλλά και η χθεσινή εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ μέσα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και η καταστολή που ακολούθησε.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησαν, σήμερα, γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη της σχολής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Παράλληλα, αποφάσισαν κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ

Για τα καλά φαίνεται πως έχει βάλει η κυβέρνηση στο στόχαστρο τα δημοκρατικά δικαιώματα λαού και νεολαίας. Λίγες μόνο ώρες μετά τα περιστατικά της Δευτέρας 24/2 όπου ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ντυμένος με πολιτικά, βρέθηκε στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ στοχεύοντας φοιτητές με το υπηρεσιακό του όπλο και τα ΜΑΤ να παρεμβαίνουν προκειμένου να τον απομακρύνουν προχωρώντας σύμφωνα με καταγγελίες σε ξυλοδαρμό φοιτητών, το απόγευμα της Τρίτης οι δυνάμεις καταστολής, αξιοποιώντας την τυφλή δράση του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλαν εκ νέου στον ίδιο χώρο πραγματοποιώντας μάλιστα 5 προσαγωγές.

Τα περιστατικά αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Ύστερα από την νομική κατάργηση του ασύλου, η εισβολή για πολλοστή φορά των κατασταλτικών δυνάμεων μέσα στο πανεπιστήμιο συνδέεται με την εμπέδωση του δόγματος «Νόμος και Τάξη» που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία και τους αγώνες τους προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της κατεδάφισης των κοινωνικών κατακτήσεων. Στην ίδια κατεύθυνση, άλλωστε εντάσσεται και η προώθηση νομοσχεδίου που έρχεται να περιορίσει και να χτυπήσει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις και θα δίνει τη δυνατότητα έως και απαγόρευσης και διάλυσης των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις καταστολής.

Η κατάργηση του ασύλου, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας στο οποίο προχώρησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ και το χτύπημα των διαδηλώσεων, έρχονται να αναιρέσουν δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και θυσίες. Ως Φοιτητική Πορεία καλούμε τη νεολαία και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο μέσα από μαζικούς, ενωτικούς αγώνες να υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα και να σταθεί απέναντι στην κρατική βία και καταστολή.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλοι στη διαδηλώσεις την Τετάρτη, 26/02.
Αθήνα:17:00, στην ΑΣΟΕΕ (Πατησίων)
Θεσσαλονίκη: 16:00, Πολυτεχνείο
Γιάννενα: 18:00, Περιφέρεια

ΠΗΓΗ: prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search