Print this page

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 25/8 στις 11πμ στα Προπύλαια: Κανένας εκπαιδευτικός έξω από το σχολείο! - Κανένας μαθητής χωρίς τους καθηγητές του!

August 24, 2020 531

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Κανένας εκπαιδευτικός έξω από το σχολείο!

Κανένας μαθητής χωρίς τους καθηγητές του!

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία!

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 25/8 στις 11πμ στα Προπύλαια

Συνάδελφοι,

Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την εφαρμογή, για πρώτη φορά, του διαβόητου «προσοντολόγιου», του ν. Γαβρόγλου. Ταυτόχρονα στις πλάτες των συναδέλφων μας που διεκδικούν μια θέση εργασίας, στήνεται ένα πρωτόγνωρο σκηνικό κατάφορης αδικίας και ανισοτιμίας που αντίστοιχό του δεν έχει ξαναζήσει η εκπαίδευση τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια.

Καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες για αποκλεισμούς εκπαιδευτικών από τους πίνακες «λόγω παράβολου» χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα. Η εμμονή του υπουργείου Παιδείας να επιμένει στην απόρριψη τόσων εκπαιδευτικών αποτελεί μνημείο αναλγησίας. Την ίδια ώρα χιλιάδες συνάδελφοί μας που την τελευταία δεκαετία υπηρέτησαν το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο στις εσχατιές της χώρας μας, είδαν τεράστιες ανατροπές στην μοριοδότησή τους λόγω της εφαρμογής του «προσοντολόγιου». Ταυτόχρονα έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα καταγγελίες και διαμαρτυρίες από συναδέλφους για τραγικά λάθη του υπουργείου στην σύνταξη των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών. Μάλιστα το ΥΠΑΙΘ, ισχυρίζεται με θράσος πως, παρά τα πρωτοφανή σφάλματα, θα προχωρήσει σε προσλήψεις από τους πίνακες αυτούς. Η εφαρμογή ενός άδικου – αντεργατικού νόμου με τον πλέον άδικο τρόπο ανατρέπει τις ζωές και το εργασιακό μέλλον για χιλιάδες συναδέλφους μας.

Ταυτόχρονα πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 3344-10.08.2020 η υπ.αριθμ.104627/ΓΔ5 απόφαση της Υπουργού Παιδείας που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ. Η εγκύκλιος ορίζει τη σειρά προτεραιότητας κάλυψης των κενών από τις Διευθύνσεις, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους διευθυντές εκπαίδευσης να αξιολογούν και να ιεραρχούν τα κενά. Με δυο λόγια το ΥΠΑΙΘ παραδέχεται ότι δεν σκοπεύει να καλύψει τα χιλιάδες κενά, που γεννά η πολιτική της αδιοριστίας, από την αρχή της χρονιάς.

Τέλος, ενώ είναι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξελισσόμενη πανδημία, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δηλώνει με κυνισμό πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν σε καθεστώς «κανονικότητας» δηλαδή με 25 – 27 μαθητές, προφανώς για να μην υποχρεωθεί να προσλάβει περισσότερους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στα σχολεία. Αυτό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τις υγειονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες θα γίνεται το μάθημα στα υπάρχοντα υπερμεγέθη τμήματα.

Το ΥΠΑΙΘ υπηρετεί με προσήλωση την πολιτική των περικοπών, της μείωσης των δαπανών για την Παιδεία, δίχως να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τη μόρφωση της νέας γενιάς ούτε πολύ περισσότερο για τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας των σχολείων.

Απέναντι στην πολιτική αυτή απαιτούμε:

- Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών τώρα, από την πρώτη κιόλας φάση, ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας!

- Να προχωρήσει άμεσα το ΥΠΑΙΘ στην διόρθωση όλων των απαράδεκτων σφαλμάτων και να αποκαταστήσει τις αδικίες που δημιούργησε στη μοριοδότηση των συναδέλφων!

- Να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι «απορριφθέντες λόγω παράβολου» στους πίνακες!

- Να καταργηθεί το “προσοντολόγιο”! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

- Το πολύ 15 μαθητές στα τμήματα! Μέσα προφύλαξης και υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς με την ευθύνη του κράτους!

- Ίσα εργασιακά δικαιώματα για αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς!

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 25/8 στις 11.00πμ στα Προπύλαια!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.