• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στο … κόκκινο τα σχολεία πριν καν ανοίξουν με τα πρώτα κρούσματα - Ο εμπαιγμός με τις οδηγίες της μάσκας!

September 09, 2020 1066

 

 «Θα έχουμε κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία», είχε τονίσει με δηλώσεις του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

Μια δήλωση που ηχεί έως και κυνική λίγα 24ωρα μέχρι την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία , όπου ο κορονοϊός παραμονεύει. Ήδη τα τελευταία 24ωρα έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε σχολεία της χώρας με πιο πρόσφατα αυτά που εντοπίστηκαν σε σχολεία του Περιστερίου. Πάντως, η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι είναι κατηγορηματικοί: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 14 Σεπτεμβρίου.

Τα πιο πρόσφατα κρούσματα βρέθηκαν στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός αντίστοιχα. Με την εύρεση των δυο κρουσμάτων ο Δήμος Περιστερίου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου ενημερώνοντας τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού σε παιδικό σταθμό και Γυμνάσιο των Τρικάλων. «Ο Δήμος Τρικκαίων από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Με πιστή τήρηση των προβλεπομένων, των νόμων, των πρωτοκόλλων, έγινε ήδη από το πρωί της Τρίτης, απολύμανση στους χώρους του σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης γίνεται πρόσθετη ιχνηλάτηση και ειδοποιήθηκαν οι γονείς – κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο μονάδων», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός παραμένει κλειστός για 14 ημέρες ενώ και στο Γυμνάσιο ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Με οδηγίες που έδωσε ο ΕΟΔΥ, τηρείται κάθε πρωτόκολλο σχετικά με τη λειτουργία των δύο μονάδων αλλά και όλων των σχολείων, όπου εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού. Παράλληλα την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ένας δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) κατήγγειλε την ύπαρξη δύο κρουσμάτων σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. 

Ποια είναι τα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων 

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Πρόκειται για μια δέσμη 33 άρθρων, στα οποία εξηγείται τι θα ισχύει για τις μάσκες -στις οποίες αναφέρθηκαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τις μετακινήσεις μαθητών και τις εκδηλώσεις, τα κυλικεία, τα αντισηπτικά και τα γενικότερα μέτρα ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» για την παραγωγή των μασκών για τα σχολεία.

Μεταξύ άλλων η ΚΥΑ προβλέπει ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως επίσης και στα μέσα μεταφοράς μαθητών ενώ οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα θα παίρνουν απουσία.

Με άλλα λόγια ένας ατέλειωτος κατάλογος με οδηγίες της ...μάσκας. Ένα δευτερεύον μέσο προφύλαξης γίνεται πρωτεύον για να καλύψει την ανυπαρξία μέτρων και τον κυνισμό της κυβερνητικής πολιτικής. Το μόνο μέτρο που πήρε για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι... η μάσκα. Ενώ η κοινή λογική, ακόμη και ο ΠΟΥ και ο Τσιόδρας (πέρα από τις γελοίες δηλώσεις άλλων «ειδικών») υποστηρίζουν ό, τι το πρωτεύον είναι ο μη συνωστισμός και έπεται η υγιεινή των χεριών και η μάσκα, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για το πρωτεύον και στοιβάζει τους μαθητές ανά δύο στα θρανία και σε μικρές τάξεις. Και επειδή με αυτήν την τακτική σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κλείνουν τμήματα και σχολεία, επέκτεινε και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για να καμώνεται ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δε θα διακοπεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μάσκες είναι «καθ΄ οδόν», όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, λες και περπατάνε οι μάσκες για να φτάσουν στα σχολεία. Για αυτό κλήθηκαν οι διευθυντές μες στο σαββατοκύριακο να τις προϋπαντήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί βιώνουν μια δραματική κατάσταση από τη γύμνια μέτρων και ελλείψεων με το άγχος και τη δυσαρέσκεια να έχουν εκτοξευτεί. Δυσαρέσκεια όχι μόνο για την κυβέρνηση και τους στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος, αλλά και για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τις κυρίαρχες παρατάξεις που μετά από τον γύρο των γενικών συνελεύσεων το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι συναντήσεις με προϊσταμένους, γραφειοκράτες του ΥΠΑΙΘ, ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής» και απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση! Για την ταμπακερά ουδέν!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search