• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κάποιος μου ’πε, κάπου είδα, κάτι άκουσε τ’ αφτί μου και πάει σόι το βασίλειο και το «εργόχειρο» της ανοησίας

September 11, 2020 499

 

 

Αλήθεια τι έγινε με τον πολυδιαφημιζόμενο «Μεγάλο Περίπατο» του Μπακογιάννη στην Αθήνα; Αφού έκλεψε τον χρόνο και το χρήμα μας μέσω της ανιψιάς του που ανέλαβε την προβολή του, αφού έβαψε 2-3 πεζοδρόμια και έβαλε φοίνικες σε γλάστρες, αφού έσφιξε την Πανεπιστημίου σαν τανάλια και αύξησε το γαμωσταυρίδι των οδηγών, ο μεγάλος περίπατος αποδείχτηκε μεγάλη φούσκα, αντάξια των αστών και της κούφιας μεγαλομανίας τους. Αντί να φτιαχτούν 2-3 σχολεία και νοσοκομεία, να γίνει ανθρώπινος ο φωτισμός, ν’ αναδειχτούν πλατείες και αρχαιολογικοί χώροι, εφευρέθηκε ένας κάποιος περίπατος που συγκέντρωσε τα χειροκροτήματα των πληρωμένων ΜΜΕ, κάποιων ποδηλατιστών και ενός τσούρμου παλαμακιστών επί πληρωμή. Να ’σαι καλά Μπακογιάννη που για 300 μέτρα περιπάτου ανακάτωσες τα σπλάχνα της πρωτεύουσας, αποδείχνοντας στην πράξη πως η άρχουσα συμμορία έχει ευρεία γκάμα ανθρώπων κι ιδεών.

▲▼▲

Αφού μισοκατάργησε το μάθημα της Μουσικής απ’ τα σχολεία, η ντίλερ των ιδιωτικών σχολείων και υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως προωθεί την ιδέα των μαθητριών-τσιρλίντερ. Πρόκειται για ομάδες μαθητριών (γιατί άραγε;) που φορώντας ελάχιστο ύφασμα ως φορέματα καλύπτουν τα διαλείμματα των αθλητικών αγώνων προς τέρψιν των θεατών. Πρόκειται για μία χολυγουντιανής έμπνευσης πρόταση η οποία θα αναδείξει το εφηβικό σφρίγος και το αθλητικό πνεύμα. Αλήθεια, τι σκέφτονται τα νεοφιλελεύθερα μυαλά! Πάει ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Καζαντζάκης, ο Θεοτόκης, ο Χατζής, ο Ταχτσής και τόσοι άλλοι. Πάει ο πνευματικός συναγωνισμός και η αρχαία γραμματεία. Τώρα στα γήπεδα που αναστενάζει η Ελλάδα… θα ’χουμε τσιρλίντερς και ασκήσεις αμερικάνικης κοπής. Σικάγο γίναμε, αναγνώστη. Σικάγο!

▲▼▲

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αναβαλλόμενη για ευθετότερο χρόνο, αλλά πάντα αφετηρία για σκέψεις και αναστοχασμούς. Αλήθεια πόσο χώρο, ποιοτικό και ποσοτικό, καταλαμβάνει η ντόπια παραγωγή; Σε αγροτικά, ναυτιλιακά, κτηνοτροφικά και βιομηχανικά προϊόντα. Ξεκληρισμένοι οι αγρότες, εργάτες, ναύτες και αλιείς από το βαρύ χέρι της εξάρτησης και της στρεβλής ανάπτυξης. Στην έκθεση της συμπρωτεύουσας παρελαύνουν «Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι», δηλαδή όλες οι εταιρείες των μεγάλων ομίλων για να τις θαυμάζουν γιοι εργατών και αγροτών, ανέστιοι, ξεκληρισμένοι, γκαρσόνια, μικρομαγαζάτορες και υπάλληλοι. Η χώρα που είναι 9η στη μεγαλύτερη ακτογραμμή σ’ όλο τον κόσμο εισάγει βάρκες και μηχανές θάλασσας από την Κίνα, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ κλπ. Ωραία η έκθεση, αλλά ποιανού;

▲▼▲

Θυμάστε το τραγούδι του Λ. Κηλαηδόνη για τη Σούλα που χώρισε με τον Τάκη κλπ, κλπ. Στο έτος 2020 ανθούν και πολλαπλασιάζονται όλες οι μικρές αφηγήσεις που έχουν ως μέθοδο τη «λογική» του μεταμοντέρνου. Κάποιος μου ’πε, κάπου είδα, κάτι άκουσε τ’ αφτί μου και πάει σόι το βασίλειο και το «εργόχειρο» της ανοησίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο κρύβεται το δάσος και η μεγάλη εικόνα. Αξία έχει το μεμονωμένο γεγονός, το τυχαίο και η προσωπική αφήγηση, το ελάχιστο, η λεπτομέρεια. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αφηγούνται για ώρες το γάμο επωνύμων, τα κοσμήματα της βασίλισσας της Αγγλίας, το στραμπούληγμα του Μέσι, το δυστύχημα στην εθνική οδό. Όμως τους διαφεύγει το πώς, το γιατί και το πλαίσιο. Η στατιστική και η συνολική εικόνα, γιατί αυτά τα ξέρουν οι μαρξιστές. Ο συνολικός κόσμος χάνεται στα κουμπιά της Βικτώριας Σίκρετ και στο στραβοπάτημα της τάδε μοντέλας. Πώς λέμε ότι ο ελέφαντας κρύφτηκε πίσω από μία παπαρούνα και ο καπιταλισμός χώρεσε σε μία… κλειδαρότρυπα!

▲▼▲

Το ποντίκι που βρυχάται θυμίζει η ελληνική κυβέρνηση σ’ ό,τι αφορά την κρίση με την Τουρκία. Την ώρα που ο στόλος του Ερντογάν διασχίζει την ανατολική Μεσόγειο, οι εγχώριοι κρατούντες μυξοκλαίνε και οδύρονται αναζητώντας… συμμάχους. Πού; Στην ευρωφωλιά και το ΝΑΤΟ, δηλαδή στις λυκοσυμμαχίες! Στη Γαλλία ο Μακρόν κατηγόρησε την Τουρκία πως ξέρει από αποικιοκρατία!! Πώς λέμε δε μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, όταν δηλαδή οι Γάλλοι και άλλοι ιμπεριαλιστές είναι συνώνυμο με τις αποικίες. Στο μεταξύ βγήκαν παγανιά οι ελληνοφρενείς και φωνασκούν ανέξοδα για πολέμους και άλλα συναφή. Βουκεφάλες και Βελόπουλοι ονειρεύονται την Αγία Σοφία ίσως και το μακρινό Αφγανιστάν, στα βήματα του Μ. Αλεξάνδρου. Δύσκολη η ειρηνική συνύπαρξη στη στρούγκα του ΝΑΤΟ, με μεγάλο επιθετισμό της κυβέρνησης της Τουρκίας και με το σωβινισμό ανακατεμένο με υποταγή των δώθε. Μόνο η ανατροπή όλων των δεδομένων οδηγεί στη συνύπαρξη των δύο λαών.

Θανάσης Τσιριγώτης

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search