• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αλλαγές στις Πανελλαδικές - Στενεύει η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

August 31, 2020 817
Τα Πανεπιστήμια θα ορίζουν ελάχιστο βαθμό σε ένα μάθημα, ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Τρεις αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020-2021

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την «ελεύθερη πτώση» που σημείωσαν οι βάσεις εισαγωγείς στα ΑΕΙ με την Υπουργό Παιδείας  Νίκη Κεραμέως,να εξαγγέλλει  σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλαγές που στενεύουν την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι "αποτυχημένοι" και με "χαμηλούς βαθμούς¨υποψήφιοι είναι άξιοι για πελάτες της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά όχι για τη δημόσια. Μεταξύ δε, των αλλαγών που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας είναι η θέσπιση από τα ΑΕΙ ενός βαθμού-ορίου σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, για την αποδοχή των τελειόφοιτων στο ίδρυμα.

Χωρίς ντροπή η Νίκη Κεραμέως σε παραπλανητικές δηλώσεις τονίζει: «Πρέπει προφανώς να μας προβληματίσει. Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην Επικράτεια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Θυμίζω ότι η Κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί» σημείωσε εισαγωγικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ και παρέθεσε τρεις ρυθμίσεις που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας:

 

1) Κριτήρια εισαγωγής

«Βρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: Πχ. στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές – η Οικονομία, στις Σχολές πληροφορικής η πληροφορική. Ανάμεσα σε διάφορες λύσεις που συζητάμε. 

Ο διάλογος αυτός τώρα θα εντατικοποιηθεί. Θέλουμε πάντως και η λύση να είναι στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των Παν/μιων – όπως γίνεται σε τόσες χώρες στον κόσμο».

2) Αναδιάταξη ακαδημαϊκού χάρτη

 

«Πρέπει ο χάρτης να διαμορφώνεται στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων, στη βάση πραγματικών αναγκών της χώρας. 

3) Ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης και εναλλακτικών διεξόδων

«Άλλες, παράλληλες επιλογές: είναι μέρος της λύσης είναι και οι άλλες επιλογές που προσφέρονται στους νέους μας – δρόμοι επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης – και εκεί βρίσκεται προ διαβούλευσης ένα Ν/Σ που αναβαθμίζει επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση. Θέλουμε λύσεις με διεξόδους για τους νέους. Όχι να τους ανοίγουμε τον δρόμο στην ανεργία». 

«Οι αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει είναι από κάτω προς τα πάνω. Ξεκινήσαμε με Νηπιαγωγεία και σχολεία. Τώρα πάμε σε Επαγγελματική εκπαίδευση και Τριτοβάθμια εκπαίδευση», κατέληξε η υπουργός.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search