• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: «Προσωπικό είδος» οι μάσκες – Ο κυβερνητικός κυνισμός της «αγοράς» μέσα στα σχολεία

August 20, 2020 643

 

Τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις της κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες. Αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είναι ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές, και με μέτρα προστασίας, όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών. Μεγάλο θέμα εάν αυτά τα μέτρα είναι τα απαραίτητα και παρέχουν ασφάλεια.  

Με λίγα λόγια δύο εβδομάδες και κάτι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο ακριβής σχεδιασμός σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, την ίδια περίοδο που στη χώρα υπάρχει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Αυτό λέγεται ανευθυνότητα. Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ενημέρωση θα γίνει την Δευτέρα 24 Αυγούστου! 

Είναι και κάτι άλλο, όμως, που ονομάζεται διαφορετικά: Κυβερνητικός κυνισμός της «αγοράς» μέσα στα σχολεία.  Η κυβέρνηση, παρόλο που στα σχολεία η μάσκα θα είναι υποχρεωτική – αναμένεται ακόμα σχετική εισήγηση για το εάν θα γίνεται χρήση της και στις μικρότερες τάξεις του δημοτικού – υποστηρίζει χωρίς κανένα πρόβλημα: Το κόστος της καθημερινής χρήσης μάσκας θα το επωμιστούν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Τι κι αν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο μέτρο προστασίας, η κυβέρνηση με κυνικούς όρους αγοράς μεταφέρει τα έξοδα σε χιλιάδες και χιλιάδες οικογένειες.   

Για την κυβέρνηση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο να πληρώνουν από την τσέπη τους γονείς κι εκπαιδευτικοί τις μάσκες που αφορούν την προστασία για τους εαυτούς τους και τη δημόσια υγεία. Αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους βολεμένους «αρίστους». Ακόμα και με όρους «αγοράς» η προμήθεια από το υπουργείο Παιδείας ή άλλον αρμόδιο φορέα θα ήταν σίγουρα πιο φθηνή, αφού η αγορά θα γινόταν μαζικά. Βλέπετε, όμως, η ατομική προμήθεια «βοηθά» την… ανταγωνιστικότητα. 

Θαυμάστε με τι ευκολία το έχουν περιγράψει η υπουργός Παιδείας και η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε ποιος θα πληρώνει τις μάσκες στα σχολεία για μαθητές κι εκπαιδευτικούς:

«Για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας έχει δοθεί εντολή σε πάρα πολλούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ο.κ. Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει για την προμήθεια της μάσκας, όπως ακριβώς γίνεται και σε τόσους άλλους χώρους όπου έχει καταστεί υποχρεωτική χρήση της μάσκας» δήλωσε χτες στο MEGA (βίντεο εδώ – μετά το 10′.45”)

Σε ερώτηση εάν θα είναι η μάσκα μιας χρήσης ή και υφασμάτινη η υπουργός απάντησε: «Θα τα πούνε όλα αυτά οι ειδικοί στις οδηγίες τους αναλυτικά».

Τη λογική της κυβέρνησης εξήγησε ακόμα πιο συγκεκριμένα η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ 1, όταν ρωτήθηκε αν οι μάσκες στα σχολεία θα παρέχονται από το υπουργείο, απάντησε: 

«Οι μάσκες είναι ένα προσωπικό εργαλείο. Οι μάσκες πλένονται, μπορεί να είναι υφασμάτινες να πλένονται. Τη μία μέρα να φοράει ο μαθητής τη μία ή να έχει δύο στην τσάντα του και να τις αλλάζει. Είναι κάτι προσωπικό. Νομίζω δεν τίθεται θέμα. Είναι ένα προσωπικό είδος» 

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search