• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ηλεκτρονικοί χαφιέδες σε δρόμους και διαδηλώσεις για την καταγραφή του «εχθρού» λαού

September 11, 2020 443

 

Με τη βούλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μάμερες παντού για επιτήρηση των διαδηλωτών

«Μεγάλος αδελφός» κατά του εχθρού λαού. Με τη βούλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελαροπούλου, νομιμοποιείται και μπαίνει σε εφαρμογή η  χρήση συστημάτων παρακολούθησης με λήψη και καταγραφή ήχου ή εικόνας, περιλαμβανομένων μη σταθερών καμερών, φορητών ή κινητών παντός είδους, drones στις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις , πολιτικές/κομματικές!!!

Οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες είναι εδώ. Στην υπηρεσία του αστικού κράτους, των υπηρεσιών και των μηχανισμών του. Συγκεκριμένα νομιμοποιείται η λήψη εικόνας πλήρους εποπτείας των διαδηλώσεων, ενώ προβλέπεται επεξεργασία δεδομένων ήχου κατ’ εξαίρεση, με σκοπό τον εντοπισμό και «την αναγνώριση προσώπων που εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις». Βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη χρήση του υλικού που θα κάνουν οι κάθε τύπου κρατικές υπηρεσίες και οι δυνάμεις καταστολής! 

Η εγκατάσταση και λειτουργία σταθερών, περιστρεφόμενων ή κινητών συστημάτων επιτήρησης, σε χώρους και κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ΦΕΚ όπου δημοσιεύτηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, «είναι επιτρεπτή με ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση του υπεύθυνου επεξεργασίας, κατόπιν έγκρισης του αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών, εφόσον έχει γνωστοποιηθεί στον οργανωτή της συνάθροισης και τους μετέχοντες σε αυτή (…)». 

Ειδικότερα το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθμ. 75 (1) με τίτλο «Χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους» (ΦΕΚ Α΄, Αρ. Φύλλου 173-10.9.2020), αποτέλει το νέο όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης με στόχο την ακόμα παραπέρα καταστολή του εργατικού κινήματος και των λαϊκών κινητοποιήσεων. 

Η χρήση συστημάτων παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους και η επεξεργασία δεδομένων για πρόσωπα που θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αποτυπώνει το αυταρχικό πρόσωπο της κρατικής εξουσίας. 

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Προεδρικού Διατάγματος υπεύθυνες Αρχές για την επεξεργασία των δεδομένων είναι:

— Η Ελληνική Αστυνομία,

— Το Πυροσβεστικό Σώμα και

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search