• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Από αποθήκη ψυχών γίναμε αποθήκη σκατόψυχων

March 02, 2020 679

 

Της Νίνας Γεωργιάδου

ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΚΑΤΟΨΥΧΩΝ

Από αποθήκη ψυχών, που δε θέλαμε να γίνουμε, περάσαμε σε πιο ανεβασμένο στάδιο. Γίναμε αποθήκη σκατόψυχων.
Ή μάλλον και τα δυο.
Δυο κοσμοι που συγκρούονται.


Από τη μια η ανθρώπινη υπόσταση που παλεύει να μην αποκτηνωθεί κι από την άλλη, ύαινες με δυο πόδια που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους.

Άνθρωποι και ποντίκια, του Στάιμπεκ.


Οι χτεσινές σκηνές απ το πογκρόμ στο λιμάνι της Θέρμης είναι μια ανεξίτηλη ντροπή.


200 φασίστες διασύρουν το νησί των γιαγιάδων που αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα, του παπα Στρατή που κατέβαινε ως τη στιγμή του θανάτου του, με φιάλη οξυγόνου για να μοιράσει ψωμί, τους χιλιάδες Μυτιληνιούς, που μαζί με αμέτρητους απ το Ανατολικό Αιγαίο έγιναν πρόσφυγες στη Γάζα και τη Δαμασκό, στο 2ο Παγκόσμιο, τους Μυτιληνιούς που δεν άφησαν τη μπότα της Βέρμαχτ στο νησί τους και πήραν με τις πέτρες προχτές τον Αττίλα του Χρυσοβορίδη.


Σε μια εποχή που η πληροφορία κινείται σαν το φως, εθελοντικά στραβοί και αλλήθωροι, δε βλέπουμε πως η Τουρκία βομβαρδ'ιζει στο Ιντλίπ, σκοτώνει και ξεριζώνει κόσμο και την ίδια στιγμή, χτες, επιδοτείται με 32 εκατ ευρώ από τη Γερμανία για να κάνει πιο “αποτελεσματική την αποτροπή των προσφύγων.”


Εθελοντικά στραβοί και με μια ηλίθια ηγεσία, που σ’ εποχή έντασης των ελληνοτουρκικών, αποφάσισε σήμερα άσκηση με πραγματικά πυρά βαρέως τύπου στο Ανατολικό Αιγαίο και στον Έβρο.

Εκεί που θα ΄πρεπε να ελέγχονται οι κυνηγοί της μπεκάτσας για την αποφυγή προβοκατόρικης πρόκλησης, στήνουμε μόνοι μας το σκηνικό. Άξιοι της μοίρας μας.


Είμαστε σαν το αρνητικό φωτογραφίας.
Μαύρη όψη, μαύρα δόντια και άσπρη η κόρη του ματιού, σαν του φονιά καρχαρία.

Αυτό που νόμιζες χαμόγελο είναι κακή γκριμάτσα

Αυτό που μας κάνει να ντρεπόμαστε, τους κάνει περήφανους.

Αυτό που νόμιζες Καθαροδευτέρα, είναι μια μέρα βρωμιάς και ντροπής.

Οι φασίστες δεν έφυγαν ούτε απ τη Βουλή ούτε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας. Έχουν εγκατασταθεί, συστημικά και κοινωνικά, σαν τα σκουλήκια των εντέρων και αφοδεύονται σε τακτικά διαστήματα.

Βρώμικοι και αναγκαίοι για ένα σύστημα που θέλει, απερίσπαστο, να ξεπουλά τη χώρα και ν αυγατίζει τους λογαριασμούς και τις off shore του.

Μετά το “τσαλάκωμα” των αιΜΑΤατζηδων, εξαμολύθηκαν αυτοί που συμπορεύονται μαζί τους, τα μαντρόσκυλα του ανορθόγραφου πατριωτισμού. Οι χυδαίοι όλου του κόσμου κι όλων των εποχών.

Η χτεσινή Νύχτα των Κρυστάλλων στη Θέρμη, το μπάρμπεκιου της ντροπής, οι φωτιές, τα λυντσαρίσματα, οι αφινιασμένοι σύλλογοι γονέων, κόστισαν χτες τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού και θα μας σημαδεύουν σαν ανεξίτηλοι λεκέδες.

Πόσο κρίμα και άδικο για έναν λαό που πολέμησε τον φασισμό κι ακόμα ντρέπεται για τους μαυραγορίτες και τους δοσίλογους, να πρέπει ξανά ν απολογηθεί στην Ιστορία.

 

Νίνα Γεωργιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search