Print this page

Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα: «Μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη» (Photos | Videos)

September 18, 2020 568

 

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Κερατσίνι για τη συμπλήρωση των επτά χρόνων από τη φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Στους γύρω δρόμους έντονη ήταν η παρουσία των ΜΑΤ και ένστολων αστυνομικών.

Στον δρόμο που φέρει πλέον το όνομά του, μπροστά στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του, η Μάγδα Φύσσα άφησε και φέτος λουλούδια, ενώ κράτησε το πανό που γράφει: «Μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη».

Στα πρώτα λεπτά της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται σε δημόσια θέα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, ενώ έχει δεχτεί ήδη πολλαπλές επιθέσεις από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

 

Η συμπλήρωση των επτά χρόνων από τη δολοφονία, ήρθε λίγες μόλις ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 7 Οκτωβρίου.

Η μέρα ολοκληρώνεται με μία μεγάλη διαδικτυακή συναυλία με τίτλο «Τραγουδάμε για τον Παύλο», στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη.

 

Η οικογένεια Φύσσα: «Περιμένουμε την απόφαση ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου»

Με μία λιτή δήλωση, που εξέδωσε δια των δύο συνηγόρων της Ελευθερίας Τομπατζόγλου και Χρύσας Παπαδοπούλου, η οικογένεια καλεί τον κόσμο να «πλημμυρίσει» τους δρόμους γύρω από το Εφετείο στις 7 Οκτωβρίου -ημερομηνία που θα βγει η απόφαση του Δικαστηρίου- «για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι».

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει τα εξής:

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία».

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ρατσισμού και της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Κάλεσμα για την συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Καμάρας, είχαν απευθύνει για τις 18:30 αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πριν ακολουθήσει η καθιερωμένη αντιρατσιστική πορεία.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή, ωστόσο, μέχρι στιγμής διακριτική.

Στη συγκέντρωση κυριαρχούν τα συνθήματα: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», «Δεν είναι αθώοι» και «Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή».

Πορεία θα πραγματοποιηθεί και στην Πάτρα, στις 7:00 μ.μ. στο Παράρτημα.

Στο Ηράκλειο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια διοργανώνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία του Ηρακλείου (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) στις 6:30 μ.μ. ενώ στο ίδιο σημείο καλεί και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στις 7μ.μ.

Στα Χανιά οργανώνεται συγκέντρωση στις 6μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αντιφασιστική πορεία διοργανώνεται και στον Βόλο, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 7:00 μμ.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media