• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε απόγνωση

September 03, 2020 351
«O αδελφός μου είναι εδώ και χρόνια αναπληρωτής και έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα ως άλλος περιπλανώμενος Ιουδαίος –φέτος και με ένα μωρό στην αγκαλιά – αλλά το θέμα δεν αφορά λίγους/ες, αλλά πολλούς/ες»

Είναι πολλοί. Είναι πολλές. Συμπληρώνουν κάθε χρόνο τα λεγόμενα «κενά στην εκπαίδευση».

Και αναρωτιέται κανείς: Αφού υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση γιατί δεν διορίζονται μόνιμα 40.000 και πλέον άτομα που παραμένουν εδώ και χρόνια αναπληρωτ(ρι)ές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μετακινούνται σαν νομάδες ανά 9 μήνες και σε διαφορετικό σημείο του χάρτη;

 

Νέοι και νέες νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές αναγκάζονται να ζουν σαν φοιτητές σε μικρά επιπλωμένα σπίτια – σε τουριστικές περιοχές συχνά δεν βρίσκουν καν να νοικιάσουν σπίτι γιατί οι ιδιοκτήτες προτιμούν να τα νοικιάζουν σε τουρίστες μέσω ArBnnb- για λίγους μήνες, με έξοδα μετακίνησης, με μετακομίσεις, με άγχος… και από τον Ιούνιο είναι πάλι άνεργοι χωρίς να γνωρίζουν αν θα επαναπροσληφθούν την επόμενη χρονιά και πού.

Πραγματικά χρειάζεται θάρρος και πολύ κουράγιο για να το κάνουν αυτό επί χρόνια. Και μεράκι και όρεξη να δουλέψουν και να προσφέρουν.

Αναρωτιέται λοιπόν, κάποιος εύλογα: Για ποιο λόγο απαξιώνουν με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους που κρατούν την εκπαίδευση των νέων στα χέρια τους;

 
 

Μήπως γιατί με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουν εξ’ ολοκλήρου τη δημόσια και δωρεάν παιδεία;

Κάνω έκκληση στα ΜΜΕ που ασχολούνται με την εκπαίδευση να αναδείξουν το θέμα αυτό που αφορά τόσες χιλιάδες κόσμου.

Μπορεί ο λόγος που γράφω αυτές τις γραμμές να είναι, αν θέλετε, ιδιοτελής γιατί ο αδελφός μου είναι εδώ και χρόνια αναπληρωτής και έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα ως άλλος περιπλανώμενος Ιουδαίος –φέτος και με ένα μωρό στην αγκαλιά – αλλά το θέμα δεν αφορά λίγους/ες, αλλά πολλούς/ες.

Και όχι μόνο 40.000 άτομα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, αλλά και όλους τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ελπίζοντας ότι θα λάβουν σωστή εκπαίδευση.

Γι αυτό πρέπει όλοι να απαιτήσουμε άμεσα ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤ(ΡΙ)ΩΝ και ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ στην εκπαίδευση ώστε να καλύπτονται όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

 Μαρία Αυγέα

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών, ζητούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search