• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συναγερμός στο Βαθμολογικό Κέντρο του Πειραιά - Διασπείρεται ο κορωνοϊός σε όλα τα Λύκεια της πόλης

September 13, 2020 3526

 

Εκπαιδευτικός – βαθμολογητής στο βαθμολογικό κέντρο του Πειραιά για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ομογενών βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του test που γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 13/9.

Έντονη ανησυχία και φόβος ότι ο ιός διασπείρεται σε όλα τα Λύκεια της πόλης, αφού οι εκπαιδευτικοί – βαθμολογητές όλων των ειδικοτήτων ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο συνάδελφό τους και προέρχονται από όλα τα Λύκεια του Πειραιά. Μάλιστα ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε ρόλο συντονιστή και ήρθε σε επαφή με όλους τους βαθμολογητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπαιδευτικός, φορέας του ιού θερμομετρήθηκε την Τετάρτη και βρέθηκε να έχει πυρετό και στη συνέχεια αποχώρησε, αν και δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως, αν αποχώρησε την ίδια μέρα. Το αποτέλεσμα του test «βγήκε» χθες, Σάββατο.

Οι βαθμολογητές στην πλειονότητά τους διαμαρτύρονται γιατί επί τρεις μέρες δε είχς ληφθεί κανένα μέτρο.

Ακόμα περισσότερο επισημαίνουν ότι την Τρίτη κατά την πειραματική βαθμολόγηση το μόνο «ουσιαστικό» μέτρο ήταν η μάσκα. Δεν τηρήθηκαν μέτρα για αποστάσεις, προφανώς, γιατί οι αίθουσες είναι μικρής χωρητικότητας και δεν υπάρχουν άλλα μέσα και μέτρα προστασίας (γραφεία, θρανία με πλέξι γκλας κλπ) με αποτέλεσμα τον συνωστισμό δεκάδων καθηγητών σε κλειστό κει περιορισμένο χώρο. «Ο ένας πάνω στον άλλο», όπως επισημαίνουν βαθμολογητές.

Πάνω από την υγεία και τη ζωή οι βαθμοί! – «Από Δευτέρα θα λειτουργήσουμε κανονικά!»

Εκτός από την κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία, οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι και με τη γραφειοκρατική αντίληψη ότι πάνω από την υγεία και τη ζωή των εκπαιδευτικών βρίσκεται η βαθμολόγηση των γραπτών! Έτσι αφού άκουσαν διάφορες νουθεσίες για να μη διαδοθεί το συγκεκριμένο περιστατικό και η επικινδυνότητα της κατάστασης στο όνομα της «κανονικότητας» κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί «να εκμεταλλευτούν τη μέρα και να συνεχίσουν τη διόρθωση!».

Η αλήθεια είναι ότι οι εκπαιδευτικοί σύρονται σαν πρόβατα επί σφαγή σε σχολεία που μετατρέπονται σε κέντρα μαζικής μόλυνσης και όταν απευθύνονται στον ΕΟΔΥ ακούνε συνήθως το «δεν προλαβαίνουμε να έρθουμε» και τα πάντα ανάγονται στην «ατομική ευθύνη». Ο καθένας από μόνος του να τρέξει για το test με βάση το δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο τα στελέχη του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης να στείλουν ένα «κατάπτυστο», όπως το χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί mail με το οποίο: «Το βαθμολογικό κέντρο των ομογενών δε θα λειτουργήσει αύριο Κυριακή 13/9/2020 λόγω απολύμανσης. Από Δευτέρα θα λειτουργήσουμε κανονικά μετά τις 14.00». Αυτό το «Από Δευτέρα θα λειτουργήσουμε κανονικά μετά τις 14.00» έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών εκτοξεύοντας την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών. Ας σημειωθεί ότι έρχεται και σε αντίθεση με την οδηγία του ΕΟΔΥ προς τους εκπαιδευτικούς που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα σύμφωνα με την οποία θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί από μόνοι τους να κάνουν test και να μείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Ίσως κάτω από την πίεση των αντιδράσεων αύριο Δευτέρα να γίνουν κάποιες κινήσεις για να καλύψουν εκ των υστέρων τον κυνισμό και την αδιαφορία των ανευθυνοϋπευθύνων που έχει ξεπεράσει τα όρια του συναγερμού.

 «Κυβερνητική αθλιότητα και υποκρισία»

Αυτό επισημαίνει η ΕΛΜΕ Πειραιά με αφορμή το πρώτο κρούσμα εκπαιδευτικού σε Γυμνάσιο της πόλης και ενώ δεν έχει προλάβει να τοποθετηθεί για το κρούσμα στο Βαθμολογικό που είναι το δεύτερο και καταγγέλλει: «Εκπαιδευτικοί ανυπεράσπιστοι καταφεύγουν στον ΕΟΔΥ. "Στις επίμονες ερωτήσεις προς τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία η "απάντηση" ήταν: "διαβάστε τις οδηγίες και πράξτε ανάλογα"!!!

Ούτε οδηγία για ιχνηλάτηση επαφών, ούτε τεστ στους συνάδελφους, ούτε να κλείσει το σχολείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, ούτε τίποτα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙA - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΕΤΡΩΝ

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ"- ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΟΝΙΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο σε σχολείο της ΔΙΔΕ Πειραιά.

Όπως και σε ανάλογη περίπτωση σε Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρωτόκολλο για τη διαχείριση του κρούσματος, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων (το σχολείο είναι ένας εργασιακός χώρος με δεκάδες εργαζόμενους).

Στις επίμονες ερωτήσεις προς τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία η "απάντηση" ήταν: "διαβάστε τις οδηγίες και πράξτε ανάλογα"!!!

Ούτε οδηγία για ιχνηλάτηση επαφών, ούτε τεστ στους συνάδελφους, ούτε να κλείσει το σχολείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, ούτε τίποτα!!!

Με τα πολλά, η μόνη "οδηγία" που δόθηκε ήταν "να είναι προσεκτικοί όσοι ήρθαν σε στενή επαφή (λιγότερο από 1.5 μέτρο) και μίλησαν μαζί του πάνω από 15 λεπτά"! Αθλιότητα!

Τελικά, το μόνο που έγινε ήταν να μπουν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με τον συνάδελφο.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή (Παρασκευή βράδυ 11/9) δεν έχουν φτάσει στα σχολεία τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) παρά το γεγονός ότι τα σχολεία υποδέχονται μαθητές τη Δευτέρα.

Σε μια σειρά σχολεία (η ΕΛΜΕ έχει αναλυτικά στοιχεία), τα τμήματα έχουν 25-26-27 μαθητές!

Οι καθαρίστριες (ανεπαρκείς στον αριθμό και με δεδομένο τον ρατσιστικό αποκλεισμό αλλοδαπών) πήγαν Τετάρτη και Πέμπτη και πρέπει να προλάβουν να καθαρίσουν σχολεία που δεν έχουν καθαριστεί από τον Ιούνιο!

Κατά τα άλλα, όλα είναι "κανονικά" και στέλνεται εγκύκλιος Παρασκευή μεσημέρι (στις 14:21) ότι θα γίνει μαθημα Δευτέρα στις 8:15...

Τέλος, η οργή και η ανησυχία μεγαλώνουν γιατί το κρούσμα αυτό ΔΕΝ είναι το μοναδικό στον Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ.

Είναι επικίνδυνοι! Αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Ανάγουν τη χρήση μάσκας σε πανάκεια και πιπιλάνε την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, δηλαδή του "φταίτε εσείς για ο, τι συμβαίνει"! Και την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για τα παγουρίνο – χορηγίες, για να δείξουν ότι ως κράτος δεν έχουν καμία υποχρέωση.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Απαιτούμε, καταρχήν:

  • Να γίνει ΑΜΕΣΑ ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
  • Να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί στο χώρο του σχολείου, για όσες μέρες απαιτείται, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Διεκδικούμε:

  • Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.)
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

 

Η μόνη διέξοδος είναι να δυναμώσουν οι αγώνες μας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση των σωματείων την Πέμπτη 17/9 18:30 στα Προπύλαια.

Αξιοποιούμε την επιστολή της ΕΛΜΕ προς τους γονείς

 

Υ.Γ.1: Ενημερώνουμε ότι ο συνάδελφος είναι μέχρι αυτή την στιγμή καλά στην υγεία του, χωρίς έντονα συμπτώματα, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του σχολείου.

Υ.Γ.2: Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος, ώστε το σωματείο να έχει άμεση-συνολική εικόνα και δυνατότητα παρέμβασης.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search