Print this page

Σάκοι του μποξ οι εκπαιδευτικοί: "Άναδρη και πισώπλατη επίθεση" λέει ο καθηγητής - Η υποκρισία του ΥΠΑΙΘ

September 14, 2020 499

 

 

Σάκοι του μποξ γίνονται οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά πληρώνοντας τα σπασμένα της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση "διατάσσει" μάσκα και οι "αρνητές μάσκας" δέρνουν εκπαιδευτικούς. Άλλωστε το φαινόμενο του ξυλοδαρμού εκπαιδευτικών δεν είναι πρωτόγνωρο. έχουν πυκνώσει επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων τα περιστατικά ξυλοδαρμού εκπαιδευτικών από νταήδες γονείς. Για όλα τα στραβά φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Εντάξει φραστικά η ΥΠΑΘΙ Ν. Κεραμέως  καταδικάζει με στερεότυπες φράσεις "τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές", αλλά στην πράξη οι κυβερνώντες στο όνομα της "ατομικής ευθύνης" κλείνουν το μάτι δείχνοντας με το δάχτυλο ως υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς για τα κακώς κείμενα της παιδείας αποσείοντας τις δικές τους ευθύνες. 

 

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου (Χανιά Κρήτης) το περιστατικό έγινε στην είσοδο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο!

«Μέσα από την εξώπορτα»

Από την πρώτη στιγμή ο καθηγητής τόνισε πως το επεισόδιο έγινε μέσα στο προαύλιο του σχολείου και όχι έξω από την πόρτα, όπως φέρεται να είπε ο δράστης σε τηλεοπτική εκπομπή ενώ ο ίδιος δεν περίμενε ποτέ πως θα βιώσει μία τέτοια εμπειρία και ειδικά μέσα στο χώρο του σχολείου παρουσία εκατοντάδων παιδιών και καθηγητών.

«Ημουν 10 με 15 μέτρα μέσα από την εξώπορτα του σχολείου και παρακολουθούσα την είσοδο των παιδιών. Ηταν όλα τα παιδιά χαρούμενα και με τις μάσκες τους. Διαπίστωσα πως ένα αγοράκι πέρασε μέσα στο προαύλιο χωρίς να φοράει μάσκα. Οπως έμαθα μετά το επεισόδιο ήταν παιδάκι της Α΄Γυμνασίου».

«Λεβέντη μου, φόρεσε τη μάσκα σου»

Και ο καθηγητής, μιλώντας στο ethnos.gr, συνεχίζει να εξιστορεί πώς ο πατέρας του επιτέθηκε: «Του λέω επί λέξει "λεβέντη μου, φόρεσε τη μασκούλα σου. Φοράμε όλοι τη μάσκα μας". Μου απαντάει ο μαθητής πως "δεν θα φορέσω μάσκα". Με καλοσυνάτο και ήρεμο τόνο επέμεινα "πρέπει να τη φορέσεις, αλλιώς θα πρέπει να περάσεις έξω από το σχολείο. Υπάρχουν οδηγίες". Αυτό ήταν. Ξαφνικά, δέχτηκα επίθεση από πίσω. Με έπιασε κάποιος και όταν γύρισα μου έριξε κουτουλιά στο πρόσωπο και μία κλωτσιά στο πόδι. Με εξύβριζε. Με πήραν τα αίματα. Ετρεξαν οι συνάδελφοί μου και μου πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Ο δράστης έτρεξε και έφυγε από το σχολείο. Μετά πήγα στο νοσοκομείο. Μου έβαλαν ράμματα και στη συνέχεια πήγαμε στην Αστυνομία με τον διευθυντή του σχολείου».

«Άναδρη και πισώπλατη επίθεση»

 

Σχετικά με το εάν υπέβαλε μήνυση ο καθηγητής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσα να αποσιωπήσω πισώπλατη επίθεση όχι μόνο προς το πρόσωπό μου αλλά και σε έναν εκπαιδευτικό μέσα στο σχολείο. Είμαι πολύ συγχυσμένος και στεναχωρημένος. Επειτα από 20 χρόνια στα σχολεία είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μάρτυρας τέτοιου επεισοδίου. Ούτε λεκτική αντιπαράθεση δεν είχα ποτέ με κάποιο παιδί ή γονέα. Είμαι σοκαρισμένος».

«Δεν τον γνώριζα»

Οπως τόνισε στο ethnos.gr, δεν γνώριζε τον πατέρα όπως και κανένα παιδί στο σχολείο: «Τα προηγούμενα πέντε χρόνια ήμουν σε άλλο σχολείο και επέστρεψα φέτος στο Β΄ Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου που ήμουν και παλιά. Οπως ξέρετε, μέσα σε τρία χρόνια αλλάζουν όλα τα παιδιά οπότε δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζω τα πρωτάκια ή τους γονείς τους. Δεν έχω με κανέναν προηγούμενα. Εξάλλου, είμαι γέννημα θρέμμα Χανιώτης και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα στον εκπαιδευτικό μου βίο. Είμαι πολύ στεναχωρημένος και δεν περίμενα πως κάποιος γονέας θα είχε τόσο βίαιη συμπεριφορά».

«Το συνέλαβαν»

Μετά τις πρώτες βοήθειες πήγε στην Αστυνομία για να δώσει κατάθεση και κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα του παιδιού: «Λυπήθηκα πιο πολύ που άκουσα τον δράστη να προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη του σε τηλεοπτική εκπομπή. Από ότι έμαθα τον συνέλαβαν και αύριο θα απολογηθεί στη Δικαιοσύνη. Είναι δικαίωμά του τα παιδιά του να μην θέλει να φορούν μάσκες. Το σέβομαι αυτό. Αυτό όμως που δεν πρέπει να περάσει έτσι είναι η βιαιοπραγία και η επιθετικότητα και κυρίως χωρίς να τον προκαλέσει κανείς. Δεν γίνεται να προσβάλλονται έτσι συνειδήσεις και υπολήψεις».

Η ανακοίνωση του συλλόγου

“Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και  βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.