• Αργυράδες - Κέρκυρας
 • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τηλεκπαίδευση της κλειδαρότρυπας: Βιντεοσκόπησαν εκπαιδευτικούς και τους «ανέβασαν» στο... Tik-Tok

September 10, 2020 651
Η τηλεκπαίδευση της κλειδαρότρυπας προβάλλεται ως το φύλλο συκής  σε ένα δημόσιο σχολείο που πλήττεται από τις κυρίαρχες πολιτικές. Εν όψει της επιχειρούμενης γενίκευσης της τηλεκπαίδευσης έχει ιδιαίτερη σημασία η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Πάρου-Αντιπάρου

Επικίνδυνη προχειρότητα καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας ο ΣΕΠΕ Πάρου-Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος», αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι «σε σχολεία της Πάρου εκπαιδευτικοί που εργάζονταν στο νησί την προηγούμενη χρονιά, κατήγγειλαν ότι βιντεοσκοπήθηκαν με κινητό τηλέφωνο στα μαθήματα σύγχρονης διδασκαλίας που παρέδιδαν, αναρτήθηκαν στο δημοφιλές σε νεαρές ηλικίες μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik-Tok».

Ο ΣΕΠΕ κάνει λόγο για σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει έως τώρα, όπως τα κενά σε εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, ενώ έχουν γίνει αναφορές και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών σε περίπτωση σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Πάρου-Αντιπάρου:

 

Μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες απομένουν για τον αγιασμό και την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παρά την απόφαση της κυβέρνησης για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων:

 • Δεν έχει καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά σε Πάρο και Αντίπαρο 4 τάξεις θα ξεκινήσουν χωρίς Δάσκαλο τμήματος , 8 παιδιά σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, αν και υπάρχει έγκριση, δεν θα έχουν παράλληλη στήριξη, ένα σχολείο δεν θα έχει γυμναστή.  Οι επόμενες προσλήψεις θα γίνουν 17 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί με δυσκολία θα παρουσιαστούν  στα σχολεία  πριν τις 21 Σεπτεμβρίου.
 • Δεν έχουν καλυφθεί επαρκώς  οι θέσεις καθαριστριών/ών στις σχολικές μονάδες.
 • Δεν έχουν παραδοθεί οι μάσκες.
 • Δεν έχει σταλεί η εγκύκλιος για τον αγιασμό των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.
 • Δεν υπάρχει ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο με το οποίο θα καλύπτονται οι εκπαιδευτικοί, διευθυντές /τριες Δ. Σχολείων και προϊστάμενες Ν/γείων για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας κατά του covid-19  σε περίπτωση που :
 • γονείς:  α)αρνηθούν τη χρήση μάσκας β) αποφασίσουν να μην παρακολουθήσουν μαθήματα τα παιδιά τους γ) κινηθούν νομικά εναντίον των εκπαιδευτικών για τους παραπάνω λόγους.
 • για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών σε περίπτωση σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
 

Σας ενημερώνουμε ότι σε σχολεία της Πάρου εκπαιδευτικοί που εργάζονταν στο νησί την προηγούμενη χρονιά, κατήγγειλαν ότι βιντεοσκοπήθηκαν με κινητό τηλέφωνο τα μαθήματα σύγχρονης διδασκαλίας που παρέδιδαν, αναρτήθηκαν στο δημοφιλές σε νεαρές ηλικίες μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik-Tok. Γονείς κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους επισκέφθηκαν ιστοσελίδες αυστηρά ακατάλληλες. Γονείς ανακάλυψαν ότι τα παιδιά τους χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές κάρτες τους.

Η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών θα έπρεπε αποτελεί προτεραιότητα και να προηγείται  των μαθημάτων σύγχρονης διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την αποτροπή τόσο σοβαρών περιστατικών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • την πλήρη κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.
 • την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ( τα περισσότερα τμήματα στα σχολεία μας ξεπερνούν τους 17 μαθητές)
 • σχολεία και νηπιαγωγεία που να είναι κατάλληλα για τους μαθητές/τριες μας.  
 • την νομική κάλυψη από ακραίες και μη συμβατές με  τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και το νόμο συμπεριφορές γονέων.
 • την διασφάλιση της υγείας μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών με την κάλυψη των σχολικών μονάδων σε καθαριστές/στριες και την παροχή όλων των αναγκαίων υγειονομικών υλικών .
 • Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για όλα τα θέματα, ιατρικά και εκπαιδευτικά, που έχουν προκύψει λόγω covid-19.

ΖΗΤΑΜΕ:

 • την συμπαράσταση των γονέων στο έργο μας αυτή την δύσκολη για όλους χρονική περίοδο.
 • συνάντηση με το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου για να ενημερωθούμε για τις ενέργειές του για την υγειονομική διασφάλιση μαθητών και εκπαιδευτικών και σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολική μονάδα του νησιού.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search