• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στα Προπύλαια στις 6.30

September 16, 2020 483

 

 

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στα σχολεία.

Μετά το άνοιγμα των σχολείων, που αποκάλυψε τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, καθαριότητα, υποδομές και μέτρα προστασίας, γονείς και εκπαιδευτικοί προβάλλουν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, την ουσιαστική θωράκιση των σχολείων και τη διασφάλιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια. 

Εκπαιδευτικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Σχολείων ν. Πειραιά και Νήσων και η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας ενώνουν τις φωνές τους διεκδικώντας: Καθαρά σχολεία, μόνιμο προσωπικό, 15 μαθητές στην τάξη και μια σειρά ακόμα αιτημάτων που αφορούν τους όρους λειτουργίας των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Σε ανακοίνωσή του ο Α΄Σύλλογος Αθηνών ΠΕ σημειώνει:

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Όλοι-ες στην κινητοποίηση της Πέμπτης 17 Σεπτέμβρη

“Η κυβέρνηση, εξωραΐζοντας  τις ευθύνες της και εμφανίζοντας μια ψευδή εικόνα ετοιμότητας του εκπαιδευτικού συστήματος, αντιμετωπίζει ως περιττό κόστος τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούνται. Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν είναι αναλώσιμοι. Απαιτούμε την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές στο τμήμα), έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων, πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής, έναν έως δύο παραπάνω εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο για κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω ασθένειας συναδέλφων, προσλήψεις μόνιμων καθαριστών/στριών, δωρεάν Υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα), δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία, δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρωτόκολλο λειτουργίας που θα παίρνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.

Παράλληλα οι Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Εκπαιδευτικών ΔΕ τονίζουν:

15 μαθητές στα τμήματα τώρα!

Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών! Να καλυφθούν όλα τα κενά!

Κάτω η αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική

Όλοιστα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια Πέμπτη17/09

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα! Να αντιπαρατεθούμε με την κυβερνητική πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο το λαό απέναντι στην πανδημία, που φέρνει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα συντρίβοντας όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει, που βυθίζει σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια το λαό και τους εργαζόμενους, που ισοπεδώνει τη Δημόσια Υγεία – Παιδεία και τα Κοινωνικά Αγαθά! Με τον αγώνα μας να υπερασπίσουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά και να απαιτήσουμε άμεσα

  • 15 μαθητές στα τμήματα!
  • Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά και όλες οι ανάγκες στα σχολεία!
  • Κάλυψη όλων των σχολείων με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα!
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης!
  • Κάτω η αντιεκπαιδευτική – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς, σωματεία και άλλοι φορείς σε μια σειρά ακόμα πόλεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search