Print this page

Εκκίνηση: Καταγγελία της κυβερνητικής επίθεση στο βόρειο Αιγαίο

February 29, 2020 6179

 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ για την επίθεση των ΜΑΤ  στο βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε γίνει μάρτυρες μίας απίστευτης κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου. Γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι οι κυβερνήσεις, πόσο μάλλον αυτή της ΝΔ, δεν έχουν καμία αναστολή στο να χρησιμοποιήσουν βία και τρομοκρατία κατά των πολιτών. Η εικόνα όμως ορδών οπλισμένων δυνάμεων ασφαλείας να αποβιβάζονται στα νησιά, μας θυμίζουν εικόνες μια άλλης εποχής, μιας εποχής βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Οι διμοιρίες ΜΑΤ, που στάλθηκαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, με το όργιο καταστολής και βίας που εξαπέλυσαν σε άοπλους πολίτες, οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην περιοχή τους, σοκάρουν. Η λαϊκή αντίδραση απέναντι σε αυτή την χωρίς προηγούμενο επίθεση, απέδειξε ότι χωρίς την κοινωνική συναίνεση τα σχέδια των αρίστων καταλήγουν στο Διαβολόρεμα.

Τα νησιά του Β. Αιγαίου και οι κάτοικοί τους σηκώνουν, εδώ και πολλά χρόνια, ολομόναχα το βάρος της προσφυγικής κρίσης και οι κάτοικοι τους, στη πλειοψηφία τους, στάθηκαν δίπλα στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο πρόσφυγες και μετανάστες. Η κυβέρνηση της ΝΔ, λοιπόν, αντί να σταθεί δίπλα στους νησιώτες και στους πρόσφυγες-μετανάστες, προωθώντας μια πολιτική αποσυμφόρησης των νησιών, επιλέγει να ματώσει και να τρομοκρατήσει τους κατοίκους τους. Αντί να καταγγείλει την απαράδεκτη στάση της Ε.Ε. και των κλειστών συνόρων, την κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και τη συνθήκη του Δουβλίνου, επιλέγει να επιτάξει αντιδημοκρατικά ολόκληρες περιοχές για να στοιβάξει και να φυλακίσει ελευθέρους ανθρώπους. Την ίδια ώρα κρατάει κλειστή, ακόμα και σήμερα, την Πρεσβεία της Συρίας στη χώρα μας. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Αυτή η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας. Είναι μια κυβέρνηση εντεταλμένη από τα ελληνικά και ξένα οικονομικά συμφέροντα, υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, που αδιαφορεί για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Η λύση στο πρόβλημα των προσφυγικών ροών είναι η ελεύθερη δίοδος τους στην Ευρώπη και ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη την επικράτεια, καθώς τα νησιά του Αιγαίου έχουν ξεπεράσει προ πολλού τους αριθμούς που θα μπορούσαν να δεχτούν. Να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις Ελλάδας-Συρίας και να ξανανοίξει η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας αλληλεγγύη στα νησιά.

Ως Εκκίνηση καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να συνταχθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων νησιωτών του Αιγαίου αλλά και στο πλευρό των προσφύγων.

Οφείλουμε να αντιταχθούμε στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις της ΝΔ, η οποία για κάθε ζήτημα χρησιμοποιεί το δόγμα «νόμος και τάξη». Πρέπει να παλέψουμε για το δίκαιο των καταπιεσμένων Ελλήνων και ξένων και να γίνουμε το οδόφραγμα στις επιταγές της Ε.Ε., που επιχειρεί να μετατρέψει την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. Η πιο βαθιά αρετή μας ως λαού, η αξιοπρέπειά μας, κρίνεται στους δρόμους!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.