• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σχόλιο της ΑΣΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας για τη σύσκεψη με θέμα τα εκπαιδευτικά ζητήματα στο Μαράσλειο

August 26, 2020 3665

 

 

Με έκπληξη διαβάσαμε σε δημοσιεύματα ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα στο Μαράσλειο με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΠΕ. Σύσκεψη για την οποία, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας δεν είχε καν ενημερωθεί!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές, όπου ο πρόεδρος του σωματείου λειτουργούσε ως γενικός δερβέναγας, κι έλεγε κι έκανε ό,τι ήθελε κι όπου ήθελε, χωρίς να ρωτάει κανέναν. Εδώ υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποφασίζει για την παρουσία του προέδρου και τους όρους με τους οποίους αυτή θα πραγματοποιηθεί.

2. Αν οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν ενοχλούνται, τότε συμβάλλουν κι αυτές στην απαξίωση του ΔΣ και του σωματείου γενικότερα κι έχουν ευθύνη για την κατρακύλα του σωματείου.

3. Αν η ΑΣΕ ήταν η μόνη που δεν ενημερώθηκε για τη σύσκεψη, τότε η πρακτική αποκλεισμού της ΑΣΕ από τον Πρόεδρο του ΣΕΠΕ Κέρκυρας (κάτι που δε γίνεται πρώτη φορά) δείχνει ότι η ενότητα που επικαλείται συνέχεια, αφορά μόνο αυτούς που βολεύουν αυτόν και την παράταξή του (Παρεμβάσεις) και δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε ξανά τις πραξικοπηματικές αυτές πρακτικές, τις οποίες κατ’ εξακολούθηση εφαρμόζει ο πρόεδρος.

4. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του ΣΕΠΕ να εκπροσωπεί τον Σύλλογο στις συσκέψεις αυτές, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. ή έστω συνεννόηση για τα ζητήματα που θα συζητηθούν, όταν από τη μια λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και από την άλλη δεν είναι μακριά ο καιρός, όπου σε μια και μόνο τηλεοπτική συνέντευξη ευχαρίστησε 6 φορές τη Δημοτική Αρχή για τις προσπάθειες που κάνει.

5. Η προσπάθεια του προέδρου να υποκαταστήσει το ΔΣ με τον εαυτό του δε θα περάσει. Από τον Μάρτιο έχει γίνει μια (1) συνεδρίαση του ΔΣ, ενώ αρνούνται επανειλημμένα να συζητηθούν - έστω και δια περιφοράς - σοβαρά ζητήματα που τρέχουν. Ακόμα και τώρα έχουμε στείλει ανακοίνωση για τους αναπληρωτές και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να έχει ο σύλλογος επίσημη θέση κι όχι τις προσωπικές απόψεις του προέδρου, ζητάμε να συμμετέχουμε σε σύσκεψη μαζί με γονείς, ΕΛΜΕ, σχολικές καθαρίστριες και, ενώ δεν απαντάει κανένας (Παρεμβάσεις – ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ) απαξιώνοντας τις προτάσεις μας, ξαφνικά, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ εμφανίζεται σε σύσκεψη εκπροσωπώντας τον σύλλογο και μάλιστα για πολύ σοβαρά ζητήματα.

 

Ως εδώ! Η ΑΣΕ δε θα ανεχτεί άλλο τις απαράδεκτες πρακτικές του προέδρου και της παράταξής του και τη σιωπηρή συνενοχή των άλλων παρατάξεων.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν το σωματείο από τις επικίνδυνες πρακτικές του προέδρου του, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για όλες τις δυνάμεις και να συμμετέχουν αποφασιστικά με την δράση και την παρουσία τους στις μάχες που έρχονται για το ασφαλές άνοιγμα του σχολείου, για τις μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

 

Απομονώνουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Ενισχύουμε την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search