• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Σε ιδιωτικά εργαστήρια τα τεστ κορωνοϊού - Χωρίς αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ

September 08, 2020 383

 

 
Για απόφαση να εκτελούνται μόλις 1.000 διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού ημερησίως από το Εθνική Κέντρο Αιμοδοσίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
 
Όπως αναφέρει, ακόμη και μετά τις 8 Σεπτεμβρίου όταν και λήγει η αναστολή που επιβλήθηκε λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, η δυναμικότητα του μεγαλύτερου δημόσιου εργαστηρίου δεν θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα αλλά σε μόλις 1.000 από 5 με 6.000 δείγματα που εξέταζε πριν την αναστολή.
 
 
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αντί να εφοδιάσει με αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ και τα νοσοκομεία της χώρας και αντί να προμηθευτεί μοριακούς αναλυτές, διοχετεύει τα διαγνωστικά τεστ σε συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, απόφαση που χαρακτηρίζει απαράδεκτη.
 
Αναλυτικά, η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι «έχουμε επισημάνει το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται στη παρακολούθηση και τον περιορισμό της πανδημίας με την αναστολή εξέτασης δειγμάτων κορωνοϊού από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Μάλιστα μετά τις 8 Σεπτεμβρίου θα εξετάζονται 1000 δείγματα ημερησίως αντί 5000 με 6000 που εξετάζονταν πριν την αναστολή.
 
Αντί λοιπόν να προμηθευτεί αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ, το ΑΧΕΠΑ και τα άλλα Νοσοκομεία, αντί να προμηθευτούν με μοριακούς αναλυτές τα Νοσοκομεία κάνουν συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Μάλιστα με εντολή της 1ης ΥΠΕ κατευθύνονται σε συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
 
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει την πρακτική ανάθεσης του εργαστηριακού ελέγχου του κορωνοϊού σε ιδιωτικά συμφέροντα και να προμηθευτούν άμεσα οι δημόσιες μονάδες υγείας με μοριακούς αναλυτές, ικανό αριθμό αντιδραστηρίων».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search