Print this page

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΟΛΜΕ Για τα επεισόδια στα σχολεία της Καλαμαριάς

September 09, 2020 511

Ο.Λ.Μ.Ε.

Aθήνα, 09/09/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για τα επεισόδια στα σχολεία της Καλαμαριάς

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του (28/8/2020) εξέφρασε την αντίθεσή του στη μετεγκατάσταση του 3ου ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ στο κτίριο του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. Στην ίδια ανακοίνωση εξέφρασε τη στήριξή του στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για την μη μετεγκατάσταση.

Παρά την σύσσωμη αντίδραση εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων καθώς και της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και την αντίθετη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή προχωρά στην μετεγκατάσταση. Μάλιστα το πρωί της Τετάρτης 09/09/2020 οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 10ου γυμνασίου ήρθαν αντιμέτωποι με τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει το σχολείο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το σχολείο. Πρόκειται για αντιδημοκρατική ενέργεια στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον καταδικάζουμε τις ενέργειες του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Α. Κόπτση που σε αντίθεση με την εκφρασμένη βούληση της πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών, της Β ΕΛΜΕ και σε βάρος της ομαλής παιδαγωγικής λειτουργίας "εντέλλει" την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης για την άμεση μεταστέγαση των σχολείων.

Παράλληλα εκφράζουμε για μια ακόμα φορά τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.