• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Α. Δημόπουλος: Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία - Στο βωμό της ανο(η)σίας αγέλης εκπαιδευτικοί και μαθητές

September 13, 2020 719

 

 

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, καθώς προβληματίζει γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν εμφανιστεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ . «Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία.Η εμπειρία από Ευρωπαϊκά κράτη δείχνει κατάσταση διαχειρίσιμη», είπε.

Ο καθηγητής τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και τα παιδιά προσαρμόζονται και τηρούν τα μέτρα αν τα παρουσιάσουν με απλο τρόπο. Ο κ.Δημόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό ένα διάστημα προσαρμογής αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα δείξουμε στα παιδιά να πλένουν χέρια, να κάνουν διάλειμμα και να μην συνωστίζονται.

Στο βωμό της ανο(η)σίας αγέλης σύρονται εκπαιδευτικοί και μαθητές, χωρίς καμιά ουσιαστική προετοιμασία (αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριότητα, υλικά, εξοπλισμός κλπ). Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία  με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με την ανεκδιήγητη υπουργό Παιδείας να κλίνει την λέξη «μάσκα» σε όλες της τις πτώσεις. Να θυμίσουμε ότι τον Μάιο το Υπουργείο επικαλούμενο «τη γνώμη των ειδικών» όριζε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στους 15 και τον απαιτούμενο χώρο για κάθε μαθητή στα 7m2, ενώ θεωρούσε τη χρήση μάσκας επιβλαβή πρακτική γενικώς, με το σκεπτικό ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά και πως δημιουργεί μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Τρεις μήνες μετά, ω του θαύματος, η μάσκα έχει αναχθεί σε πρώτιστο μέτρο που σώζει ζωές, ενώ παράλληλα τα παιδιά στοιβάζονται σε τμήματα των 27 ατόμων και μάλιστα με πεισματική άρνηση της Διοίκησης όπου επιχειρήθηκε αυτά  να χωριστούν σε μικρότερα. Παράλληλα ο σχεδιασμός αντιμετώπισης κρούσματος είναι απλά ανεφάρμοστος: 

Γενικότερα μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας «γυμνό» και με σοβαρές ελλείψεις, που και πριν από την πανδημία αγκομαχούσε να τα βγάλει πέρα, προμηνύει ένα μέλλον πολύ δυσοίωνο για το λαό μας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές, γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τους εργαζόμενους και το λαό, δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.


Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε ακόμη και εκείνες τις ελάχιστες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που είχε εξαγγείλει, όχι μόνο δεν άνοιξε κλίνες ΜΕΘ, αλλά αντίθετα αφήνει τη Δημόσια Υγεία να μαραζώνει. Με νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς ΜΕΘ, με ένα ολόκληρο σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των υγειονομικών, προκλητικά εξαφανισμένες από τα ΜΜΕ.
Τα 30.000 οργανικά κενά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι περίφημες, επαναλαμβανόμενες από τον υφυπουργό Υγείας Κοντοτζαμάνη 6.000 προσλήψεις, που είναι αμφίβολο αν έχουν γίνει στο σύνολό τους, προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης, δεν καλύπτουν τις λήξεις προηγούμενων συμβάσεων και τις συνταξιοδοτήσεις, αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό». Οι 900 ΜΕΘ, που σύμφωνα με την κυβέρνηση «μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουμε πιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των περίπου 1.200 κλινών ΜΕΘ», αποδεικνύονται ότι υπολείπονται των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που ορίζουν ότι οι κλίνες ΜΕΘ πρέπει να αποτελούν το 10% των ανεπτυγμένων κλινών (3.500 για την Ελλάδα). 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search