• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εμπαιγμός των βαθμολογητών του Πειραιά – Άφαντος ο ΕΟΔΥ – Παρέμβαση της ΕΛΜΕ

September 15, 2020 507

 

Εμπαιγμός των βαθμολογητών του Πειραιά που προσήλθαν χθες Δευτέρα στο Βαθμολογικό Κέντρο, για να κάνουν το test για τον κορωνοϊό μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε συνάδελφό τους βαθμολογητή. Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ που είχε ειδοποιηθεί από την πρόεδρο του Βαθμολογικού Κέντρου από το Σάββατο ήταν άφαντος.

Ο εμπαιγμός και το κρυφτούλι του ΕΟΔΥ σε συνδυασμό με τις διαφορετικές και αντιφατικές οδηγίες που έχει δώσει στους ενδιαφερόμενους έχει προκαλέσει μεγάλη οργή. Η λέξη αλαλούμ δεν μπορεί να αποδώσει την τραγική κατάσταση. Όλοι όσοι θεωρήθηκαν «στενές επαφές» δεν είχαν συγκεκριμένες οδηγίες και η παράλογη … λογική της «ατομικής ευθύνης» κυριάρχησε. «Αν αισθάνονται καλά να πάνε στα σχολεία τους, όσοι δεν αισθάνονται να μην πάνε». Με άλλα λόγια ο καθένα «του κεφαλιού» σαν να μην είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπου οι προσωπικές επιλογές έχουν αντίκτυπο στην κοινότητα.

Ουσιαστικά κάτω και από την παρέμβαση της ΕΛΜΕ και τις αντιδράσεις των βαθμολογητών συμφώνησαν και οι υπεύθυνοι του Βαθμολογικού να μη συνεχιστεί η βαθμολόγηση των γραπτών.

Προεπισκόπηση εικόνας

Αργά το απόγευμα οι βαθμολογητές έλαβαν το παρακάτω μήνυμα: «Η ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση παιδείας του Δήμου Πειραιά δέχτηκε την προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου για να κάνετε το δοκιμαστικό Test COVID19 ως ομάδα των πιο κοντινών επαφών. Θα ενημερωθείτε για το που και το πότε όταν θα μας καθορίσουν τις λεπτομέρειες».

Ενδεικτικό του αλαλούμ και των ημιμέτρων, αλλά και της παντελούς απουσίας των κρατικών οργάνων και μηχανισμών είναι ότι το  test θα γίνει μόνο σε φιλολόγους, ενώ έχουν εκτεθεί βαθμολογητές άλλων ειδικοτήτων, το επικουρικό  και το προσωπικό καθαριότητας. Κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει σε δημόσια κέντρα υγείας ή θα περιμένουν τη «φιλανθρωπία» των ιδιωτών.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η πρόσφατη καταγγελία της συνδικαλιστικής κίνησης στην ΕΛΜΕ Πειραιά Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε:

«Κυβερνητική αθλιότητα και υποκρισία. ΜΗΔΕΝ ΜΕΤΡΑ για το άνοιγμα των σχολείων – Αναλώσιμοι εκπαιδευτικοί και μαθητές

Να μην περάσει η ιλαροτραγωδία τους! Να βγούμε στο δρόμο!

Τα κρούσματα που υπήρξαν σε σχολείο και στο Βαθμολογικό κέντρο του Πειραιά και η διαχείρισή τους από την κυβέρνηση δείχνουν τι εννοούν με την αθλιότητα της εικονικής κανονικότητας:

- Τεστ δεν γίνονται.

- Σε πάρα πολλά τμήματα θα στριμωχτούν 25, 26 και 27 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά.

- Στην ώρα της πρωινής προσέλευσης, σε κάθε σχολείο, εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες συνάδελφοι χωρίς αποστάσεις θα στοιβαχτούν στις εισόδους.

- Τα σχολεία αποτελούν έναν ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ. Τα λεγόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι εντελώς διαφορετικά για τα σχολεία. Στις πρόσφατες οδηγίες των «ειδικών», τεστ ΙΣΩΣ κάνουν μόνο όσοι ήρθαν σε επαφή με κρούσμα και ταυτόχρονα έχουν συμπτώματα! Στα σχολεία, και μόνο σε αυτά, ο ασυμπτωματικός θεωρείται ακίνδυνος ως προς τη μετάδοση!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search