• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δεν είναι Βουλή τα σχολεία για αυξημένα μέτρα προστασίας - Παραμένουν ανοιχτά κι ας υπάρχουν κρούσματα - Μια διδακτική ιστορία της Αγγελικής Φατούρου

September 16, 2020 619

 

Δεν είναι Βουλή τα σχολεία για αυξημένα μέτρα προστασίας - Παραμένουν ανοιχτά κι ας υπάρχουν κρούσματα.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2ο Λύκειο Καισαριανής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, θετικά στον κορονοϊό είναι δύο άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, αρχικά και πριν από τον αγιασμό, υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε καθηγητή, ενώ τη Δευτέρα συνέβη το ίδιο και στη διευθύντρια. Ο Δήμος επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία, Υπ. Παιδείας, κ.λπ.) και μετά δύο ημέρες, διάστημα στο οποίο έγιναν ιχνηλατήσεις με τα κριτήρια του ΕΟΔΥ, πάρθηκε η απόφαση για κλείσιμο του σχολείου , προληπτικά για να μην εξαπλωθεί η πανδημία. Σε ανακοίνωσή του πριν το δεύτερο κρούσμα, ο Δήμος σε ανακοίνωσή του τόνιζε:

 

«Λόγω του περιστατικού με τον εκπαιδευτικό του 2ου Λυκείου Καισαριανής που διαγνώστηκε με Covid-19 και δεδομένου ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός ήρθε σε επαφή με μέλη του Συλλόγου Καθηγητών ζητάμε, από το Υπουργείο Παιδείας και από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να μη λειτουργήσει το 2ο Λύκειο Καισαριανής έως ότου γίνει η αναγκαία ιχνηλάτηση των επαφών του εκπαιδευτικού καθώς και τα απαραίτητα τεστ στο προσωπικό του σχολείου. Είναι πάγια και κάθετη η θέση της Δημοτικής Αρχής η προάσπιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των πολιτών».

 

Ο γενικός γραμματέας της Ζ' ΕΛΜΕ, Γιάννης Μοσχονάς, που περιλαμβάνει Καισαριανή, Βύρωνα, Υμηττό και Ηλιούπολη, είπε όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των κρουσμάτων και το τι έχει συμβεί: «Όπως ξέρετε, ως εκπαιδευτικοί, ξεκινάμε το σχολείο την 1η του Σεπτέμβρη. Τις πρώτες δύο εβδομάδες κανονίζαμε τα διαδικαστικά. Μάθαμε την προηγούμενη Παρασκευή, ότι συνάδελφος από το 2ο Λύκειο Καισαριανής, που είχαμε έρθει σε επαφή, είναι θετικός.

Κατευθείαν αυτό που κάναμε και σαν Σωματείο, είναι να ζητήσουμε από τον ΕΟΔΥ να γίνει η ιχνηλάτηση, τα απαραίτητα τεστ σε όλους τους συναδέλφους, για να δούμε πού βρισκόμαστε. Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά, ο ΕΟΔΥ μας απάντησε ότι δεν προβλέπεται να γίνει τεστ κεντρικό, αλλά αυτό που προβλέπεται είναι η ατομική ευθύνη. Δηλαδή, να πάνε οι συνάδελφοι να κάνουν μόνοι τους τα τεστ, εάν θέλουν. Δεν έγινε καμία ιχνηλάτηση».

Για το εάν ο θετικός στον κορονοϊό καθηγητής είχε έρθει επαφή και με άλλους, είπε: «Με όλο τον κόσμο. Είχε έρθει σε επαφή με όλους τους συναδέλφους που είναι στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου».

Αναφορικά με το εάν υπάρχει καθηγητής που κάνει μάθημα σε δύο σχολεία (μαζί με το 1ο Λύκειο Καισαριανής που συστεγάζονται), απάντησε: «Υπάρχει ένας τουλάχιστον που κάνει μάθημα και στα δύο σχολεία και περιφέρεται από το ένα σχολείο στο άλλο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πότε εμφανίστηκε το δεύτερο κρούσμα, δηλώνοντας: «Εμφανίστηκε -μάθαμε πάλι- τη Δευτέρα το πρωί. Επικοινωνήσαμε εκ νέου και η απάντηση που λάβαμε, ήταν ακριβώς η ίδια. Μιλήσαμε και με τον δήμο, γιατί θέλαμε να βάλουμε και τον δήμο μπροστά στις ευθύνες του και η πήραμε ουσιαστικά το εξής: "ό,τι πει ο ΕΟΔΥ". Αυτή είναι η απάντηση.

Δηλαδή, με δύο κρούσματα στο ίδιο σχολείο, όχι μόνο δεν έκλεισε… Μάθαμε εμείς σήμερα το μεσημέρι, ότι υπάρχει στο site του υπουργείου μια ανακοίνωση, που λέει ότι κλείνει το 2ο Λύκειο Καισαριανής μέχρι τις 27 του μήνα. Μέχρι τις 12:00 με 12:30 που το μάθαμε, ήταν και τα παιδιά στο σχολείο και οι συνάδελφοι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Γονέων Συλλόγου του 1ου λυκείου ανέφερε, σύμφωνα με το newsbeast.gr, πως το πρώτο κρούσμα έγινε γνωστό πριν σχεδόν από μία εβδομάδα, ενώ χαρακτήρισε ως παράλογες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί σε ενδεχόμενο κρούσμα ή κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία.

Άφαντος ο ΕΟΔΥ 

Εμπαιγμός των βαθμολογητών του Πειραιά που προσήλθαν τη Δευτέρα στο Βαθμολογικό Κέντρο, για να κάνουν το test για τον κορωνοϊό μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε συνάδελφό τους βαθμολογητή. Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ που είχε ειδοποιηθεί από την πρόεδρο του Βαθμολογικού Κέντρου από το Σάββατο ήταν άφαντος. Επίσης τη Δευτέρα συνεχίστηκε η διαδικασία βαθμολόγησης ακόμα και από βαθμολογητές που είχαν χαρακτηριστεί ως "στενή επαφή". Αρκετοί από αυτούς συνέχισαν να πηγαίνουν και στα σχολεία τους. 

Τα κρούσματα στις δυο μέρες λειτουργίας των σχολείων σε πολλές περιπτώσεις αποσιωπούνται. Παρόλο που υπάρχουν κρούσματα ακόμα και μεμονωμένα τμήματα δεν κλείνουν.  Σε Γυμνάσιο του Κερατσινίου επιβεβαιώθηκε κρούσμα και ο ΕΟΔΥ πήρε ... απουσία. Το test για τους εκπαιδευτικούς είναι μια μεγάλη περιπέτεια. Είτε πρέπει να πληρώσουν είτε να περιμένουν πότε θα εμφανιστεί ο ΕΟΔΥ. Η "λογική"  της ατομικής ευθύνης και η χαλαρότητα - ανυπαρξία μέτρων κινδυνεύουν να μετατρέψουν τα σχολεία σε κέντρα μαζική μόλυνσης και διάδοση του κορονοϊού. Την 'ιδια ώρα για τους εκπροσώπους του Έθνους και όσους εργάζονται στη Βουλή παίορνονται μέτρα αυξημένης προστασίας.

Για την περιπέτεια των εκπαιδευτικών για το test χαρακτηριστική είναι η παρακάτω Ιστορία της Αγγελικής Φατούρου, αιρετής εκπροσσώπου των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ και πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Ακολουθεί μικρή διδακτική ιστορία:
Έχεις συμπτώματα ίωσης, πας προληπτικά και κάνεις τέστ (ιδιωτικά) και βγαίνει θετικό. Στο δευτερόλεπτο τηλεφωνείς στον εοδυ στο τετραψήφιο 1135. Σου απαντούν, ευγενικά, ότι αύριο θα επικοινωνήσουν μαζί σου για την ιχνηλάτηση, αλλά αν δεν... πάρτε εσείς παρακαλώ στα τηλ. 2105212000-054 και στη πολιτική προστασία 2103359002. Επειδή ξέρεις πού ζεις ("αποτελεσματικότητα επιτελικού κράτους") ειδοποιείς όσους είδες ακόμα κι από μακριά το τελευταίο δεκαπενθήμερο (mail, sms, τηλ, ώρες ατελείωτες...). Πολιτική προστασία 2,5 ώρες στην αναμονή, καμία απάντηση.
Την επομένη, τηλεφωνείς εσύ στον εοδυ και σου απαντούν "εμείς δεν κάνουμε ιχνηλάτηση", πάρτε 2108899010-11-16-111. Παίρνεις, "εδώ δεν έχουμε σχέση" σου απαντούν με τα πολλά. Βάζεις μια φωνή, "τι θα γίνει βρε παιδιά, τρεις μέρες παίρνω τηλέφωνο, θέλετε κάτι από μένα ή να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σας; Καλά, αφήστε όνομα και τηλέφωνο και θα σας καλέσουμε"...
Σιγά και μην...
Εξ ου και ...ατομική ευθύνη και τα μυαλά στα κάγκελα!
Έτσι θα ελέγξετε την πανδημία βρε άχρηστοι;
Διορίστε κόσμο, βάλτε τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας στην όλη διαδικασία, κάντε δωρεάν τέστ.
Είστε, έτσι κι αλλιώς, επικίνδυνοι για την υγεία του λαού
 

Κλειστά σχολεία σε έξι περιοχές λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Συνολικά έξι εκπαιδευτικές δομές κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναγράφεται στα σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία: 

  • 2o Γενικό Λύκειο Καισαριανής έως τις 27/9,
  • 2ο Δημοτικό Βουτών έως τις 27/9,
  • 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας έως τις 27/9 (Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5),
  • Δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου έως τις 18/9,
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου έως τις 18/9,

Καθώς και:

  • To 7o Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε πως στην περίπτωση που βρεθούν τρία κρούσματα κορονοϊού, μπορεί να μπει λουκέτο σε μια σχολική μονάδα.

Η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος θα είναι εκείνοι που θα λάβουν την απόφαση για το κλείσιμο μίας σχολικής μονάδας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, για τα ύποπτα κρούσματα το τμήμα δεν θα κλείνει, αλλά θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης. 

Εάν κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του σχολείου και θα κληθούν οι γονείς για να το παραλάβουν. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα εμφανιστούν στο σπίτι, τότε οι γονείς καλούνται να κρατήσουν το παιδί εκεί και να ενημερώσουν το σχολείο ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search