• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άλλα δυο στον Πειραιά, άλλα δύο «μεμονωμένα» κρούσματα COVID εκπαιδευτικών στη Λήμνo – Ξεπεράσαμε τα 20! - Κλείνει το Βαθμολογικό Πειραιά

September 12, 2020 657

 

 

Άλλο δυο στον Πειραιά, αλλά δύο «μεμονωμένα» κρούσματα COVID εκπαιδευτικών στη Λήμνο…μετά από την Καλλιθέα, τα Τρίκαλα , το Περιστέρι και πλείστα όσα δε γίνονται επισήμως γνωστά.
Αν και τα καταγεγραμμένα θετικά κρούσματα εκπαιδευτικών ξεπερνούν ήδη τα 20 το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να τα χαρακτηρίζει «μεμονωμένα»! 

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία που εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων και της κυβερνητικής πολιτικής της ... ανοησίας της αγέλης θα μετατραπούν σε κέντρα μαζικής μόλυνσης και διάδοσης του κορωνοϊού, τα κρούσματα είναι πολλά. Μαθητές και εκπαιδευτικού σύρονται σαν πρόβατα επί σφαγή με μόνο μέτρο τις μάσκες που χιλιάδες από αυτές είναι ακατάλληλες και οι περισσότερες δεν έχουν φτάσει στα σχολεία, αφού, όπως είπε ο υπουργός εσωτερικών Τ. Θεωδωρικάκος βρίσκονται "καθ΄οδόν".

Εκπαιδευτικοί ανυπεράσπιστοι καταφεύγουν στον ΕΟΔΥ. "Στις επίμονες ερωτήσεις προς τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία η "απάντηση" ήταν: "διαβάστε τις οδηγίες και πράξτε ανάλογα"!!!

Ούτε οδηγία για ιχνηλάτηση επαφών, ούτε τεστ στους συνάδελφους, ούτε να κλείσει το σχολείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, ούτε τίποτα!!!¨, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά και επισημαίνει μεταξύ άλλων:  "Σε μια σειρά σχολεία (η ΕΛΜΕ έχει αναλυτικά στοιχεία), τα τμήματα έχουν 25-26-27 μαθητές!

Οι καθαρίστριες (ανεπαρκείς στον αριθμό και με δεδομένο τον ρατσιστικό αποκλεισμό αλλοδαπών) πήγαν Τετάρτη και Πέμπτη και πρέπει να προλάβουν να καθαρίσουν σχολεία που δεν έχουν καθαριστεί από τον Ιούνιο!"

Σύμφωνα μ επληροφορίες τελευταίας στιγμής αύριο θα είναι κλειστό το Βαθμολογικό Κέντρο του Πειραιά (πανελλήνιες Ομογενων), λόγω κρουσματος και απολύμανσης

Θετικός μαθητής σε σχολείο  – Κανένα μέτρο

Πριν καν ανοίξουν τα σχολεία και επιβεβαιώνονται κρούσματα κορωνοϊού και σε μαθητές, ενώ η αδιαφορία της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών ξεπερνούν κάθε όριο συναγερμού. Σε σχολείο της Β' Πειραιά προσήλθε μαθητής για να εγγραφεί και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Φυσικά ήρθε σε επαφή  με εκπαιδευτικούς και άλλους μαθητές και γονείς.

Από την πλευρά της πολιτείας ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Κανένα ενδιαφέρον, κανένα μέτρο. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διακινδυνεύουν ακόμα και τη ζωή τους λόγω της … ανοησίας  αγέλης, της πολιτικής της κυβέρνησης.

Η παρακάτω ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρεται σε ένα κρούσμα. Στην πραγματικότητα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα κρούσματα είναι δυο. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙA - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΕΤΡΩΝ

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ"- ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΟΝΙΩΝ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο σε σχολείο της ΔΙΔΕ Πειραιά.

Όπως και σε ανάλογη περίπτωση σε Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρωτόκολλο για τη διαχείριση του κρούσματος, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων (το σχολείο είναι ένας εργασιακός χώρος με δεκάδες εργαζόμενους).

Στις επίμονες ερωτήσεις προς τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία η "απάντηση" ήταν: "διαβάστε τις οδηγίες και πράξτε ανάλογα"!!!

Ούτε οδηγία για ιχνηλάτηση επαφών, ούτε τεστ στους συνάδελφους, ούτε να κλείσει το σχολείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, ούτε τίποτα!!!

Με τα πολλά, η μόνη "οδηγία" που δόθηκε ήταν "να είναι προσεκτικοί όσοι ήρθαν σε στενή επαφή (λιγότερο από 1.5 μέτρο) και μίλησαν μαζί του πάνω από 15 λεπτά"! Αθλιότητα!

Τελικά, το μόνο που έγινε ήταν να μπουν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με τον συνάδελφο.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή (Παρασκευή βράδυ 11/9) δεν έχουν φτάσει στα σχολεία τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) παρά το γεγονός ότι τα σχολεία υποδέχονται μαθητές τη Δευτέρα.

Σε μια σειρά σχολεία (η ΕΛΜΕ έχει αναλυτικά στοιχεία), τα τμήματα έχουν 25-26-27 μαθητές!

Οι καθαρίστριες (ανεπαρκείς στον αριθμό και με δεδομένο τον ρατσιστικό αποκλεισμό αλλοδαπών) πήγαν Τετάρτη και Πέμπτη και πρέπει να προλάβουν να καθαρίσουν σχολεία που δεν έχουν καθαριστεί από τον Ιούνιο!

Κατά τα άλλα, όλα είναι "κανονικά" και στέλνεται εγκύκλιος Παρασκευή μεσημέρι (στις 14:21) ότι θα γίνει μαθημα Δευτέρα στις 8:15...

Τέλος, η οργή και η ανησυχία μεγαλώνουν γιατί το κρούσμα αυτό ΔΕΝ είναι το μοναδικό στον Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ.

Είναι επικίνδυνοι! Αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Ανάγουν τη χρήση μάσκας σε πανάκεια και πιπιλάνε την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, δηλαδή του "φταίτε εσείς για ο, τι συμβαίνει"! Και την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για τα παγουρίνο – χορηγίες, για να δείξουν ότι ως κράτος δεν έχουν καμία υποχρέωση.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Απαιτούμε, καταρχήν:

· Να γίνει ΑΜΕΣΑ ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

· Να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί στο χώρο του σχολείου, για όσες μέρες απαιτείται, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Διεκδικούμε:

· Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

· Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές.

· Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.)

· Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

 

Η μόνη διέξοδος είναι να δυναμώσουν οι αγώνες μας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση των σωματείων την Πέμπτη 17/9 18:30 στα Προπύλαια.

Αξιοποιούμε την επιστολή της ΕΛΜΕ προς τους γονείς

 

Υ.Γ.1: Ενημερώνουμε ότι ο συνάδελφος είναι μέχρι αυτή την στιγμή καλά στην υγεία του, χωρίς έντονα συμπτώματα, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του σχολείου.

Υ.Γ.2: Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος, ώστε το σωματείο να έχει άμεση-συνολική εικόνα και δυνατότητα παρέμβασης.

 

Παράλληλα σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ σημειώνει ότι ήδη εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε τρία ιδιωτικά σχολεία και ενώ στο ένα από αυτά η αντιμετώπιση υπήρξε υποδειγματική, στα άλλα δύο οι ιδιοκτησίες επέδειξαν επιπόλαια και ανεύθυνη στάση με τον κίνδυνο για διασπορά του ιού να είναι πολύ μεγάλος. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αν και εγνώριζε, ποίησε την νήσσαν, καθώς το ένα από τα δύο σχολεία ανήκει σε στενούς πολιτικούς «φίλους» της κ. Κεραμέως. Ταυτόχρονα είναι έντονο το πρόβλημα, οξύτερο από τα δημόσια σχολεία, της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μαθητών σε τάξεις μικρού μεγέθους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων ότι σε ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια οι εκπαιδευτικοί στοιβάζονται σε πολύ μικρές αίθουσες διδασκόντων (όπου συγκεντρώνονται στα διαλείμματα, συνεδριάζουν, διορθώνουν γραπτά κ.λπ.) χωρίς επαρκή αερισμό.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί έντονους φόβους στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και θα πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία. Προφανώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποφασίσει να μην ενοχλήσει τους «φίλους» της, συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, οι οποίοι φροντίζουν αποκλειστικά για το κέρδος και όχι για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων.  Θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι ακόμη και αυτά τα λειψά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα εφαρμοστούν σε πολλά ιδιωτικά σχολεία με τις ευλογίες της κ. Υπουργού και του επιτελείου της.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search