Print this page

Νέα λίστα Πέτσα στα σκαριά - Παίζει μεγάλο ρόλο από πού ενημερώνεσαι.

September 25, 2020 691

 

 

ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ,

 
Αν δεν έχεις ένα "στρατό" από ΜΜΕ, μπουκωμένων με δημόσιο χρήμα δεν μπορείς να κάνεις επικοινωνιακή διαχείριση των καταστάσεων, ούτε να προβάλεις μια εικονική πραγματικότητα δημιουργώντας πλασματικές εντυπώσεις και διαβρώνοντας συνειδήσεις. Κι αυτό το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου το γνωρίζει πολύ καλά.

 

Με νομοσχέδιο, λοιπόν, που κατατέθηκε στην βουλή και το οποίο υποτίθεται αφορούσε μέτρα ενίσχυσης για όσους επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες"παρεισέφρησαν" και κάποια άρθρα που χαρίζουν εκατομμύρια στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, με το γνωστό πρόσχημα της διαφημιστικής "καμπάνιας" για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και όλη αυτή η μεθόδευση περιλαμβάνεται  σε ένα νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Στην εισηγητική του έκθεση αναφέρει ότι «είναι απαραίτητη η ανάθεση σε κατεπείγουσα βάση υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων»., πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε μια νέα Πέτσινη λίστα.   

«Δαπάνη από τη δυνατότητα ανάθεσης με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση διαγωνισμού, υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών καθώς και κάθε άλλης συναφούς υπηρεσίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού. Κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να εκτιμηθεί καθώς εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός και αξία συμβάσεων)», αναφέρει συγκεκριμένα η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 

Παράλληλα σε άρθρο του ίδιου νομοσχεδίου ορίζεται για το 2020 έκπτωση φόρου 100% για τις διαφημιστικές δαπάνες που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις, και αναστολή του τέλους της συνδρομητικής τηλεόρασης.
 
"Χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις", λέει μια λαϊκή ρήση και αυτή είναι η εξήγηση γιατί σχεδόν όλα τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε φιλοκυβερνητικές προπαγανδιστικές ντουντούκες.
Χαρακτηριστική εείναι η παρακάτω έρευνα, όως αναλύεται από το e-tetradio.gr
 

Άλλος κόσμος οι τηλεθεατές

Παίζει μεγάλο ρόλο από πού ενημερώνεσαι.

* Από εκείνους που ενημερώνονται καθημερινά από την τηλεόραση το 64% αξιολογεί θετικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

* Αντιθέτως, από όσους δεν βλέπουν ποτέ τηλεόραση μόλις το 21% θεωρεί ότι η κυβέρνηση τα πάει καλά με την πανδημία. Ενας στους πέντε.

* Εν τω μεταξύ, αλλάζει άρδην το πρόσημο σε εκείνους που ενημερώνονται σε καθημερινή βάση από τα social media: εδώ το 63% αξιολογεί αρνητικά (και όχι θετικά) τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Γίνεται δουλίτσα στην τηλεόραση όπως καταλαβαίνετε, η λίστα Πέτσα φτιασιδώνει τον άρρωστο.

* Επίσης, από τους τηλεθεατές το 57% πιστεύει ότι το μεγαλύτερο ή αποκλειστικό μερίδιο ευθύνης για τη διασπορά του κορονοϊού φέρουν οι πολίτες, ατομικά. Η λεγόμενη «ατομική ευθύνη» που μας χώνουν στη μούρη όλοι οι κυβερνώντες προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητά τους.

* Η εικόνα αντιστρέφεται σε εκείνους που δεν βλέπουν τηλεόραση (υγιείς άνθρωποι): το 69% αυτών απαντάει πως την αποκλειστική ή μεγαλύτερη ευθύνη φέρει το κράτος...

 Σε έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) για το World Internet Project (WIP) παρατηρούμε ότι το 29% των Ελλήνων δεν μπαίνει στο internet. Και, όπως καταλαβαίνετε, το υψηλότερο ποσοστό των μη χρηστών του Διαδικτύου (59%) ανήκει στις ηλικίες των συνταξιούχων, δηλαδή 65 ετών και άνω. Οσο μειώνονται οι ηλικίες, τόσο περισσότερο βρίσκουμε χρήστες του internet. Μόλις το 1,7% στις ηλικίες 25-34 και το 4,2% στους 35-44 ετών δεν ασχολούνται με το Διαδίκτυο.

Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και στις κατά καιρούς έρευνες της Nielsen. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βλέπουν περισσότερη τηλεόραση από τους νεαρούς....

Σύμφωνα με τα νούμερα #διπλής ο ΣΚΑΪ θα χτυπάει 40άρια στους συνταξιούχους. Οι περισσότεροι μεγάλοι άνθρωποι βλέπουν ΣΚΑΪ και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.

Πώς να μην πιστεύουν λοιπόν ότι η κυβέρνηση στην πανδημία τα πάει θαυμάσια;

Και, νομίζετε, είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Τσόρτσιλ, είπε στη Θεσσαλονίκη πως ετοιμάζουν νέα καμπάνια τύπου «Μένουμε Ασφαλείς», η οποία θα είναι αποκλειστικά τηλεοπτική;

Ταΐζει τα κανάλια γιατί αυτά του φέρνουν πελατεία.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.