• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στ. Γκίκας: «Οι οργανικές Θέσεις της ΜΕΘ του ΓΝΚ είναι ήδη καλυμμένες»

September 08, 2020 3895

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα περί απουσίας της Κέρκυρας από το πλάνο προσλήψεων του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «απαξίωση» και «αποδυνάμωση» του Νοσοκομείου, χαρακτηρισμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθότι το τελευταίο εξάμηνο το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας έχει ενισχυθεί ουσιαστικά με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι:

Με την Γ2α/οικ.53367/31-8-2020 Υπουργική Απόφαση κατανεμήθηκαν οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ για την στελέχωση των Μ.Ε.Θ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα Νοσοκομεία αναφοράς του νέου κορονοϊού Covid-19.

Παρατηρώντας προσεκτικά τον κατάλογο, διαπιστώνεται ότι η κατανομή θέσεων δεν αναφέρεται σε Νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ, ούτε καν στα Νοσοκομεία αναφοράς αυτής.

Όμως, σε ότι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, η εξαίρεσή του από την κατανομή θέσεων οφείλεται στο γεγονός, ότι οι οργανικές θέσεις της Μ.Ε.Θ. είναι ήδη καλυμμένες. Συνεπώς, δεν πρόκειται για αδικία ή αδυναμία διεκδίκησης, αφού η Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι πλήρως στελεχωμένη σε ιατρικό προσωπικό.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα του αιματολόγου του Νοσοκομείου, αυτός δυστυχώς παραιτήθηκε διότι επέλεξε να εργαστεί στο εξωτερικό. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας προέβησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες για την πρόσληψη επικουρικού ιατρού - αιματολόγου προτού ακόμη παραιτηθεί και υπέβαλαν παράλληλα αίτηση για την μετακίνηση αιματολόγου από άλλο Νοσοκομείο της 6ης Υ.ΠΕ. στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Σημειώνεται, ότι αυτή την στιγμή, στον σχετικό κατάλογο που τηρεί η 6η Υ.ΠΕ. δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανέναν αιματολόγο, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψής του.

Σήμερα, και έως ότου καταστεί δυνατή η πρόσληψη αιματολόγου, οι αιματολογικοί ασθενείς εξυπηρετούνται και περιθάλπονται από τους λοιπούς αιματολόγους, τους παθολόγους και την ογκολόγο του Νοσοκομείου μας.

Κανείς λοιπόν δεν «απαξιώνει» τις προσπάθειες για την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας. Αντιθέτως, εξετάζεται κάθε δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισής του.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search