• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έληξε η κατάσταση ομηρείας στην ΑΣΟΕΕ – Υποχώρησε η αστυνομία και αποχώρησαν οι φοιτητές (BINTEO

February 29, 2020 590

 

 

 

Νωρίτερα, περισσότεροι από 150 φοιτητές βρίσκονταν αποκλεισμένοι εντός του κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, καθώς στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δυνάμεις ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ απέκλεισαν την οδό Πατησίων, ενώ μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρισκόταν σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση ενίσχυσης του Συλλόγου Φοιτητών. Σημειώνεται πως μπροστά από το κτίριο έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία, η οποία έλαβε την απόφαση για υποχώρηση λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την πλευρά της αστυνομίας, νωρίτερα, ομάδα δέκα ατόμων φέρεται να επιτέθηκε σε ταχυφαγείο της περιοχής, με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο, κλείνοντας τον δρόμο, ενώ άλλη εκδοχή που μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται σε πέντε με έξι μαγαζιά που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αγνώστων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν αρκετά ΜΜΕ, οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας επρόκειτο να επιχειρήσουν να μπουν στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ, καθώς δυνάμεις διαφόρων σωμάτων είχαν παραταχθεί τόσο από την πλευρά της Χέυδεν, όσο και από την άλλη πλευρά, προς την Αγ. Μελετίου, ενώ γύρω από το κτίριο βρίσκονται αρκετά οχήματα της αστυνομίας, καθώς και ομάδες ΕΚΑΜ. Ωστόσο σύντομα βρέθηκαν εκεί δεκάδες αλληλέγγυοι, παρά το ότι ο δρόμος ήταν κλειστός. Σημειώνεται πως μετά τις 23.00, η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει τον κόσμο που βρισκόταν στον δρόμο, απομακρύνοντας ακόμα και δημοσιογράφους από το σημείο.

Λίγο μετά τις 22.00, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο ενημερώνει πως εντός του κτιρίου βρίσκονται περισσότεροι από 150 φοιτητές, περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας την αναίτια ρίψη χημικών και κρότου λάμψης εντός του χώρου της σχολής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΟΕΕ:

Στις 21:00 ολοκληρώθηκε η κατάληψη του ΦΣ με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, και για λίγο ακόμα συνεχιζόταν γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της πορείας στις 26/2 μεταξύ αυτών και φοιτητή της ΑΣΟΕΕ. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναίτια έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στη σχολή και έχουν εγκλωβίσει πάνω από 150 φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ περικυκλώνοντας το κτήριο. Αυτή τη στιγμή για άλλη μια φορά φοιτητές είναι όμηροι μέσα στην ΑΣΟΕΕ! Ο φοιτητικός σύλλογος απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής για να φύγουν οι φοιτητές με ασφάλεια! Σε κλειστό χώρο συνωστισμένοι εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονται σε κίνδυνο! Είμαστε φοιτητές όχι τρομοκράτες!

Athens University of Economics and Business Athens University of Economics and Business #ΑΣΟΕΕ #ΜΑΤ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Διαδώστε παντού τη δημοσίευση !! Χρειαζόμαστε βοήθεια !

Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ

Η σχολή αποκλεισμένη μέσα όμως δεν πτωουμαστε .. #antireport pic.twitter.com/oEFqWkcDl1

— ANTIplhroforhsh (@ANTIplhroforhsh) February 28, 2020

Τελικά, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, οι πύλες άνοιξαν και οι φοιτητές βγήκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ, εκεί όπου βρίσκονταν πλήθος αλληλέγγυων.

Η στιγμή της εξόδου:

 

ΠΗΓΗ: thepressproject
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search