• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απλή μέθοδος της λήθης

September 12, 2020 463

 

 

Απλή μέθοδος της λήθης Α΄

Σύμφωνα με τα πλέον αποδεκτά υγειονομικά πρωτόκολλα, «ενεργά κρούσματα» μιας λοιμώδους νόσου ονομάζεται το σύνολο των ασθενών εκείνων που έχουν επιστημονικώς διαγνωστεί με τη νόσο και επισήμως καταμετρηθεί, και αφού αφαιρέσουμε τις περιπτώσεις ασθενών που ιάθηκαν ή αποδήμησαν.
Όταν ο Έλληνας Μωυσής κήρυσσε στις 10 Μαρτίου 2020 γενικό lock down στη χώρα, τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην επικράτειά μας ήταν, συνολικά, 89. Τέλη Αυγούστου του ίδιου έτους, τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 6.200.
Τι γίνεται τώρα; Τι γίνεται όταν ο διψήφιος γίνεται τετραψήφιος, και μάλιστα υπερ-70πλάσιος;
Αν υφίσταται κάποια ιστορική αναλογικότητα στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, λογικά τώρα θα πρέπει να στέλνουμε sms για να πάμε από την κουζίνα στο σαλόνι. Ποιες άλλες λύσεις υπάρχουν;

α) Παύουμε να αναφέρουμε τα ενεργά κρούσματα.
[Μα την αλήθεια, ακόμη και το Wikipedia, που παρακολουθούσε και κατέγραφε με συστηματικό τρόπο, με χάρτες και με πίνακες, μέρα με τη μέρα, την πορεία της νόσου, σταμάτησε στις αρχές Μαΐου να καταμετρά τα ενεργά κρούσματα. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε καν στη στάση που τήρησαν τα (κυβερνητικά) ΜΜΕ].
β) Αλλάζουμε τον τρόπο καταμέτρησης των ενεργών κρουσμάτων. Εκεί που πρακτικώς αθροίζαμε τα κρούσματα τουλάχιστον 14 διαδοχικών ημερών (θεωρώντας ότι μετά από δύο εβδομάδες νόσου, ο ασθενής έχει ιαθεί), αθροίζουμε τα κρούσματα 7 μόνο διαδοχικών ημερών.
[Πράγματι, κάποια κανάλια που βρέθηκαν στην υποχρέωση να αναφερθούν σε αριθμό ενεργών κρουσμάτων, υπολόγισαν το σύνολο αθροίζοντας τους νοσούντες μιας μόνης εβδομάδας. Φαίνεται ότι πλέον αναρρώνουμε πιο γρήγορα από τον κορονοϊό…].
γ) Σε κάθε περίπτωση, ρίχνουμε την ευθύνη στους …ανεύθυνους (πολίτες). Αν για την -υποτιθέμενη- σωτηρία της χώρας την άνοιξη, η επιτυχία πιστώνεται στον Μωυσή, σε ενδεχόμενη κρίση της πανδημίας (και της οικονομίας) στη χώρα, θα φταίνε όλοι, (πιθανώς περισσότερο από όλους οι αριστεροί και οι συνδικαλιστές, κατά την προτίμηση της κυβέρνησης), σίγουρα όμως όχι ο ίδιος ο Μωυσής και το επιτελείο του.
[Πάντως, όταν η κυβέρνηση προκαταβολικά δεσμεύεται ότι «δεν θα υπάρξει άλλο γενικό lock down στο μέλλον», μοιάζει να μισο-αναγνωρίζει κάποιο λάθος που έκανε στο παρελθόν, και ταυτόχρονα να μισο-παραδέχεται πως το πρώτο lock down ήταν πρωτίστως απόφαση πολιτική, και όχι υγειονομική. Και τότε, και τώρα, οι τελευταίοι που ερωτώνται είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι].

Απλή μέθοδος της λήθης Β΄

Στις 13 Αυγούστου 2020, η πανδημία του κορονοϊού μετρούσε παγκοσμίως 756.809 θύματα. Στις 31 Αυγούστου 2020, 756.809 ήταν επίσης το σύνολο των νεκρών από πείνα, παγκοσμίως.
Όμως, στην περίπτωση του κορονοϊού, ο αριθμός 756.809 αποτυπώνει τους νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας, πρακτικώς από τις αρχές του 2020, ενώ στην περίπτωση των θυμάτων από έλλειψη τροφής, ο αριθμός 756.809 αποτυπώνει τους νεκρούς μόνο μέσα στον μήνα Αύγουστο. Κάθε ημέρα πεθαίνουν 25.000 άνθρωποι από πείνα.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι νεκροί του κορονοϊού είναι λίγοι. Αυτό σημαίνει ότι οι νεκροί από πείνα είναι πάρα πολλοί. Και το εμβόλιο ήδη υπάρχει: ένα πιάτο φαΐ. Όμως στα δελτία των ΜΜΕ και εν γένει τις ανησυχίες του υποκριτικού δυτικού κόσμου, κάποιοι αριθμοί είναι απλώς …αφανείς.

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search