• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Έβαλαν τον χωροφύλακα να μάθει πόσοι θα είμαστε» - Καταγγελία των Νοσοκομειακών γιατρών εν όψει κινητοποιήσεων για το ανοχύρωτο δημόσιο σύστημα υγείας

September 08, 2020 409

 

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας καλώντας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις το Σάββατο 12/9 δηλώνοντας αποφασισμένοι οτι «η φωνή πίσω από τις μάσκες δεν θα σωπάσει». «Μία μέρα πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, την Τρίτη 8/9 στο Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, και πριν στεγνώσει το μελάνι του ΦΕΚ που ενισχύει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου ενάντια στις διαδηλώσεις, έβαλαν «τον χωροφύλακα», «τον αστυνομικό διαμεσολαβητή» να μάθει: ποιο είναι το όνομα του διοργανωτή και ο σκοπός της κινητοποίησης μας, λες και δεν το γνώριζαν, πόσοι θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση λες και έχουμε καμία γυάλινη σφαίρα και μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισημαίνουν: «Από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανοχύρωτο απέναντι στην επιδημία και απαιτήσαμε από το κράτος και την κυβέρνηση να πάρουν ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού» αανφέρει μεταξύ άλλων η ΟΕΝΓΕ

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και οι Ενώσεις των γιατρών που εργάζονται στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανοχύρωτο απέναντι στην επιδημία και απαιτήσαμε από το κράτος και την κυβέρνηση να πάρουν ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Καταγγείλαμε την τραγική υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, και απαιτήσαμε με επείγουσες διαδικασίες να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε ότι στο πρώτο κύμα της επιδημίας, τα test στον δημόσιο τομέα γίνονταν με το σταγονόμετρο και με αυστηρά «επιστημονικά τεκμηριωμένα πρωτόκολλα», την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα το μοναδικό πρωτόκολλο ήταν «όποιος έχει να πληρώσει το κάνει» και μάλιστα σε μία περίοδο που υπήρχε συνολικότερη έλλειψη αντιδραστηρίων.

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε ότι η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, διπλασίασε την αποζημίωση από τα 800 στα 1.600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και το τζογάρισμα της υγείας μας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών…

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε ότι αποκρύπτουν κρούσματα σε τουριστικούς προορισμούς επειδή το απαίτησαν οι μεγαλοξενοδόχοι.

Μας είπαν ότι διασπείρουμε fake news και για μία ακόμη φορά… ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…

Καταγγείλαμε ότι λίγες μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι έχει εξασφαλιστεί επάρκεια αντιδραστηρίων, το ΕΚΕΑ ξέμενε από αντιδραστήρια εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που θεωρεί την υγεία μας κόστος, χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονταν εξαιτίας των καθυστερημένων απαντήσεων. Καταγγείλαμε ότι η κυβέρνηση έστελνε πελατεία τα δημόσια νοσοκομεία σε συγκεκριμένους ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους.

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ.

Καταγγείλαμε την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης η οποία δεν αφήνει τους ειδικευόμενους γιατρούς να δώσουν εξετάσεις για την ειδικότητα τους και μετά να κάνουν το αγροτικό τους, στερώντας εκτός των άλλων από τα νοσοκομεία έμπειρους συναδέλφους…

ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ…

Αίφνης μας άκουσαν.

Μία μέρα πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, την Τρίτη 8/9 στο Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, και πριν στεγνώσει το μελάνι του ΦΕΚ που ενισχύει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου ενάντια στις διαδηλώσεις, έβαλαν «τον χωροφύλακα», «τον αστυνομικό διαμεσολαβητή» να μάθει: ποιο είναι το όνομα του διοργανωτή και ο σκοπός της κινητοποίησης μας, λες και δεν το γνώριζαν, πόσοι θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση λες και έχουμε καμία γυάλινη σφαίρα και μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον.

Ένα είναι σίγουρο… Προβλέπουν ότι οι αγώνες ενάντια στην εγκληματική πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας, θα δυναμώσουν το επόμενο διάστημα και παίρνουν μέτρα για να τους εμποδίσουν.

Τους ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά… Η υποκρισία έχει και τα όρια της!

Η φωνή πίσω από τις μάσκες δε θα σωπάσει. Θα ακούγεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο δυνατά. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στους ασθενείς μας.

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος θα μείνει στα χαρτιά!

Οι αγώνες μας ασπίδα προστασίας της ζωής μας και της υγείας του λαού!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/09

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search