• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σε κίνδυνο η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών από την ανευθυνότητα Κυβέρνησης και δημοτικών αρχών

August 23, 2020 4142

 

 

Ανακοίνωση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

 

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ-ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και η πλατιά διασπορά του με την “επανεκκίνηση της οικονομίας” και το “άνοιγμα” του τουρισμού, είναι πια πραγματικότητα! Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο σε εμάς και όχι στο γεγονός ότι έκανε λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να χωρέσει η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού (π.χ. μεγαλοξενοδόχοι) και των μεταφορών (αεροπορικές εταιρείες, εφοπλιστές κ.ά.) δε μπορούν να πείσουν πια κανένα και δε μπορούν να κρύψουν την τεράστια, την εγκληματική κρατική ευθύνη!
Και στο νησί μας εξάλλου αυτήν την περίοδο το βλέπουμε καθημερινά με τα γεμάτα πλοία και αεροπλάνα, με την ανυπαρξία μέσων και μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με την απουσία διαγνωστικών τεστ, με την απόκρυψη στοιχείων για να μην διαταραχθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με την μη αξιοποίηση του χρόνου που κερδίσαμε για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας κ.λπ.
Μπροστά μας έχουμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με μία πανδημία που αναζωπυρώνεται και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και με την εγκληματική ανευθυνότητα κυβέρνησης και δήμων, που ταυτόχρονα βέβαια δείχνει ξεκάθαρα και τις προτεραιότητές τους, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των πολλών.


Το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων είναι θέμα πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού σε ολόκληρη την κοινωνία. Τι έχει όμως συμβεί μέχρι τώρα και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα; Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές στο νησί μας άφησαν απλήρωτους για μήνες τους μπροστάρηδες αυτής της μάχης, τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων, που μέχρι και από την τσέπη τους έβαζαν σε πολλές περιπτώσεις για να αγοράζουν καθαριστικά και μόνο μετά από την πίεση που άσκησε το Σωματείο μας με τους συναδέλφους στους δήμους Βόρειας και Κεντρικής Κέρκυρας έγινε η πληρωμή των δεδουλευμένων (εκκρεμεί βέβαια ακόμα η επέκταση). Στον δε δήμο της Νότιας Κέρκυρας παραμένουν ακόμα απλήρωτοι για δουλειά που έκαναν Μάη και Ιούνη συν την επέκταση!


Βεβαίως, το κακό δε σταματάει εκεί. Οι νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει αντίστοιχα σε άλλους χώρους (π.χ. καθαριότητα Νοσοκομείου Κέρκυρας) και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπετε το κράτος έχει συνέχεια), συνεχίζουν την εργασιακή ομηρία των συναδέλφων και προσπαθούν να κλείσουν την πόρτα της οριστικής επίλυσης του προβλήματος της καθαριότητας των σχολείων, που δεν είναι άλλη από την σταθερή και μόνιμη δουλειά των συναδέλφων με τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού. Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για τις συμβάσεις αυτές και στους τρεις δήμους του νησιού μας. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι και οι τρεις δήμοι δεν ζήτησαν ούτε μια θέση παραπάνω από τις λειψές που είχαν όλα αυτά τα χρόνια (χωρίς πανδημία). Έτσι, ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ζήτησε 69 θέσεις, ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας 17 και ο δήμος Νότιας Κέρκυρας 11, δηλαδή πολύ λιγότερες από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε κανονικές συνθήκες πόσο μάλλον εν μέσω πανδημίας! Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε έναν από τους δήμους του νησιού οι μισοί σχεδόν συμβασιούχοι θα είναι μερικής απασχόλησης, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητα των χώρων και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής και ευρύτερης κοινότητας!!! Και όλα αυτά όταν με τον ίδιο αριθμό συμβασιούχων την περασμένη χρονιά δεν έβγαινε η δουλειά και ταυτόχρονα είχαμε την ξεκάθαρη παραδοχή από τους δήμους και την κυβέρνηση για το γεγονός αυτό (όλοι θυμόμαστε την μεταφορά των συναδέλφων από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας στην δευτεροβάθμια και την επέκταση της εργασίας των συναδέλφων λόγω κορωνοϊού), καθώς επίσης την παραδοχή από μέλη σχολικής επιτροπής σε συνάντηση με το Σωματείο μας ότι με αυτό το προσωπικό και αυτές τις εργασιακές σχέσεις δε μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη ακόμα και οι οδηγίες του υπουργείου παιδείας για την καθαριότητα των σχολείων, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι ασφαλείς! Εξάλλου, είναι γνωστό σε όλες τις δημοτικές αρχές του νησιού μας ότι αριθμητικά δεν αντιστοιχεί καν ένας καθαριστής ανά σχολείο(!) με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία!


Αυτήν λοιπόν την κατάσταση αποφάσισαν οι δημοτικές αρχές του νησιού μας μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ να την συνεχίσουν και αυτήν τη χρονιά, με την πανδημία σε έξαρση, παίζοντας κορόνα-γράμματα την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών, της κοινωνίας ολόκληρης! Αλήθεια, μήπως όλα τα παραπάνω είναι δική μας “ατομική ευθύνη”;
Αυτήν τη “λύση”, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για τους συναδέλφους στην καθαριότητα ήταν που εκθείασε μέσα σε δημοτικό συμβούλιο η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κυρία Υδραίου. Αυτήν τη “λύση” είναι που προωθεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και που μοναδική του έγνοια είναι πώς οι συνάδελφοι συμβασιούχοι δεν θα έχουν επαφές με το Σωματείο μας! Αυτήν τη “λύση” είναι που εμείς θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε εντείνοντας τον αγώνα για καμία απόλυση συναδέλφου, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, για προσλήψεις νέου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες για καθαριότητα των σχολείων, για μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων, μαθητών, εκπαιδευτικών, όλου του λαού.


Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Για τον λόγο αυτό το Σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους, τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, τους γονείς σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 8 μ.μ.
Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς δουλειά κανένας συνάδελφος συμβασιούχος. Επειδή γνωρίζουμε την δυσκολία να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά οι συνάδελφοι τις αιτήσεις, το Σωματείο μας είναι εδώ για να βοηθήσει και σε αυτό. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του Σωματείου μας (2ος όροφος Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας) την Δευτέρα 24 Αυγούστου από τις 11 το πρωί και μετά.


ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search