Print this page

Βιβλική καταστροφή από τον «Ιανό»- Δύο άνθρωποι νεκροί (video)

September 19, 2020 386

Φονικός αποδεικνύεται ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» που πλήττει τη χώρα. Μετά την ηλικιωμένη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στο χωριό Βασιλί στα Φάρσαλα, νεκρός βρέθηκε και ο 63χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από χθες στην Καρδίτσα. Στις 12 το μεσημέρι, έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ότι βρέθηκε το αυτοκίνητο της 40χρονης γυναίκας που αγνοείται. Το όχημα που παρασύρθηκε από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι βρέθηκε στα παλιά σφαγεία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει να προχωρά σε διασώσεις ατόμων που είναι εγκλωβισμένοι σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο 63χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιο του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

 

Πριν από λίγο άνδρες της ΕΜΑΚ με βάρκα κατάφεραν να διασώσουν έναν άνδρα στον Σταυρό Φαρσάλων καθώς στο σημείο όπου βρισκόταν είχε πλημμυρίσει και είχε γίνει θάλασσα με λασπόνερα.

 

Η σφοδρή κακοκαιρία, που έχει μετατοπιστεί πλέον πιο νότια και ανατολικά ελαφρά αποδυναμωμένη, προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες, αποκλεισμούς και εκκενώσεις χωριών, ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτίρια, υποδομές και καλλιέργειες, καθώς και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Καρδίτσα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, και νωρίτερα σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι τώρα περίπου 2.500 κλήσεις και προχώρησε στον απεγκλωβισμό 619 ανθρώπων.

Δραματική είναι η κατάσταση στον νομό Καρδίτσας, όπου σήμερα υπήρξε έκκληση να εκκενωθούν τα χωριά Λεύκη και Ορφανά. Πλημμυρισμένη είναι και η πόλη της Καρδίτσας, με το ύψος του νερού να φτάνει ακόμη και το ένα μέτρο, στο Μουζάκι έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας, ενώ έχει εκδοθεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στον νομό.

(EUROKINISSI)

Στα Φάρσαλα, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων του χωριού Σταυρός και άλλων οικισμών. Στην περιοχή έχει υπερχειλίσει ο ποταμός Ενιπέας πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα, και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο προς τον Βόλο.

 

Στον Αλμυρό Βόλου, αίσιο τέλος είχε η 10ωρη επιχείρηση διάσωσης τριών ανθρώπων από τον χείμαρρο Ξηριά. Εξαιτίας των μεγάλων όγκων νερού στην περιοχή, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και τα δρομολόγια των τρένων.

Στη Φθιώτιδα, από τις καταρρακτώδεις βροχές διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι και έχουν προκληθεί προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου έχουν παρασυρθεί μικρά γεφύρια και δρόμοι.

Νωρίτερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος, όπου προκλήθηκαν ανάλογες ζημιές. Η Ιθάκη παραμένει χωρίς ρεύμα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας και περιμένουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ο κ. Στανίτσας ανέφερε ότι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε σπίτια, υποδομές και οδικό δίκτυο. Επίσης είπε ότι όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους και να μην ανησυχούν οι συγγενείς τους καθώς είναι αδύνατη η επικοινωνία λόγω των ζημιών.

Ο «Ιανός» χτύπησε και τον νομό Κορινθίας, με πλημμυρισμένα σπίτια στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, ενώ έκλεισε ο δρόμος Ισθμού – Επιδαύρου. Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία του συνεχίζουν το δύσκολο έργο για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές, όπου σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης.

Εν τω μεταξύ, σε πρωινή σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας επισημάνθηκε ότι υπάρχει αυξημένη επιφυλακή σήμερα σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Κόρινθο, Αργολίδα και Κυκλάδες, ενώ συζητήθηκαν και θέματα αποκατάστασης των ζημιών. Σε δεύτερη σύσκεψη συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, και κυρίως στα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, καθώς και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.
Στις 2 το μεσημέρι θα υπάρξει νέα σύσκεψη στη ΓΓΠΠ.

ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media