• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δυο φωτογραφίες - δυο κόσμοι: Η Ντίλερ με τα παγουρίνια και η εκπαιδευτικός με τη σκούπα!

September 06, 2020 1003

 

Κάποτε οι αστοί πολιτικοί φωτογραφίζονταν χαριεντιζόμενοι σε εγκαίνια…ας πούμε ένας υπουργός Παιδείας έβγαζε φωτογραφίες κόβοντας κορδέλες σε εγκαίνια ενός νέου σχολικού κτιρίου…και βέβαια ένα σχολικό κτίριο, ένα νέο σχολείο είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση.

Σήμερα; Αυτή είναι η κατάπτωση , η κατρακύλα του νεοφιλελεύθερου αστού πολιτικού, αυτά είναι τα όρια του.

Ακόμα καθαρότερα σε ανάρτηση εκπαιδευτικού από σχολείο του Βύρωνα δείχνει δύο φωτογραφίες, όπου αντιπαρατίθενται δυο κόσμοι: Από τη μια η Ντίλερ - Υπουργός παιδείας με τα παγουρίνια και από την άλλη η εκπαιδευτικός με τη σκούπα!  Όπως η ίδια η εκπαιδευτικός σχολιάζει πολύ εύστοχα. Οι εκπαιδευτικοί αφήνουν τα θρανία και τα βιβλία και πιάνουν σφουγγαρίστρες, αφού ο Τ. Θεοδωρικάκος άλλαξε το νόμο πρόσληψης των καθαριστριών, αλλά και η κυβέρνηση εμμένει στις μη προσλήψεις του ικανού και αναγκαίου αριθμού καθαριστριών/τών που απαιτούνται για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής. 

 Αναλυτικά η ανάρτηση της εκπαιδευτικού:

«Αυτές οι δύο φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και τη διάσταση ανάμεσα στο υπουργείο κ την πραγματικότητα. Στην πρώτη, η υπουργός με υπερηφάνεια δείχνει τα παγουρίνια που της χάρισε ο εθνικός ευεργέτης Λασκαρίδης και στη δεύτερη μια συναδέλφισσα, η Fany Pyrza, εκλεγμένη στο υπηρεσιακό συμβούλιο ΑΠΥΣΔΕ, καθαρίζει τις τουαλέτες του σχολείου της, πέντε μέρες μετά την επάνοδό μας. Εικόνα οικεία για όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες, αφού ο πολύ βαρύς Θεοδωρικάκος άλλαξε το νόμο πρόσληψης των καθαριστριών, αφήνοντας τους δήμους εκτεθειμένους κ χωρίς προσωπικό να στείλουν στα σχολεία, μιας και οι μόνιμες καθαρίστριες μπορούν να καλύψουν μόνο 1-2 σχολεία ανά δήμο! Για πέντε μέρες λοιπόν 30 εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο, έρχονταν αντιμέτωποι με κατσαρίδες, με αράχνες κ νυχτερίδες γλυκιά μου και με ό, τι αντισηπτικό είχε περισσέψει από τον Ιούνιο!

Ανοίξαμε με κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα! Το μόνο που έστειλε το υπουργείο ήταν ένα φωτοτυπημένο Powerpoint από τις δηλώσεις της υπουργού! (Δεν έχει ξαναγίνει)

Τα τμήματα που σχηματίζονται σε όλα τα σχολεία της Αθήνας είναι τμήματα με 22-27 μαθητές/τριες κ με μικρές αίθουσες στις οποίες θα κάθονται ανά δύο. Ακόμα κι αν υπάρχουν μεγαλύτερες , δεν επαρκούν τα θρανία για να καθίσουν ανά ένας/μια.

Γιατί να μην υπερηφανεύεται η Κεραμιδαρέως;»

 

 

 

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search