• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΟΛΟΙ στις γενικές συνελεύσεις – Όλοι στον αγώνα! - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! Υπερασπίζουμε – Διεκδικούμε ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

September 03, 2020 498

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι)

ΟΛΟΙ στις γενικές συνελεύσεις – Όλοι στον αγώνα!

Άγχος, φόβος και ζοφερές προσδοκίες, παράγονται από το σύνολο των εξελίξεων που μαυρίζουν τη ζωή μας.

Η πανδημία συνεχίζει να απειλεί και να αποκαλύπτει τη γύμνια όλων των αντιλαϊκών πολιτικών που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, κάθε φορά με διαφορετικά ονόματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, με την υπόδειξη ΣΕΒ – ΔΝΤ – ΕΕ. Ξεπούλησαν – ιδιωτικοποίησαν το δημόσιο πλούτο, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, συρρίκνωσαν και υποβάθμισαν τη Δημόσια Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια, περιόρισαν τις δημοκρατικές, συνδικαλιστικές και ατομικές ελευθερίες. Καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της «ανάπτυξης». Το μόνο σχέδιο που διαθέτουν είναι να μην διαταραχθεί, όσο γίνεται, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Και το τοπίο σκοτεινιάζει περισσότερο καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή και οι κίνδυνοι ένοπλων συγκρούσεων έρχονται όλο και πιο κοντά. Στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων μόνιμα θύματα οι λαοί.

Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους είναι αστεία, ενώ η πολυδιαφημισμένη «ενίσχυση» των δομών περίθαλψης έχει οδηγήσει σε 5.000 λιγότερους εργαζόμενους (3.000 μόνιμους και 2.000 έκτακτους) τον Μάη του 2020 σε σχέση με το Μάη του 2019! Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς να εγγυάται τίποτα, με απόλυτη ανευθυνότητα και με περισσότερους μαθητές στην τάξη από ό, τι πέρσι! Ανοίγει τα σχολεία χωρίς καθαρίστριες (!) και αποκλείει ρατσιστικά από τις προσλήψεις τις αλλοδαπές εργαζόμενες! Η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες ενεργοποιεί ξανά το δόγμα της “ατομικής ευθύνης” για να τις μετατοπίσει στις πλάτες του λαού μας.

Η πανδημία χρησιμοποιείται ως ευκαιρία για την επιτάχυνσή της επίθεσης: Με απανωτούς νόμους και τροπολογίες, η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι μαζικές απολύσεις καλύπτονται θεσμικά, οι διαδηλώσεις περιορίζονται δραστικά (σχεδόν απαγορεύονται), η αστυνομική βία γίνεται όλο και πιο βάρβαρη. Μεθοδεύεται η κατάργηση του δικαιώματος της αναρρωτικής άδειας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς, με νέα ρύθμιση, οι ασθενείς που βρίσκονται σε καραντίνα θα υποχρεωθούν να δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν τις «χαμένες» εργατοώρες! Οι φοροαπαλλαγές – επιδοτήσεις αφορούν τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο, αλλά όχι τους εργαζόμενους.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επέβαλε πλήθος αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Κομβικό σημείο αποτελεί ο νόμος 4692/2020, που προμηνύει σκληρή αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, εισάγει «τράπεζα θεμάτων» και στους δύο τύπους Λυκείου, αύξηση του εξεταστικού φόρτου στα Γυμνάσια, βάση του «10», επαναφορά του χαρακτηρισμού της διαγωγής, κάμερες στις τάξεις και θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εξοβελισμός των μαθημάτων των εικαστικών και κοινωνικών επιστημών είναι λίγα μόνο από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού. Μέσα στο καλοκαίρι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ενεργοποίησε για πρώτη φορά το κακόφημο «προσοντολόγιο» απολύσεων του νόμου Γαβρόγλου, που εγκαινιάζει ένα σκληρό και ατέρμονο κυνήγι προσόντων και την ανθρωποφαγία.

Το ΥΠΑΙΘ επιμένει στην επικίνδυνη για την υγεία πολιτική του. Επιμένει στο συνωστισμό 25 και 27 παιδιών στα τμήματα, σε διορισμούς – προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο, στα υγειονομικά ημίμετρα του «παγουρίνου» και της μάσκας, στην πολιτική των περικοπών. Ο περιοδεύων θίασος που ακούει στο όνομα «ειδικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης» δίνει ρέστα διατεταγμένης υπηρεσίας και αποδεικνύει την απόλυτη υποταγή της επιστήμης στο κεφάλαιο.

Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να δεχτούμε να πάμε εμείς και οι μαθητές στα σχολεία σαν πρόβατα στη σφαγή. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! Υπερασπίζουμε – Διεκδικούμε ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά του λαού και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να είναι τα πιόνια μιας ψευδεπίγραφης εικόνας κανονικότητας που θα στηθεί πάνω στις ζωές μας.

Παλεύουμε για:

1. Δωρεάν μέσα προστασίας και υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά κλπ) για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Δωρεάν τεστ σε όλους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μαθητών και εκπαιδευτικών για τα Μέσα Υγειονομικής Προστασίας. Να καλυφθούν οι κτιριακές ανάγκες για τη στέγαση των μαθητών σε κατάλληλες και σύγχρονες υποδομές! Επαναλειτουργία όλων των σχολείων που έκλεισαν ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών και να δοθούν σε σχολική χρήση Δημοτικοί και κλειστοί δημόσιοι χώροι.

2. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – άρση του αποκλεισμού των 11.000 συναδέλφων αναπληρωτών (που αποκλείστηκαν με αφορμή το παράβολο). Κανένα τμήμα με περισσότερους από 15 μαθητές. Προσλήψεις ειδικού προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ) για τη στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών.

3. Να ανατραπούν οι νόμοι 4692 (Νόμος Κεραμέως) και 4589 (Νόμος Γαβρόγλου – προσοντολόγιο). Όχι στην αξιολόγηση, την τρομοκράτηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Όχι στο «Νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών στη μόρφωση των παιδιών μας! Όχι στην τράπεζα θεμάτων και στη βάση του 10. Αγώνας ενάντια στους φραγμούς στις σπουδές. Να ανακληθεί η κυβερνητική απόφαση για τα ωρολόγια προγράμματα. Όχι στην κατάργηση μαθημάτων και αντικειμένων! Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να χορηγηθεί σε όλους/-ες τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους η 9μηνη άδεια ανατροφής - Ανάκληση της αντίστοιχης εγκυκλίου.

4. Να καταργηθεί η τροπολογία της “Κεραμέως” και η ΠΝΠ (ΦΕΚ Α. 157 – 10/08/2020) για την “εξ αποστάσεως” και τις κάμερες στην τάξη! Ούτε μια ώρα εξ αποστάσεως «εκπαίδευση»-κοροϊδία, ούτε ένα λεπτό ανοιχτή κάμερα στην τάξη. Διδασκαλία στο σπίτι για τους μαθητές με προβλήματα υγείας- πρόσληψη εκπαιδευτικών.

5. Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Ανατροπή του θεσμικού πλαισίου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και πνίγει τη συνδικαλιστική δράση (Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, περιορισμός απεργιών, ΑΦΜ Σωματείων)

Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Ασφάλιση-Σύνταξη για όλο το λαό!

Πρόγραμμα Δράσης

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

1. Τρίτη 15/9 νέες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις με το σύνολο των διεκδικήσεων του κλάδου. Για να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις κηρύσσονται 3ωρες στάσεις εργασίας (11.00π.μ. – 2.00 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 2.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ. για τον απογευματινό). Στην Αθήνα στις 1.00 π.μ. στα Προπύλαια.

3. Άμεσα γενική απεργία και νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων.

4. Η ΓΣ των ΕΛΜΕ και των Προέδρων αποφασίζει και κηρύσσει απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό στις εξελίξεις και ανάλογα με την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων να προσαρμόζεται και το πρόγραμμα δράσης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search