Print this page

Η ΕΛΜΕ Πειραιά για το κρούσμα στο Βαθμολογικό: Να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς

September 14, 2020 431

Για το κρούσμα στο Βαθμολογικό κέντρο του Πειραιά που σήμανε συναγερμό για όλα τα Λύκεια της περιοσής, η ΕΛΜΕ πειραιά, αργά το βράδυ της Κυριακής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

2η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ-ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για κρούσμα σε σχολείο της ΔΙΔΕ Πειραιά, επιβεβαιώθηκε ένα ακόμα κρούσμα κορωνοιου σε συνάδελφο που απασχολείται στο Βαθμολογικό Κέντρο του Πειραιά (Γυμνάσιο Νέο Φαλήρου), το Σάββατο το μεσημέρι.

Στο Βαθμολογικό Κέντρο αυτή την περίοδο εξετάζονται μαθητές, υπάρχουν γονείς και φυσικά δεκάδες εκπαιδευτικοί που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του (γραμματεία, επικουρικό προσωπικό, εξεταστές, διορθωτές), από διάφορα σχολεία του Πειραιά.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ο κίνδυνος διασποράς πάρα πολύ μεγάλος!

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να πάνε στα σχολεία τους τη Δευτέρα, με κίνδυνο την πολύ μεγάλη διασπορά του ιού, σε πολλά σχολεία ταυτόχρονα. Ανάλογοι κίνδυνοι υπάρχουν φυσικά για τους μαθητές τους και τις οικογένειες τους.

Σημειώνουμε ότι το Βαθμολογικό Κέντρο συνεχίζει τη λειτουργία μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, έχοντας προγραμματισμένες εργασίες, όπως εξετάσεις μαθητών, διορθώσεις γραπτών κλπ

Μόλις ενημερώθηκε η ΕΛΜΕ αντέδρασε άμεσα και ζήτησε το άμεσο κλείσιμο του Βαθμολογικού Κέντρου και την απολύμανση τόσο του Βαθμολογικού Κέντρου, όσο και του σχολείου που υπηρετεί ο συνάδελφος που νόσησε. Η παρέμβαση έφερε αποτέλεσμα και το Βαθμολογικό Κέντρο θα κλείσει την Κυριακή 13/9 και θα γίνουν απολυμάνσεις στα δυο σχολεία από το Δήμο Πειραιά. Πραγματοποίησε επίσης παρέμβαση στη ΔΙΔΕ Πειραιά και στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι είναι απόλυτη ανάγκη:

ü να παρέμβει άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση ιχνηλάτησης και τεστ στους δεκάδες εκπαιδευτικούς που ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφο που νόσησε, ώστε να απομονωθούν πιθανές εστίες διασποράς από Δευτέρα στα σχολεία.

ü οι συνάδελφοι, μέχρι την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ να μείνουν σπίτι με ειδική αναρρωτική άδεια, όπως προβλέπεται

ü να γίνουν απολυμάνσεις στα σχολεία που υπηρετούν εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στο Βαθμολογικό Κέντρο.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ.

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας. Μαχητικά διεκδικούμε μέτρα για την προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών-μαθητών-γονιών. Όλοι στα Προπύλαια την Πέμπτη 17/9 18:30

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.